Arash Marandi

Acteur

Arash Marandi is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Under the Shadow

2016 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk/Iran 2016. Horror van Babak Anvari. Met o.a. Narges Rashidi, Avin Manshadi, Bobby Naderi en Arash Marandi.

Eind jaren tachtig. De Teheraanse Shideh (Rashidi) heeft het niet makkelijk. De oorlog tussen Iran en Irak heeft haar woonwijk bereikt, haar man moet weg naar het front, ze mag haar studie medicijnen niet afmaken omdat ze ooit politiek actief was, en de relatie met haar dochter Dorsa (Manshadi) laat ook te wensen over. En alsof dat nog niet genoeg is beginnen ook geruchten over djinns, kwaadaardige geesten, de kop op te steken. Zeer sterke, intelligente en griezelige horror levert en passant stevige kritiek op politiek-religieus fanatisme. BAFTA voor het beste debuut, British Independent Film Award voor de jonge Manshadi en voor het script.

A Girl Walks Home Alone at Night

2014 | Horror, Romantiek

Verenigde Staten 2014. Horror van Ana Lily Amirpour. Met o.a. Sheila Vand, Arash Marandi en Marshall Manesh.

Deze Iraanse vampierwestern (opgenomen in Amerika, maar de personages spreken Farsi) is een vet aangezette popfantasie over een Amerika dat alleen in films bestaat. Net als Jim Jarmusch, met wie de maakster zich duidelijk verwant voelt, houdt Amirpour van een achteraf Amerika, bevolkt door misfits en outsiders. Bejaarde heroïnejunkies, dealers, hoeren en een Iraanse James Dean zwerven door verlaten straten, samen met die ene gesluierde vampier die in het fictieve spookstadje Bad City 's nachts teert op de boosaardigen. Maar zoals alle verhalen is dit ook een liefdesverhaal.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Arash Marandi op televisie komt.

Reageer