Leonardo Cortese

Acteur

Leonardo Cortese is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Il Capitano di Venezia

1954 | Avonturenfilm, Romantiek, Historische film

Italië 1954. Avonturenfilm van Gianni Puccini. Met o.a. Leonardo Cortese, Mariella Lotti, Andrea Checchi en Dante Maggio.

Speelt zich af in de 12e eeuw in Venetië. Een jonge adelijke vrouw wijst het huwelijk met niemand minder dan een bekoorlijke schildknaap af, omdat zij verliefd is op een ander. Daarbij gaat het om iemand die zowel een elegante verschijning als een heldhaftig zeeman is. Hun relatie veroorzaakt heel wat afgunst en haat, en de problemen zijn niet van de lucht. Een hoogwaardige produktie en enige fraaie beelden.

Il fiacre n.13 - Delitto

1947 | Drama

Italië 1947. Drama van Mario Mattoli. Met o.a. Leonardo Cortese, Vera Carmi, Roldano Lupi, Ginette Leclerc en Sandro Ruffini.

De hertogin van Latour onterft haar onhebbelijke zoon Giorgio (Lupi) en laat al haar rijkdom na aan een andere, serieuzere zoon. Giorgio vermoordt zijn broer en ook een onwettige zoon, door het kind in een koets achter te laten. Een onschuldige dokter wordt beschuldigd van de moord. Twintig jaar later vraagt de familie om een herziening via een proces maar alle belangrijke papieren zijn verdwenen. Een jonge functionaris gaat het probleem oplossen. Hij blijkt de onwettige zoon te zijn van de vermoorde bloedverwant, die in de koets door Giorgio was achtergelaten. Redelijke rollen, voorspelbaar, maar over het geheel genomen nogal sentimenteel.

La Freccia nel fianco

1943 | Drama

Italië 1943. Drama van Alberto Lattuada. Met o.a. Mariella Lotti, Leonardo Cortese, Roldano Lupi, Liliana Laine en Enzo Billotti.

Een jonge vrouw loopt van huis weg om haar geliefde pianist te volgen, maar deze kiest uiteindelijk voor zijn muzikale carrière. Hoewel Alberto Moravia en Cesare Zavattini aan het scenario meewerkten, werd de film een gewone smartlap, met slechts enkele formeel geslaagde en psychologisch raak geobserveerde scènes.

Un Garibaldino al convento

1942 | Drama, Historische film

Italië 1942. Drama van Vittorio De Sica. Met o.a. Carla del Poggio, Leonardo Cortese, Maria Mercader, Fausto Guerzoni en Achille Majeroni.

Tijdens het `Risorgimento` - de Italiaanse [KA1]e[KA1]enwordingstijd - duikt een gewonde volgeling van Garibaldi onder in een kloosterschool, waar zijn verloofde intern is. De hulp van [KA1]e[KA1]en van de andere studentes komt echter te laat om zijn leven te redden. In zijn eerste dramatische film (waarin hij zichzelf ook niet meer de hoofdrol heeft toebedacht) gebruikt De Sica historisch materiaal als metafoor voor de verdeeldheid van Italië tijdens het fascisme.

I tre aquilotti

1942 | Komedie

Italië 1942. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Michela Belmonte, Leonardo Cortese en Alberto Sordi.

Deze film, gemaakt onder het fascistische regime, hamert op een overdreven en propagandistische manier op de Italiaanse deugden, met name op de vaderlandsliefde. Twee verhalen, losjes met elkaar verbonden: het eerste gaat over drie kadetten van de vliegeropleiding die door een en dezelfde vrouw voor het gerecht gesleept worden; het tweede verhaal gaat over stoere vliegers die zich in de lucht als helden gedragen. Een erg gedateerde film die je rustig kunt overslaan, alleen Sordi is het aanzien waard.

Giorni felici

1942 | Romantiek, Komedie

Italië 1942. Romantiek van Gianni Franciolini. Met o.a. Lilia Silvi, Amedeo Nazzari, Leonardo Cortese, Vera Carmi en Paolo Stoppa.

In een prachtige landelijke omgeving vermaken twee jonge vrouwen en hun vrijers zich prima met zwempartijen in een ongerepte meertje. Dan landt er bijna midden in hun gezelschap een onstuimige man, die zijn vliegtuig met motorpech aan de grond moet zetten. Vanaf dat moment proberen de vrouwen hun respectieve vriendjes jaloers te maken. Een onschuldige romantische komedie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Leonardo Cortese op televisie komt.

Reageer