Evzen Illín (1924-1985) is componist.
Er zijn 5 films gevonden.

Zwischengleis

1978 | Drama

Duitsland 1978. Drama van Wolfgang Staudte. Met o.a. Mel Ferrer, Pola Kinski, Hannelore Schroth, Martin Lüttge en Karl Maria Schley.

Staudtes laatste film is een grote afgang. Kinski pleegt zelfmoord omdat ze een oorlogssyndroom niet verwerken kan. De vele pretenties maken er zuur kijkvoer van.

Mit der Liebe spielt man nicht

1973 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1973. Komedie van Hans W. Busse. Met o.a. Johanna Liebeneiner, Wolfgang Schwarz, Irene Marhold, Harald Juhnke en Ursula Reit.

Een niet onvermakelijke liefdes-komedie over de ondeugende dochter van een hotelier, die verliefd is op een jonge aantrekkelijke en veel belovende dokter. Door te doen alsof ze zwanger is, probeert ze deze met een list te strikken. Dit alles tot de super grote schrik van haar uiterst fatsoenlijke broer, die in vertrouwen genomen was en een schandaal vreest, waardoor hij meent dat ze niet meer aan de nette buren kunnen vertonen.

Jaider - der einsame Jäger

1971 | Historische film, Drama

Duitsland 1971. Historische film van Volker Vogeler. Met o.a. Gottfried John, Sigi Graue, Rolf Zacher, Louis Waldon en Johannes Schaaf.

Een graaf laat soldaten een stroper opsporen die echter de sympathie van de dorpsbevolking heeft. Een onevenwichtige Heimatfilm waarvan de satire op het genre niet duidelijk naar voren komt.

Loves of a Blonde

1965 | Romantische komedie

Tsjechoslowakije 1965. Romantische komedie van Milos Forman. Met o.a. Hana Brejchová, Vladimír Pucholt, Vladimír Mensík, Jan Vostrcil en Milada Jezková.

In de jaren zestig is de schoenenfabriek in de Tsjechische arbeidersstad Zruc het domein van vrijwel uitsluitend vrouwen. Zoals elk van hen hoopt de blonde Andula (Brejchová) dat haar sombere toekomstverwachtingen worden tegengesproken en de ware Jacob zich toch nog aan haar openbaart. Zou misschien amusante pianist op doorreis Milda (Pucholt) de grijze monotonie van deze goede volksdochter van Lenin kunnen opfleuren? Forman, ten tijde van de Tsjechische New Wave al niet gediend van autoritaire ideologieën, observeert zijn afgematte antiheldin met de polslittekens en de kijker weet voldoende.

Klaun Ferdinand a raketa

1962 | Familiefilm, Sciencefiction

Tsjechoslowakije/Tsjechië 1962. Familiefilm van Jindrich Polák. Met o.a. Fred Düren, Eva Hrabětová, Hanuš Bor, Vladimír Horka en Arthur Neubert.

Alarm in de stad! Een buitenaardse raket is in aantocht. Iedereen vlucht voor het aanstormende gevaar weg om zich in veiligheid te brengen. De enige die van dit alles niets merkt is clown Ferdinand (D[KA5]uren), die zich klaarmaakt om op te treden. Onderweg naar het theater ontmoet hij drie kinderen, die hem op de hoogte brengen van het gevaar. En inderdaad, even later wordt zijn wagentje gekaapt door het ruimteschip, terwijl hijzelf en de kinderen er nog in zitten. SF- verhaal voor de allerkleinsten. Er wordt geen rekening gehouden met wetenschappelijke logica en de speciale effecten staan op het peil van het Amerikaanse seriewerk uit de jaren 1930-40. De E.T. van dienst is een metalen schepsel dat voor een robot moet doorgaan. Het is zeer de vraag of deze prent kinderen van nu nog kan boeien. Het veel te onschuldige en brave scenario is van Polák en Ota Hofman. Zonder veel fantasie in beeld gebracht door Jan Kališ.