Dagmar Beiersdorf

Regisseur, Acteur, Scenarist

Dagmar Beiersdorf is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 5 films gevonden.

In Haßliebe Lola

1996 | Komedie

Duitsland 1996. Komedie van Lothar Lambert. Met o.a. Lothar Lambert, Beduri, Nilgün Taifun, Erika Rabau en Dagmar Beiersdorf.

Scenarist, regisseur en schrijver van de songteksten Lambert speelt zelf de rol van een travestiet die moeijk kan aanvaarden dat haar/zijn loopbaan zo goed als afgelopen is. Haar show is verouderd en veel volk komt er dan ook niet meer naar kijken. Toch heeft zij één grote bewonderaar: Beduri, een jongeman uit het verre oosten. Bittere tragi-komdie, verteld in de vorm van een 'amour fou' in het tingeltangelmilieu, en naar een idee van Bernd Lubowski. Er valt nauwelijks mee te lachen en ook het bizarre travestietenwereldje komt onecht over. Voor de muziek en het camerawerk tekende één en dezelfde man: Albert Kittler. In 1994 in Berlijn gedraaid.

Der sexte Sinn

1986 | Komedie, Drama

Duitsland 1986. Komedie van Lothar Lambert en Dagmar Beiersdorf. Met o.a. Ingolf Gorges, Albert Heins, Ulrike Schirm, Barbara Morawiecz en Susanne Stahl.

Het is allemaal zo aardig bedacht, maar o`zo irritant gedaan. Twee broers, Alfred (Heins), 35 jaar, is een verlegen figuur en Hans (Gorges), dertig jaar, is een rokkenjager, zitten na de dood van hun dominante moeder (Morawiecz) achter dezelfde vrouw aan, Angelika (Schirm), die midden dertig is. Ze is geëmanicipeerd, heeft een dochter van achttien en wilde nooit trouwen met de vader van haar kind. Ze werkt op een reisbureau. Als haar dochter het huis uit gaat en zij niet gevallen is voor de hofmakerij van de twee broers, blijft haar niet veel anders over dan het boeken van een reisje... Achterhaald en veel te gekunsteld thema dat op een amateuristische wijze gespeeld wordt. Filmmakerij in de marge. Scenario van regisseur Lambert en co-regisseuse Beiersdorf. Camerawerk van Hans-Günther Bücking. Ook bekend als DER SECHSTE SINN, een subtiel verschil, aanvaardbaarder voor EINS PLUS, een satellietzender, die niet meer bestaat, maar die blijkbaar zijn vingers niet aan koud water wenste te branden.

Die Wolfsbraut

1985 | Komedie

Duitsland 1985. Komedie van Dagmar Beiersdorf. Met o.a. Imke Barnstedt, Martine Felton, Lothar Lambert, Albert Heins en Mustafa Iskandarani.

Ge[KA3]emancipeerde filmmaakster Mascha (Barnstedt) maakt kennis met Dennis (Felton), een lieftallige halfbloed uit Westindië, die de bioscoop schoonhoudt. Ze wil de ongeschoolde jonge vrouw beschaving bijbrengen zodat ze een kans maakt in de maatschappij. Ze laat daarvoor haar vriend met wie ze al lang samenwoonde in de steek. Hoewel Dennis Mascha nodig heeft om vooruit te komen, blijkt dat Mascha grote genegenheid zoekt die zij heel egoïstisch in de vrouwenvriendschap projecteert. Lothar Lambert speelt Marilyn, een travestiet die bemiddelt met relativerende opmerkingen tussen de hoofdrollen en de onthutste en verveelde kijkers, die grote moeite hebben om de film te volgen. Een rolprent die heen en weer slingert tussen semi-intellectuele vrouwenfilm en komedie, maar geen van beiden is. Wat de toeschouwer wél herkent, is een grote opeenstapeling van ongerijmde clichés. Een dappere, maar mislukte poging tot filmen van Beiersdorf, die in de marge is blijven steken.

Drama in Blond

1984 | Erotiek, Drama

Duitsland 1984. Erotiek van Lothar Lambert. Met o.a. Lothar Lambert, Dagmar Beiersdorf, Hans Marquardt, Stefan Menche en Ulrike S..

Foeilelijk prul van de Berlijnse underground-filmer Lambert. Dit smakeloze verhaal gaat over een sullige bankbediende die onderdrukt wordt door zijn bemoeizieke zuster en zijn buurman en die zijn geluk gaat beproeven als travestiet in een nachtclub. Het klinkt niet onaardig, maar het is zo onbeholpen gefilmd dat het uitzien van dit gedrocht een enorme dosis doorzettingsvermogen vereist.

Die Alptraumfrau

1981 | Drama

Duitsland 1981. Drama van Lothar Lambert. Met o.a. Ulrike S. Buch, Dagmar Beiersdorf, Robert Cutts, Bruno Ferrari en Loth Huber.

Deze [KL]low-budget[KLE] film behandelt een zware persoonlijkheidscrisis van de hoofdrolspeelster, die al van kinds af aan een schoonheidsgebrek heeft (ze kijkt scheel) en daardoor in haar ontwikkeling geremd wordt. Inhoudelijk soms moeilijk te volgen; naast scènes die te saai zijn om naar te kijken bereikt de film in een aantal stukken een ongelooflijke intensiteit.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dagmar Beiersdorf op televisie komt.

Reageer