Dieter Horres is producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Ultimo Tango

2015 | Documentaire, Muziek

Argentinië/Duitsland 2015. Documentaire van German Kral. Met o.a. Juan Carlos Copes en María Nieves Rego.

Documentaire over het beroemde danspaar María Nieves Rego en Juan Carlos Copes en hun liefde voor de tango en voor elkaar. María Nieves Rego (81) en Juan Carlos Copes (84) ontmoetten elkaar toen ze 14 en 17 waren en ze dansten bijna vijftig jaar samen. Ze gingen door meerdere pijnlijke scheidingen, maar keerden telkens naar elkaar terug. Nu vertellen ze hun verhaal aan een groep jonge tangodansers en choreografen uit Buenos Aires.

Malunde

2001 | Drama

Duitsland/Zuid-Afrika 2001. Drama van Stefanie Sycholt. Met o.a. Ian Roberts, Kagiso Mtetwa, Musa Kaiser, Wilmien Rossouw en Grethe Fox.

Na de val van het apartheidsregime in Zuid-Afrika proberen twee mensen te overleven: Wonderboy, een gewiekste twaalfjarige jongen, en Kobus, ex-soldaat uit het leger van de apartheidsregering. Wonderboy probeert te overleven in een gewelddadig klimaat van drugs en geweld. Kobus kan zijn heldhaftige verleden maar niet afsluiten en lijdt onder het syndroom van oorlogsveteranen. Door toeval stuiten beide tegenovergestelde karakters op elkaar en zijn ze op elkaar aangewezen

Dizzy, lieber Dizzy

1997 | Familiefilm, Drama

Duitsland 1997. Familiefilm van Steffi Kammermeier. Met o.a. Antonia Reß, Max Riedel, Jana Kilka, Alexander May en Rita Feldmeier.

De tien-jarige Mimi (Re[KL29]) gaat de zomervakantie doorbrengen bij haar grootvader (May), die op een eiland woont. Opa is een humeurige oude brombeer, die zijn kleindochter maar lastig vindt. Bovendien vindt ze tante Clara (Feldmeier) een opgeblazen kikker en van leeftijdgenoot Edwin (Riedel) die naar rotte vis ruikt, moet ze helemaal niets hebben. Mimi trekt in d'r eentje erop uit, maar vind algauw een kameraard: een uitgekookte hond, Dizzy. Als twee schurken hem proberen te kidnappen, blijkt Edwin toch uit het goede hout gesneden: ze verven het vacht van de hond rood, zodat hij onherkenbaar wordt. En zo halen ze nog veel meer slimme trucs uit. Avontuurlijke jeugdfilm-met-goede- afloop, die ook volwassenen niet verveelt. Het scenario is van regisseur Kammermeier en Ina Siefert. Leuk en spontaan spel van de jonge hoofdrollen. Het camerawerk is van Thomas Meyer. Geproduceerd met het geld van de Duitse regionale omroepen.

Pizzicata

1996 | Drama

Italië/Duitsland 1996. Drama van Edoardo Winspeare. Met o.a. Cosimo Cinieri, Chiara Torelli, Fabio Frascaro, Anna Dimitri en Ines D'Ambrosio.

Tijdens WO II (1941-45) wordt Tony Marciano (Frascaro), een Amerikaanse oorlogsvlieger die Itali[KA3]e geboren is, boven het schiereiland Salentina (in de hak van de laars van Itali[KA3]e) in 1943 neergeschoten, niet ver van zijn geboorteplaats. Hij overleeft als enige de crash en wordt geholpen door een boer en diens drie dochters. Omdat hij vloeiend Italiaans spreekt is het niet moeilijk om het te laten doorgaan voor een ver familielid, zodat hij niet ontdekt wordt als de Amerikaanse vijand. Cosima (Torelli), de jongste, legt hem hem de zeden en de gewoonten van het landleven uit. Tony raakt in de ban van zijn nieuwe omgeving en wordt verliefd op Cosima. Zij heeft echter een aanbidder, Pasquale (Massafra), de zoon van de plaatselijke rijkaard. Cosima's 'verloofde' daagt Toni uit tot de screma, een duel in de vorm van een dans. Deze rolprent is het speelfilmdebuut van documentairemaker Winspeare, die tevens optrad als scenarioschrijver en producent. Hij maakte veelvuldig gebruik van lokale kleuren, de muziek en dans zonder de emotionele achtergronden te verwaarlozen. Herinnert wat aan de eerste films van de gebroeders Taviana: traag maar nooit vervelend, schaarse dialogen, knap spel, vooral van Cinieri in de rol van de vader, de enige beroepsacteur in de rolbezetting, maar de vrouwenrollen zijn stuk voor stuk pareltjes geworden. Het mooie camerawerk is van Paolo Carnera. De titel verwijst naar een uitdagende dans die door jonge vrouwen blootvoets wordt uitgevoerd.