Svetlana Orlova

Acteur

Svetlana Orlova is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

La Fille de glace

1980 | Familiefilm, Fantasy

SUHH 1980. Familiefilm van Boris Rytsarev. Met o.a. Svetlana Orlova en Andrei Gradov.

Russische jeugdfilm waarin een ijsmeisje verliefd wordt op een jongen. De tsaar heeft echter zijn oog op haar laten vallen. Zo ontstaat tegen een sprookjesachtig decor het liefdesverhaaltje met de bekende cliché's: de arme onderdrukte tegen de rijke tsaar. Zeker voor kinderen de moeite waard.

Prinzessa na gorshine

1976 | Familiefilm, Fantasy, Jeugdfilm

SUHH 1976. Familiefilm van Boris Rytsarev. Met o.a. Andrej Podoshan, Innokenti Smoktunovski, Alisa Freindlich, Irina Malysheva en Irina Jurevitsh.

De koning en de koningin zoeken een gemalin voor hun zoon, de kroonprins. Daartoe hangen ze een proclamatie aan de slotmuur. Tijdens een hevig onweer vraagt een jong meisje of ze mag schuilen. Ze beweert een prinses te zijn, maar ze wordt niet geloofd. Daarop moet de kroonprins het ganse land door om een geschikte bruid te vinden, maar de prinsessen die hij ontmoet, zijn te lui of te dom. Hij komt het prinsesje weer tegen, waarvan men niet geloofde dat zij van koninklijke bloede was. Nu moet ze het bewijzen: slapen op twintig matrassen, waaronder een erwt ligt. De volgende morgen zegt ze dat ze slecht geslapen heeft. Ze gingen trouwen en als ze nog niet dood zijn dan leven ze nog steeds lang en gelukkig. Aanwezigheid van trollen en andere mythologische figuren, de advertentie bij het slot en de prins die er op uit moet, maken het een typische, maar nog steeds genietbare sovjetbewerking van het bekende sprookje van Hans Christian Andersen De prinses op de erwt. Het scenario is van Felix Mironer. Het camerawerk was in handen van Vatshelav Yegorov en Alexander Matshilski.

Finist, jasni sokol

1975 | Familiefilm, Fantasy

SUHH 1975. Familiefilm van Gennadii Vasiliev en Gennadi Wassiljew. Met o.a. Vjasheslav Voskressenki, Svetlana Orlova, Michail Kononov, Michail Pugovkin en Ludmilla Shityajeva.

Vaderlandslievend sprookje over een horde vijanden die Rusland binnenvallen en aangevoerd worden door de arglistige Kartaus Rotbart, die kan toveren en in een zeer korte tijd grote delen van het land in zijn macht heeft. De dappere Finist is de enige die hem kan bestrijden, maar hij wordt met behulp van magie in een bosmonster veranderd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Svetlana Orlova op televisie komt.

Reageer