Bernd Michael Fincke

Producer

Bernd Michael Fincke is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Die achte Todsünde: Toskana-Karusell

2003 | Misdaad

Duitsland 2003. Misdaad van Peter Patzak. Met o.a. Susanne Lothar, Franco Nero, Rüdiger Vogler, Hilde Van Mieghem en Jacques Breuer.

De titel slaat op draaideur-transacties om de BTW te ontduiken en de artikelen tegen dumpprijzen op de markt los te laten om een monopolie te verschaffen. Op papier wordt elektronica uit Itali[KA3]e ge[KA3]exporteerd naar EU-landen en wordt de BTW teruggevraagd. Het budget van de EU bestaat grotendeels uit BTW-afdrachten van de lidstaten. Dus als terugvorderingen grote vormen aannemen, gaat het OLAF (Office europ[KA1]enne pour la Lutte Anti-Fraude) na een anonieme tip aan het werk. Duitse Marion Hansen (Lothar) en haar Franse collega Pierre Schmid-Alphand (Vogler) gaan naar het Italiaanse Pisa om er met de inspecteur der belastingen (Gebauer) te overleggen. Het spoor leidt naar Hannover, maar ondertussen loopt de onderzoeksreporter uit Amerika van de vorige aflevering Marion weer eens voor de voeten. Helpt hij haar of staat hij in contact met de schurken achter de schermen? Marions onderzoek loopt een geweldige deuk op als een kroongetuige vermoord wordt vlak voordat ze willen toeslaan. Tweede aflevering na een wat langdradig eerste deel, dat toch niet zo tot de verbeelding sprak door zijn complexe materie en tamelijk saaie aanpak met meer dialoog dan actie. Het scenario is van Dieter Meichsner en regisseur Patzak schreef samen met Otto M. Schwarz de muziek die de film begeleidt. Het camerawerk is van Matthias Tschiedel.

Vier Geschichten über fünf Tote

1997 |

Duitsland 1997. Lars Büchel. Met o.a. Thira Walke, Reinhard Krökel, Lena Sabine Berg, Christian Preuss en Franziska Mense-Moritz.

Volgens debuterend regisseur B[KA3]uchel zitten de doden in de hemel en bekijken met verrekijkers hoe de levenden op aarde afscheid nemen van het aardse leven en daarbij gebeurt altijd iets wat niet voorzien was. B[KA3]uchels eerste avondvullende film is in feite een verzameling van vier korte films, die allemaal met de dood te maken hebben. In de eerste episode CARLA gaat het om een meisje van zeven, Carla (Walke), een kankerpati[KA3]entje. Ze is bang om in de koude, natte grond begraven te worden en haar vader (Kr[KA3]okel) heeft haar beloofd dat het niet gebeuren zal. Als het zover is en haar vader haar in het open veld wil cremeren, stelt de dorpsdiender alles in het werk om Carla`s laatste wens tegen te houden. Het tweede verhaal is getiteld JOSEF WEI[KL29]. Josef (Preuss) die een zeemansgraf wenst, stelt zijn familieleden een vette erfenis in het vooruitzicht als ze zijn stoffelijk overschot met een oude sleepboot naar de open zee brengen. Om de erfenis te krijgen moeten ze binnen een bepaalde tijd een raadsel oplossen. Hebzucht maakt zich meester van de dierbare nabestaanden. Het derde schuifje heet HANS-HERBERT BREDENS en gaat over boer Bredens (Vernunft) die veel vrouwen uit de buurt had verleid en volgens de dorpsroddel door zijn vrouw Gertrud (Schmidt) om het leven gebracht zou zijn. Als zijn tweelingbroer, predikant Bredens van de kansel bij de kist spreekt, ontbrandt de strijd om de erfenis tussen Gertrud en diverse vrouwen, die zeggen van boer Bredens een onwettig kind te hebben. Het laatste deel is LILLI BLAU. Lilli (Marks-Rock) is oud en ziek. Ze besluit er een eind aan te maken en ze nodigt haar vrienden en kennisen uit voor een afscheidsceremonie in de kerk. Het scenario van de dertig-jarige regisseur Büchel is tot op een zekere hoogte cursorisch en daarom is het goed dat de kijker enigszins in spanning wordt gehouden over de vijfde dode - de clou wordt pas aan het slot onthuld. Al met al een onderhoudende en behoorlijk gespeelde film. Alleen het onderwerp; je moet er maar tgen kunnen. Het mooi verzorgde camerawerk is van Andreas Zickgraf en Theodor Boscher.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bernd Michael Fincke op televisie komt.

Reageer