Rehane Abrahams

Acteur

Rehane Abrahams is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Slow Motion Apocalypse

1998 | Drama

Verenigde Staten 1998. Drama van Christopher Anderson. Met o.a. Bettina Hurzner, Rehane Abrahams, Ross Cambell en Kevin Evensen.

Portret van vier Amerikaanse groenen uit San Francisco eind jaren 1990. Als protesteren niet helpt, kiezen ze voor extreem radicalisme; geen woorden, maar daden: sabotage. Twee van hen hebben werk, blonde Mayu (Abrahams) als fietskoerierster en Saffron (Hurzner) als vormgeefster aan een beeldscherm. Met zijn vieren trekken ze erop uit, de woestijn in. Een typische Amerikaanse kijk op de gang van zaken, zo verschillend van Duitse, Franse of Nederlandse milieu-activisten. Wellicht komt deze Amerikaanse trend, zoals zoveel bewegingen die in Californië beginnen, toch naar Europa - dat belooft dan wat! Interessant kijkvoer voor geïnteresseerden, maar voor alle andere bewegendbeeld-verslinders een regelrechte afrader. Het camerawerk is van Cyrus Amini.

(An Act Of...) Sabotage

1998 | Drama

Duitsland/Verenigde Staten 1998. Drama van Christopher Anderson. Met o.a. Bettina Hurzner, Rehane Abrahams, Ross Campbell, Kevin Evensen en Mora Trainor.

Computerexperte Safron (Hurzner) en fietskoerier Mayu (Abrahams) zijn twee marginale meiden die regelmatig acties ondernemen om de toestand van de wereld te verbeteren. Hun burgerlijke ongehoorzaamheid drukken ze uit door het blokkeren van kruispunten, het uitlokken van rellen, beschadigen van auto`s op parkings en het lamleggen van bedrijven. Ze willen echter meer. Ze zijn ervan overtuigd dat multinationals in handen zijn van politiekers en ze bereiden samen met oorlogsveteraan Ross (Campbell), die tot de milieubeweging Extreme Messengers behoort, een schokactie voor. Het is hun bedoeling een raket af te vuren op het gebouw van multinational Universal Energy. Verteld in onvervalste cinéma vérité-stijl doet de film denken aan de protestprenten uit de jaren 1960, maar dan met meer actuele onderwerpen als economische macht en het milieu. De stijl gaat echter al vlug op de zenuwen werken van de toeschouwer zodat de boodschap van het geheel niet bij iedereen zal overkomen. Regisseur/scenarist Anderson werkt voortdurend met flash-backs en herhalingen zodat je al met een helder hoofd moet kijken om alles te bevatten. De bloedige climax is echter wel duidelijk genoeg. De fotografie is van Cyrus Amini en regisseur Anderson.

Anna

1996 | Erotiek

Verenigde Staten 1996. Erotiek van Neal Sundstrom. Met o.a. Anouschka Renzi, Eric Doncarli, Graham Clark en Rehane Abrahams.

Sexy filmpje verpakt als een thrillertje. Een ex-mannequin gaat een verstandshuwelijk aan, maar kan als ze eenmaal in de Afrikaanse jungle zit, haar geliefde van weleer niet vergeten. Ze vergiftigt diens vrouw, maar krijgt te maken met een wantrouwige zwager. Moraal van het verhaal: trouw met de vent waarop je geilt en vermoord niet diens gade... De Elfstedentocht of Parijs- Roubaix is een stuk opwindender dan dit onwaarschijnlijke verhaaltje. Over spelprestaties zwijgen we liever.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rehane Abrahams op televisie komt.

Reageer