Eva Löbau

Acteur

Eva Löbau is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Worst Case Scenario

2014 | Komedie

Duitsland/Polen 2014. Komedie van Franz Müller. Met o.a. Eva Löbau, Samuel Finzi, Laura Tonke, Justyna Bartoszewicz en Mirek Balonis.

Een Duitse filmcrew staat op een Poolse camping klaar voor de opnamen van een film. En dan gaat er van alles mis. De financiering blijkt verre van rond en een aantal crewleden gaat er vandoor. Regisseur Georg (Finzi) besluit te improviseren, en worstelt ondertussen met zijn juist gestrande relatie met kostuumontwerpster Olga (Löbau). Regisseur Müller maakte zelf zo'n volstrekt chaotische opnameperiode mee, en maakte ter reflectie deze deels geïmproviseerde, maffe lowbudget-komedie waarin de crewleden in kringgesprekken bespreken wat voor film ze dán zullen maken.

Hotel Very Welcome

2007 | Komedie

Duitsland 2007. Komedie van Sonja Heiss. Met o.a. Ricky Champ, Eva Löbau, Gareth Llewelyn, Chris O'Dowd en Svenja Steinfelder.

Op verschillende locaties in Azië worstelen vijf westerse reizigers met taalproblemen, hun eigen exotische verwachtingen, maar misschien bovenal met zichzelf. Hun vakantie in Thailand verloopt niet helemaal zoals bedoeld voor twee Britten (Ricky Champ en Gareth Llewelyn), een jonge Duitse komt vast te zitten in Bangkok en een Ier sluit zich in India aan bij een groepje hippies. Regisseuse Sonja Heiss, vers van de Filmacademie in München en zelf een ervaren backpacker, schetst op vermakelijke, lichte toon de gangbare westerse blik op het oosterse continent én de illusies van menig globetrotter. Heiss: 'Reizen is vaak een wanhopige poging ver van huis gelukkig te zijn.'

Gefangene

2006 | Drama

Duitsland 2006. Drama van Iain Dilthey. Met o.a. Jule Böwe, Andreas Schmidt, Eva Löbau en Robert Lohr.

'Be careful what you wish for, it just might come true,' zeggen de Engelsen. Eenzame microbiologe Irene (Böwe) observeert een gedetineerde in de gevangenis tegenover haar woning, schrijft hem brieven, fantaseert over hem. Tot op een dag de deurbel gaat en het object van haar affectie, gewond aan zijn been, binnenvalt. In dit psychodrama schetst de Schotse ex-farmaceuticastudent Dilthey de ontmoeting tussen twee eilandjes op drift. Daarbij hebben hij en scenariste Ulrike Maria Hund de ongezonde relatie van wederzijdse afhankelijkheid scherp getroffen. Schmidt, met zijn plakhaar en fysiek van randfiguur, is evenals muurbloempje Böwe perfect gecast.

Der Wald vor lauter Bäumen

2003 |

Duitsland 2003. Maren Ade. Met o.a. Jan Neumann, Daniela Holtz, Eva Löbau en Ilona Schulz.

Het woud voor louter bomen vertelt het indringende verhaal van de kersverse idealistische lerares Melanie (Löbau) die naar de grote stad vertrekt om les te geven op een middelbare school. Haar gebrek aan professioneel en persoonlijk overwicht krijgt gestalte in haar obsessie met de buurvrouw en haar afwijzing van collega Rehm (Neumann). De controle over haar pupillen is zo mogelijk nog geringer. Het beeld van de worstelende vrouw is tenenkrommend maar op het moment dat medelijden plaatsmaakt voor sympathie schakelt de martelgang richting een slot dat het midden houdt tussen gemakzucht en daadkracht. Afstudeerfilm van Maren Ade (1976) die de film schoot in het gebouw waar haar moeder lesgeeft.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eva Löbau op televisie komt.

Reageer