Paul Rogers: cast en montage.
Er zijn 19 films gevonden.

Everything Everywhere All at Once

2022 | Avonturenfilm, Actiefilm, Komedie

Verenigde Staten 2022. Avonturenfilm van Daniel Scheinert en Daniel Kwan. Met o.a. Michelle Yeoh, Ke Huy Quan, Jamie Lee Curtis, Stephanie Hsu en James Hong.

De Chinees-Amerikaanse Evelyn (Yeoh) is een uitgebluste vijftiger die met haar sullige echtgenoot een wasserette runt. Op een dag ontdekt ze verbijsterd dat ze in staat is om parallelle universums te bezoeken waarin ze heel andere levenskeuzes heeft gemaakt. Deze duizelingwekkende indiehit heeft trekken van een typische Marvelsuperheldenfilm, maar is veel origineler en ambitieuzer. Makers Kwan en Scheinert (Swiss Army Man) hebben lak aan verhaalconventies, verbluffen met bizarre vondsten en strooien lustig met popcultuurverwijzingen, levenslessen en maatschappijkritiek. Al met al nogal veel van het goede, maar dat is het hele punt van deze heerlijk anarchistische parabel. Verkozen tot VPRO Cinema's Film van het Jaar 2022 en winnaar van maar liefst zeven Oscars.

The Return of the Native

1994 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1994. Drama van Jack Gold. Met o.a. Catherine Zeta-Jones, Ray Stevenson, Clive Owen, Joan Plowright en Steven Mackintosh.

Prachtig in beeld gebrachte, enigszins ingekorte filmversie van Thomas Hardy's klassieke roman. Het verhaal speelt in 1842 en draait om de eigenzinnige en betoverende Eustacia Vye, die door sommigen als een heks wordt gezien.

The Tenth Man

1988 | Film noir, Oorlogsfilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1988. Film noir van Jack Gold. Met o.a. Anthony Hopkins, Kristin Scott Thomas, Derek Jacobi, Cyril Cusack en Paul Rogers.

Een advocaat die een andere identiteit heeft aangenomen wordt verliefd op de zuster van de man, die hij in de oorlog betaald had om zijn plaats in te nemen voor het Duitse vuurpeloton. Een bewerking-op-klompen van Graham Greene's beroemde verhaal. In de V.S. op tv uitgebracht en 10m langer.

Nothing Lasts Forever

1984 | Sciencefiction, Komedie

Verenigde Staten 1984. Sciencefiction van Tom Schiller. Met o.a. Zach Galligan, Apollonia van Ravenstein, Lauren Tom, Dan Aykroyd en Imogene Coca.

Ergens in de toekomst droomt Galligan van een loopbaan als kunstenaar in New York City, maar hij slaagt niet voor het examen dat is uitgeschreven door de almachtige Port Authority. Het enige dat hij kan krijgen, is een baan als verkeersleider in de Holland Tunnel. Zo belandt hij op een dag in een bus met winkelende toeristen, die op weg zijn naar de maan. Absurde komedie, die niet helemaal is geslaagd maar toch spiritueel blijft. In de cast zijn heel wat oude bekenden te herkennen, zoals Jaffe, Fisher en Sahl, maar ook King Donovan en Lawrence Tierney. Schiller, die zijn sporen verdiende bij Saturday Night Live, debuteerde met deze film als regisseur-scenarioschrijver. Voor het grootste deel opgenomen in zwart-wit door Fred Schuler.

Little Lord Fauntleroy

1976 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1976. Drama van Paul Annett. Met o.a. Glenn Anderson, Paul Rogers, Jennie Linden, Preston Lockwood en Ian Thompson.

Mini-serie in zes delen. De BBC-versie van het beroemde boek van Frances Hodgson Burnett. Kwalitatief het aankijken waard, maar het zal tegenwoordig voor iedere versie een harde dobber zijn op te boksen tegen de verfilming met Ricky Schroder en Alec Guinness.

The Abdication

1974 | Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1974. Drama van Anthony Harvey. Met o.a. Peter Finch, Liv Ullmann, Cyril Cusack, Paul Rogers en Michael Dunn.

Slepend historisch drama over koningin Christina van Zweden die afstand deed van de troon om zich tot het katholicisme te bekeren. Finch is de kardinaal die haar oprechtheid op de proef moet stellen; maar ze wordt op hem verliefd. Dunn overleed tijdens de opnamen.

The Homecoming

1973 | Komedie

Verenigde Staten 1973. Komedie van Peter Hall. Met o.a. Cyril Cusack, Ian Holm, Michael Jayston, Vivien Merchant en Terence Rigby.

Na een lang verblijf in Amerika, waar hij filosofie doceerde aan een universiteit, keert Jayston samen met zijn vrouw Merchant terug naar zijn ouderlijk huis in Londen. Gedurende zijn afwezigheid is de hele familie uit elkaar gegroeid. Het duurt niet lang of Jayston moet lijdzaam toezien hoe ook zijn vrouw het slachtoffer wordt van de eigenaardige gedragingen van de rest van de familie. Trouwe verfilming van het toneelstuk van Harold Pinter in het kader van Ely Landau's American Film Theater. Voor de liefhebbers van deze auteur is het een waar juweeltje, ongetwijfeld een van zijn beste filmadaptaties, met voelbare onderhuidse spanningen. Vertolkt door stuk voor stuk schitterende acteurs. Pinter bewerkte zelf zijn toneelstuk. Achter de camera stond David Watkin.

I Want What I Want

1972 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1972. Drama van John Dexter. Met o.a. Anne Heywood, Harry Andrews, Jill Bennett, Nigel Flatley en Paul Rogers.

Een interessant klein gegeven over een seksuele crisis in het leven van een man die vrouw wil zijn.

The Looking Glass War

1970 |

Verenigd Koninkrijk 1970. Frank Pierson. Met o.a. Christopher Jones, Pia Degermark, Ralph Richardson, Anthony Hopkins en Paul Rogers.

Een vervelende filmversie van John Le Carrès bestseller met Jones die zijn leven riskeert om een raket in Oost-Berlijn te fotograferen. Een goede gelegenheid om de gelaatsstructuur van de hoofdrolspelers te bestuderen, want de uitdrukkingen veranderen nooit.

Three Into Two Won't Go

1969 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1969. Drama van Peter Hall. Met o.a. Rod Steiger, Claire Bloom, Judy Geeson, Peggy Ashcroft en Paul Rogers.

Het huwelijk van Steiger en Bloom loopt stuk als hij verliefd wordt op sexy liftster Geeson. Oorspronkelijk een prima drama, maar in de VS voegde Universal er extra scènes aan toe om de film in een 100-minuten versie op tv uit te brengen.

The Reckoning

1969 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1969. Drama van Jack Gold. Met o.a. Nicol Williamson, Rachel Roberts, Paul Rogers, Zena Walker en Ann Bell.

Een bedachte, achterhaalde film van het type `angry young man` met de Williamson (uitmuntend als altijd) als tobberige zakenman die niet in harmonie met maatschappij kan leven en erop uit is een lang geleden gebeurde kleinering van zijn vader te wreken.

He Who Rides a Tiger

1966 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1966. Misdaad van Charles Crichton. Met o.a. Tom Bell, Paul Rogers, Kay Walsh, Ray McAnally en Judi Dench.

Inbreker is aardig voor kinderen en wordt verder door de liefde minder hard, maar dat neemt niet weg dat zijn professionele problemen blijven bestaan. Goede doorsneefilm.

The Third Secret

1964 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1964. Misdaad van Charles Crichton. Met o.a. Stephen Boyd, Jack Hawkins, Richard Attenborough, Diane Cilento en Pamela Franklin.

Een goed misdaadverhaal waarin Boyd de moordenaar van zijn psychiater opspoort. Verder geen echte verrassingen.

Stolen Hours

1963 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1963. Drama van Daniel Petrie. Met o.a. Susan Hayward, Edward Judd, Paul Rogers, Robert Bacon en Paul Stassino.

Hayward neemt Dark Victory van Bette Davis over, verplaatst het naar het Engeland van heden om er de vrouw te spelen met een dodelijke ziekte die nog alles uit het leven probeert te halen wat zij kan. De originele film is in alle opzichten superieur. Scenario van Jessamyn West en Joseph Hayes. Camerawerk van Harry Waxman.

The Wild and the Willing

1962 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1962. Drama van Ralph Thomas. Met o.a. Virginia Maskell, Paul Rogers, Samantha Eggar, Ian McShane en Richard Warner.

Het leven en de liefde op een provinciale universiteit met een allereerlijkste poging tot realisme en gewaagdheid.

Billy Budd

1962 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1962. Drama van Peter Ustinov. Met o.a. Robert Ryan, Peter Ustinov, Melvyn Douglas, Terence Stamp en Paul Rogers.

Melville's klassiek verhaal over goed tegen kwaad dat zich bij de Britse marine in 1797 afspeelt. Naïeve eerlijke zeeman wordt terechtgesteld voor het doden van een sadistische bootsman. De film heeft eenvoudig met de zwaardere kanten van de moraal te maken. Allen in sterke rollen.

The Mark

1961 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1961. Drama van Guy Green. Met o.a. Stuart Whitman, Maria Schell, Rod Steiger, Donald Houston en Maurice Denham.

Whitman speelt een geestelijk gebroken seksueel delinquent die zijn straf heeft uitgezeten en nu opnieuw wil beginnen. Uitstekend geacteerd en geregisseerd.

Circle of Deception

1961 |

Verenigd Koninkrijk 1961. Jack Lee. Met o.a. Bradford Dillman, Suzy Parker, Harry Andrews en Paul Rogers.

Een bij tijd en wijle boeiend psychologisch verhaal over spionage-agent Dillman die tijdens WO II gebroken wordt door Duitse foltering; ironisch hoogtepunt.

The Beachcomber

1954 | Drama, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1954. Drama van Muriel Box. Met o.a. Robert Newton, Glynis Johns, Donald Sinden, Paul Rogers en Donald Pleasence.

Een zuipende nietsnut bekeert zich na een onverwacht avontuur met een vrouwelijke missionaris. Een stijlloze herverfilming van VESSEL OF WRATH (1938) naar het verhaal van Somerset Maugham. De spelprestaties houden nog net de belangstelling gaande, maar verder niet de moeite waard. Speelt zich af in voormalig Nederlands Indië.