Michael Kane

Acteur, Scenarist

Michael Kane is acteur en scenarist.
Er zijn 5 films gevonden.

The Gunfighters

1987 | Misdaad, Western

Canada 1987. Misdaad van Clay Borris. Met o.a. Art Hindle, Tony Addabbo, George Kennedy, Michael Kane en Lori Hallier.

Een matte, in Canada gemaakte film, waarin een oninteressant drietal met elkaar verbonden individualisten het opnemen tegen een bullebak van een machtswellusteling. Een opendeuren intrappende pilot voor een toekomstige serie.

The Dirty Dozen: The Next Mission

1985 | Actiefilm, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1985. Actiefilm van Andrew V. McLaglen. Met o.a. Lee Marvin, Ernest Borgnine, Richard Jaeckel, Ken Wahl en Larry Wilcox.

Een tv-vervolg op de uit 1967 daterende succesfilm met Marvin die, evenals Borgnine en Jaeckel, zijn eerdere rol herhaalt. Hij wordt gedwongen een nieuwe 'dirty dozen' te formeren om een plan om Hitler uit de weg te ruimen te verijdelen! Buitengewoon ongeloofwaardig. Scenario van Michael Kane. Werd gevolgd door THE DIRTY DOZEN: THE DEADLY MISSION.

Cross Country

1983 | Thriller

Canada 1983. Thriller van Paul Lynch. Met o.a. Richard Beymer, Nina Axelrod, Michael Ironside, Brent Carver en David Conner.

Een vermoeiende achtervolgingsfilm die tevergeefs probeert meer te zijn dan hij is. Zakenman Beymer wordt betrokken in een ingewikkelde plot waarin hij verdacht wordt van de moord op z'n vriendin, ontvoerd wordt door een actrice en diens vriend- muzikant en gechanteerd wordt door een corrupte detective. Het kan echt niet op. Ondanks al die gebeurtenissen blijft de film flauw, onsamenhangend en vooral erg vervelend.

Love is a four letter word

1970 | Drama, Erotiek

Canada 1970. Drama van John Sone. Met o.a. André Lawrence, Pierre Letourneau, Monique Mercure, Michael Kane en Candy Greene.

Het leven van Harry Haven en zijn gezin wordt danig verstoord als zijn nieuwe buren drie hippies blijken te zijn die een muziekwinkel openen. Deze qua thematiek niet oninteressante film zwalkt besluiteloos tussen komedie en tragedie, wat het onevenwichtig, tweeslachtig en irritant maakt. Ook de visuele stijl, vermoedelijk een poging om het begrip flower power in beelden om te zetten, is hopeloos gedateerd. Aan alternatieve titels geen gebrek: VIENS, MON AMOUR en het iets commerciëlere maar niets ter zake doende INITATION D'UNE LYCÉENNE.

Lonely Are the Brave

1962 | Western

Verenigde Staten 1962. Western van David Miller. Met o.a. Kirk Douglas, Gena Rowlands, Walter Matthau, Michael Kane en Carroll O'Connor.

Douglas speelt in deze 'social documentary with a chase' (zijn woorden) een uit de gevangenis ontsnapte cowboy van de oude stempel die niet opgewassen is tegen de 'moderne tijd'. 'Do you realize how many fences there are getting to be? And the signs they've got on them? No hunting, No hiking, No fishing, No trespassing, Private property, Closed area, Stop moving, Drop dead,' zegt hij in de film. Maar verbodsbordjes zijn nog tot daar aan toe. Ook de straffen zijn strenger. En de sheriff (Matthau) heeft een walkie-talkie en rijdt in een jeep. Vluchten kan niet meer. Of nauwelijks.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Kane op televisie komt.

Reageer