Leon Klimowsky is regisseur en acteur.
Er zijn 41 films gevonden.

Maravillas

1980 | Drama

Spanje 1980. Drama van Manuel Gutiérrez Aragón. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Cristina Marcos, Enrique San Francisco, Francisco Merino en Jorge Rigaud.

Maravillas, de dochter van een wellustige oude man, wil de liefde leren kennen. Een pretentieuze en pseudo-intellectuele film, even willekeurig vaag als vervelend.

Trauma

1977 | Horror, Misdaad

Spanje 1977. Horror van Leon Klimowsky. Met o.a. Agata Lys, Ricardo Merino, Isabel Pisano, Sandra Alberti en Antonio Mayans.

Een geestelijk gestoord meisje vermoordt de klanten van haar armzalige hotel. Een goedkope versie van de onsterfelijke PSYCHO.

Secuestro

1976 | Thriller

Spanje 1976. Thriller van Leon Klimowsky. Met o.a. María José Cantudo, Máximo Valverde, Tony Isbert en Paul Naschy.

Een jonge vrouw uit de hogere kringen wordt ontvoerd. Een echt knoeiwerk, dat munt wilde slaan uit de kidnappping van Patricia Hearst, die kort daarvoor plaatsvond.

Ultimo deseo

1975 | Sciencefiction, Horror

Spanje 1975. Sciencefiction van Leon Klimowsky. Met o.a. Nadiuska, Alberto de Mendoza, Paul Naschy, Teresa Gimpera en Maria Perschy.

Als gevolg van een atoomramp wordt de mensheid blind behalve een kleine groep mensen, wier huis aangevallen wordt door de blinden. Een middelmatige maar schilderachtige en geestige film, die elementen in zich draagt uit onderling zo verschillende films als THE DAY OF THE TRIFFIDS, SALO en THE NIGHT OF THE LIVING DEAD.

Muerte de un quinqui

1975 | Actiefilm

Spanje 1975. Actiefilm van Leon Klimowsky. Met o.a. Paul Naschy, Carmen Sevilla, Henry Gregor en Eva León.

Een goedkope misdadiger zoekt zijn toevlucht in het huis van een eenvoudige familie. Dit onuitstaanbare knoeiwerk is in zijn schaamteloosheid zelfs zover gegaan dat het plagiaat pleegt op de onsterfelijke film WHITE HEAT van Raoul Walsh.

3 días de Noviembre

1975 | Horror

Spanje 1975. Horror van Leon Klimowsky. Met o.a. Maribel Martín, Tony Isbert, Narciso Ibáñez Menta, Henry Gregor en Mónica Randall.

Een gekgeworden psychiater onderwerpt zijn patiënten aan afschuwwekkende therapieën... Een zeer slechte film.

Odio mi cuerpo

1974 | Sciencefiction, Erotiek

Spanje/Zwitserland 1974. Sciencefiction van Leon Klimowsky. Met o.a. Alexandra Bastedo, Byron Mabe, Narciso Ibáñez Menta, Gemma Cuervo en Manolo Zarzo.

Dr. Berger transplanteert de hersenen van een stervende ingenieur in het lichaam van een beeldschone vrouw. Een eigenaardige combinatie van Science Fiction en pro-lesbische onzin.

El Talón de Aquiles

1974 | Actiefilm

Spanje 1974. Actiefilm van Leon Klimowsky. Met o.a. Byron Mabe, Carlos Estrada, May Heatherly, Henry Gregor en Patty Shepard.

Een politieagent en een avonturier staan tegenover elkaar. Een echt tweederangsprodukt.

El Mariscal del infierno

1974 | Horror, Avonturenfilm

Argentinië/Spanje 1974. Horror van Leon Klimowsky. Met o.a. Paul Naschy, Norma Sebré, Graciela Nelson en Eduardo Calvo.

Een sadistische aristocraat terroriseert zijn onderdanen... Een betreurenswaardige kruising tussen een avonturen- en een horrorfilm die enigszins op het beruchte personage van maarschalk Gilles de Rais geïnspireerd wordt.

Una Libélula para cada muerto

1973 | Misdaad

Spanje 1973. Misdaad van Leon Klimowsky. Met o.a. Paul Naschy, Erika Blanc, Ángel Aranda en Maria Kosti.

Een politieagent moet een golf van bloedige en onverklaarbare misdaden ophemelen. Een waardeloze Spaanse kopie van de thrillers van Dario Argento, waaraan ook de deelname van de geweldige Erika Blanc niets kan verhelpen.

La Orgía nocturna de los vampiros

1972 | Horror

Spanje 1972. Horror van Leon Klimowsky. Met o.a. Jack Taylor, Dyanik Zurakowska, Charo Soriano, Helga Liné en Manuel de Blas.

Een groep van zes mensen moet de nacht doorbrengen in een dorpje in Transsylvanië. Deze ruwe, bloederige horrorfilm kenmerkt de Spaanse film uit die jaren.

La Casa de las chivas

1971 | Drama, Romantiek

Spanje 1971. Drama van Leon Klimowsky. Met o.a. Simón Andreu, Charo Soriano, Ricardo Merino, María Kosti en Rafael Hernández.

De liefde die tijdens de Spaanse Burgeroorlog opbloeit tussen een jonge eenvoudige vrouw en een soldaat die graag priester wil worden. Het is een middelmatige filmversie van een in die tijd in Spanje zeer beroemd geworden theaterstuk.

Doctor Jekyll y el hombre-lobo

1971 | Horror

Spanje 1971. Horror van Leon Klimowsky. Met o.a. Paul Naschy, Shirley Corrigan, Jack Taylor, Mirta Miller en Luis Induni.

Het kleinkind van Dr. Jekyll geeft een pechvogel, die onder de vervloeking van de weerwolf lijdt, een injectie met het drankje dat hem in Mr. Hyde verandert. Een op zich al idioot onderwerp dat bovendien vanwege de slechte regie van Kilimowsky en het slechte draaiboek van Paul Naschy een volledige mislukking werd. Een en ander doet niets af aan de stimulerende en uiterst filmgenieke sensualiteit van de actrices (Corrigan en Miller) alsmede aan de aantrekkelijke persoonlijkheid van Taylor.

Los Hombres las prefieren viudas

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Leon Klimowsky. Met o.a. María Mahor, Juanjo Menéndez, María Isbert en Tomás Blanco.

Een jonge vrouw verzint een overleden echtgenoot om zodoende te kunnen trouwen met een miljonair die op een ziekelijke manier door weduwen wordt aangetrokken. Een werkelijk slechte film.

El Hombre que vino del odio

1970 | Misdaad

Italië/Spanje 1970. Misdaad van Leon Klimowsky. Met o.a. Dennis Saffren, Luciana Paoluzzi, Lang Jeffries, Bedy Moratti en Jorge Rigaud.

Een Vietnamveteraan raakt betrokken bij een misdaadorganisatie. Een slecht scenario en een nog slechtere regie.

Quel maledetto ponte sull'Elba

1969 | Oorlogsfilm

Italië/Spanje 1969. Oorlogsfilm van Leon Klimowsky. Met o.a. Tab Hunter, Giacomo Rossi Stuart, Erika Wallmer, Ángel del Pozo en Rosanna Yani.

In april 1945 moeten een Amerikaanse sergeant en vijf vrijwilligers brug over de Elba proberen op te blazen zodat de geallieerden de Russische legers voor kunnen zijn. Lopende-band- oorlogs-film met meer actie dan inhoud. Ook bekend als GLORIOUS BASTARDS.

Junio '44: desembarcaremos en Normandía

1968 | Oorlogsfilm

Spanje/Italië 1968. Oorlogsfilm van Leon Klimowsky. Met o.a. Michael Rennie, Juan Luis Galiardo, Mónica Randall en Aldo Sambrell.

Een commando ter dood veroordeelden moet zijn strijdmakkers voorbereiden op de ontscheping in Normandië. Een goedkope imitatie van THE DIRTY DOZEN.

Una Chica para dos

1966 | Muziek, Romantiek

Spanje 1966. Muziek van Leon Klimowsky. Met o.a. 'Dúo Dinámico' en Irán Eory.

Twee jonge zangers zijn verliefd op dezelfde vrouw. Deze musical beoogde uitsluitend de bioscoop-exploitatie van het destijds in Spanje zeer populaire zangduo 'Dúo Dinámico'

El Bordón y la estrella

1966 | Drama, Familiefilm, Historische film

Spanje 1966. Drama van Leon Klimowsky. Met o.a. Carlos Estrada, Pipo, Trini Montero en Angel Ter.

In deze film, die zich afspeelt in de Middeleeuwen loopt een man met vastgebonden handen als boetedoening voor een misdrijf dat hij niet heeft gepleegd, over de weg naar Santiago. Hij wordt slechts vergezeld door een kind... Een stichtelijk melodrama voor kinderen.

2.000 dólares por coyote

1966 | Western

Spanje 1966. Western van Leon Klimowsky. Met o.a. James Philbrook, Nuria Torray en Perla Cristal.

De inspanningen die een premiejager zich getroost om op vier bandieten te jagen. Een uiterst slechte Spaanse western die zich veel meer op de Amerikaanse modellen inspireert dan op de films van Leone.

Aquella joven de blanco

1965 | Biografie

Spanje 1965. Biografie van Leon Klimowsky. Met o.a. Cristina Galbó, Adriano Domínguez en Luisa Sala.

De film vertelt de geschiedenis van Bernadette en haar wonder. Het is een moralistisch en dom produkt.

Los 7 bravísimos

1964 | Familiefilm, Drama

Spanje 1964. Familiefilm van Leon Klimowsky. Met o.a. Pedro Mari Sánchez, Venancio Muro en Elena María Tejeiro.

Een groep kinderen doodt de tijd met het schrijven van draaiboeken. Het verval van het Spaanse kindercinema.

La Colina de los pequeños diablos

1964 | Familiefilm

Spanje 1964. Familiefilm van Leon Klimowsky. Met o.a. José Marco, Félix Fernández en María Vico.

Tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog zet een groep kinderen een kleine schuilplaats op die 'De heuvel van de duiveltjes' heet. Een middelmatige kinderfilm onder de regie van de produktieve Klimowsky.

Fuera de la ley

1964 | Western

Spanje 1964. Western van Leon Klimowsky. Met o.a. George Martin, Jack Taylor, Tomás Blanco en Alberto Dalbes.

Bij vergissing wordt een prijs op het hoofd van een rechtschapen boer gezet. Een van de eerste, Spaanse westernimitaties, zoals die voorafgingen aan de spaghettiwesterns van o.a Sergio Leone.

Escala en Tenerife

1964 | Muziek

Spanje 1964. Muziek van Leon Klimowsky. Met o.a. Dúo Dinámico, Ethel Rojo, Lilí Murati en Trini Alonso.

Een popgroep moet in Tenerife optreden. Echt een tweederangs produkt, gemaakt ter meerdere eer en glorie van het destijds in Spanje beroemde Dúo Dinámico.

Torrejon City

1962 |

Spanje 1962. Leon Klimowsky. Met o.a. Tony Leblanc, May Heatherly, Mara Lasso en Venancio Muro.

Een rechtschapen sheriff lijkt sprekend op een gevaarlijke bandiet... Een domme parodie op het western-genre.

Todos eran culpables

1962 | Misdaad

Spanje 1962. Misdaad van Leon Klimowsky en Leon Klimovsky. Met o.a. Angel Arana, María Mahor, Luis Prendes, Manuel Gil en Angel Aranda.

De rechter van een badplaats neemt de zaak van een jonge moordenares op zich. Een flegmatieke, ongeïnteresseerde film.

Horizontes de luz

1962 | Drama

Spanje 1962. Drama van Leon Klimowsky. Met o.a. Antonio Ozores, Torrebruno, Julio Riscal en Julio Núñez.

De verschillende lotgevallen van studenten die aan de Spaanse Luchtvaartschool worden opgeleid tot piloot. Een onuitstaanbare film.

Escuela de seductoras

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Leon Klimowsky. Met o.a. Susana Campos, Marta Padován en Ismael Merlo.

Hoe je de man die je begeert moet verleiden, leren drie vriendinnen op een speciaal daarvoor opgerichte school...Een onbetekenende film.

Ella y el miedo

1962 | Thriller

Spanje 1962. Thriller van Leon Klimowsky. Met o.a. May Heatherly, Virgilio Teixeira, Jorge Rigaud en Jesús Puente.

Een huwbare jonge vrouw wordt door een misdadiger achtervolgd, aangezien zij de enige ooggetuige van zijn vergrijp is. Een wrede thriller die iets beter is dan gebruikelijk bij Klimowsky.

Un Bruto para Patricia

1960 | Komedie

Spanje 1960. Komedie van Leon Klimowsky. Met o.a. José Suárez, Susana Campos, María Martín en José Luis Lopéz Vázquez.

Een jonge vrouw trouwt met een ter dood veroordeelde om zijn erfenis in de wacht te slepen. Op het laatste moment wordt echter ontdekt dat de pasgetrouwde jonge man onschuldig is... Het eeuwige middelmatige niveau van de Argentijn Klimowsky.

Salto a la gloria

1959 | Biografie

Spanje 1959. Biografie van Leon Klimowsky en Leon Klimovsky. Met o.a. Adolfo Marsillach, Asunción Sancho, José Marco Davó, Isabel de Pomés en José Marco Davo.

De levensgeschiedenis van de Spaanse wetenschapper Ramón y Cajal. Hoewel het niet zo slecht is als verwacht mocht worden van Klimowsky, is het zeker geen goede film te noemen.

Llegaron los franceses

1959 | Oorlogsfilm

Spanje 1959. Oorlogsfilm van Leon Klimowsky. Met o.a. Elisa Montés, Luis Peña, Isana Medel en Valeriano Andrés.

Tijdens de Spaanse onafhankelijkheidsoorlog wordt een groep rondtrekkende artiesten gedwongen tegen de Fransen te vechten. Zeer verdienstelijk, zoals gebruikelijk bij de films van de Argentijn Klimowsky.

S.O.S. abuelita

1958 | Komedie, Fantasy

Spanje 1958. Komedie van Leon Klimowsky. Met o.a. Paquita Rico, Gustavo Rojo, Jesús Tordesillas en Tómas Blanco.

Aangezien haar echtgenoot na drie maanden huwelijk al niet meer van haar houdt, vraagt een vrouw hulp aan het portret van haar grootmoeder. Een fantastische schelmenkomedie, met de zoals gebruikelijk zwakke regie van Klimowsky.

Un Indiano en Moratilla

1957 | Komedie

Spanje 1957. Komedie van Leon Klimowsky. Met o.a. Rosa Arenas, María Martín, Rafael Romero Marchent en Maruja Tamayo.

Een jonge Mexicaan reist naar Spanje om zijn familie te leren kennen...Een slechte film.

El Hombre que perdió el tren

1957 | Komedie

Spanje 1957. Komedie van Leon Klimowsky. Met o.a. Armando Calvo, Rosa Arenas, Matilde Muñoz Sampedro en Tony Leblanc.

Ten gevolge van een vertraging ziet een verzekeringsagent zich genoodzaakt in een onbekend dorpje te overnachten, waar men in hem een twee jaar geleden verdwenen medeburger denkt te herkennen. Humor en zedenschildering zijn in deze film op een ongelukkige wijze met elkaar verweven.

Viaje de novios

1956 | Komedie

Spanje 1956. Komedie van Leon Klimowsky. Met o.a. Analía Gadé, Fernando Fernán Gómez, Manuel Alexandre en Elvira Quintillá.

Het verhaal van de eerste vijf dagen die vijf heel verschillende paren gezamenlijk doorbrengen. De eerste film van producer José Luis Dibildos, die hiermee een heel concreet soort komedie heeft geïntroduceerd.

Miedo

1956 | Misdaad

Spanje 1956. Misdaad van Leon Klimowsky. Met o.a. Antonio Vilar, Silvia Morgan, Lída Baarová en Gerard Tichy.

Een ingenieur aarzelt bij het idee zijn kamaraden te helpen bij een diefstal die zij van plan zijn te plegen. Een ruwe, zwakke film, hoewel te prefereren boven de produkties die deze regisseur later maakte.

La Pícara molinera

1954 | Komedie

Spanje 1954. Komedie van Leon Klimowsky. Met o.a. Carmen Sevilla, Francisco Rabal, Mischa Auer en Madeleine Lebeau.

In Arcos de la Frontera zijn twee echtparen uit verschillende sociale milieus op partnerruil uit. Een film zonder kwaliteiten, met uitzondering van de rol van de geniale Mischa Auer. Deze speelde, tevens in Spanje in hetzelfde jaar, in MISTER ARAKADIN van Welles.

El Tren expreso

1954 | Drama

Spanje 1954. Drama van Leon Klimowsky. Met o.a. Jorge Mistral, Laura Hidalgo en Evangelina Elizondo.

Een Franse pianiste verhindert een mysterieuze vrouw, tijdens een treinreis, de hand aan zichzelf te slaan. Een grove en onbetekenende film.

La Guitarra de Gardel

1949 | Musical

Spanje 1949. Musical van Leon Klimowsky en Leon Klimovsky. Met o.a. Agustín Irusta, Antonio Casal, Carmen Sevilla, Trini Montero en Antonio Casas.

Een jonge muzikant zoekt wanhopig naar de gitaar die aan de fabelachtige Carlos Gardel toebehoorde. Een film zonder belang, die het eerste werk van de Argentijn Klimowsky in Spanje vormde.