Amelda Brown

Acteur

Amelda Brown is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Blood

1999 | Sciencefiction, Horror

Verenigd Koninkrijk 1999. Sciencefiction van Charly Cantor. Met o.a. Adrian Rawlings, Elizabeth Marmur, Lee Blakemore, Amelda Brown en Paul Herzberg.

Lix (Blakemore) is een ongewoon meisje van twintig. Ze zit vastgebonden aan een stoel in de kelder van een vervallen landhuis. Drie mannen van middelbare leeftijd doen zich, boven in een appartement, tegoed aan haar bloed. De briljante geneticus Carl Dyson (Rawlings) bevrijdt Lix van deze kwelling. Hij vervalst een aantal documenten om te doen uitschijnen dat Lix zijn zuster is. Dit is het minste dat hij voor haar kan doen, want Carl cre[KA3]eerde het meisje twintig jaar geleden in zijn laboratorium. Hij wou een wezen scheppen waarvan het bloed iedere ziekte zou kunnen genezen. Het experiment lukte, maar had een bijverschijnsel: het bloed van Lix werkte als een enorm krachtig en verslavend middel. Een poging om de vampierenmythe om te keren: mensen jagen op het bloed van een kunstmatig verwekt wezen. Het gegeven is op zijn minst interessant, maar de uitwerking is dat minder. Op bepaalde momenten weet de toeschouwer gewoonweg niet waar debuterend regisseur/scenarist Cantor naartoe wil. Misschien had hij beter het scenario geschreven en de verfilming aan iemand met meer ervaring overgelaten. Een spijtige (maar interessante) mislukking. Fotografie is van Katie Swain.

Candle in the Dark

1998 | Biografie, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1998. Biografie van Tony Tew. Met o.a. Richard Attlee, Lynette Edwards, Julie-Kate Olivier, Adam Blackwood en Ratul Bhattacharya.

Deze film gaat over het leven en werken van de protestantse missionaris William Carey (Attlee), die in 1793 naar India vertrok om er `Gods woord` te verbreiden. Hij bleef er veertig jaar en deed er behalve het verspreiden van de bijbel heel goed werk, zodat hij de bijnaam kreeg van Father of the Bengali Renaissance. Op het stationsplein in Serampore bij Calcutta staan twee standbeelden: het ene is van Gandhi en het andere is van Carey. Behalve zijn vrome missie maakte Carey het een ander mee: primitieve omstandigheden in het begin, een wrede natuur (tijgers in de jungle), het Britse leger dat hem wilde arresteren omdat hij verboden preken hield voor de inlanders, kindersterfte (een van zijn eigen kinderen), de dood van zijn vrouw (maar hij hertrouwde met een struise Deense), enz. Hij liet de bijbel in veel talen en dialecten uitgeven (hij zorgde zelf voor een vertaling in het Bengaals) en richtte de eerste krant in Bengalen op. Een oprechte reconstructie met een uitstekende Britse rolverdeling voor bijbelvaste kijkers. Attlee is de kleinzoon van de Britse premier Clement Attlee, die na WO II (1939-45) Winston Churchill versloeg en een Labour-regering installeerde. Het scenario is van regisseur Tew. Het camerawerk is van Keith Hopper. Dit project kwam tot stand met de financiële steun van gelijkgezinde omroepen uit Nederland, Duitsland, Australië, de V.S. en India.

A Touch of Frost: Stranger in the House

1994 | Misdaad, Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1994. Misdaad van Don Leaver. Met o.a. David Jason, Bruce Alexander, Caroline Harker, Neil Phillips en Lindy Whiteford.

Politiedetective Frost (Jason) moet een serieverkrachter opsporen. Hij krijgt hulp van de vrouwelijke smeris Hazel Wallace (Harker) omdat zijn baas Mullett (Alexander) meent dat het inzicht van een vrouw cruciaal is bij het oplossen van de zaak. Zoals wel vaker gebeurt, klaart Frost de klus in zijn eentje, niet na talloze omwegen zoals het in ontvangst nemen van een onderscheiding, het George Cross, voor moed en onbaatzuchtigheid. Voor het eerst zit er ook een beetje romantiek in de lucht met Shirley Fisher (Whiteford), de verpleegster van zijn overleden vrouw, voor de speurende weduwnaar. Het scenario is van Christopher Russell. Aflevering 7, de vierde van de tweede serie.

Seconds Out

1992 | Sportfilm

Verenigd Koninkrijk 1992. Sportfilm van Bruce MacDonald. Met o.a. Steven Waddington, Tom Bell, Colum Convey, Derek Neward en Clive Russell.

Uitstekende bokser, een potentiële kampioen, valt in handen van een gewetenloze manager, die hem meesleept in het duistere wereldje van illegale wedstrijden. Gewelddadig drama tegen een zeer geloofwaardige achtergrond, met een paar aardige wendingen in een bekend verhaal.

Spirit

1988 | Drama, Sportfilm

Verenigde Staten 1988. Drama van Jonathan Ripley. Met o.a. Paul Rhys, Russell Irwin, Brian Gwaspari, Richard Lynch en Amelda Brown.

Een jongeman uit Londen helpt zijn oom die aannemer is. Hij heeft een talent voor lange afstandslopen. Zijn stiefvader is een ongure, wrede kerel, die hem het leven zuur maakt. Hij vlucht in de sport en in de brieven en gedichten van een soldaat die tijdens WO II aan het front in Italië gewond werd. De literaire ontboezemingen vond hij bij het herstel van een oud pand. Poging voor de tv om de sfeer van THE LONELINESS OF A LONG DISTANCE RUNNER te doen herleven.

Hope and Glory

1987 | Oorlogsfilm, Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1987. Oorlogsfilm van John Boorman. Met o.a. Sebastian Rice-Edwards, Geraldine Muir, Sarah Miles, Sammi Davis en Ian Bannen.

In deze briljante semi-autobiografische film observeert Boorman de verbazing van een jongen die opgroeit in het surrealistische landschap van het door bommen getroffen Londen in de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog. Omringd door de heftige emoties van de volwassenen, die hij maar half begrijpt, heeft de jongen zijn eigen visie op de wereld. Een prachtige enscenering, rijke fotografie en eersteklas spel werden door Boorman gesmeed tot een film zonder compromissen of sentiment. Camerawerk van Philippe Rousselot.

Christmas Present

1985 | Komedie, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1985. Komedie van Tony Bicât. Met o.a. Peter Chelson, Lesley Manville, Bill Fraser, Karen Meagher en Hetty Baynes.

Traditie getrouw geeft de president van een grote bank in de stad jaarlijks met Kerstmis een kalkoen en een cheque voor een aanzienlijk bedrag aan een uitverkoren familie in financiële moeilijkheden. De jonge Chelsom die juist promotie heeft gemaakt wordt met de opdracht belast het geschenk te bezorgen. Onderweg merkt hij echter dat hij het adres heeft verloren. Mooie kerstfilm voor het hele gezin, waarin de aandacht wordt gevestigd op kansarme families voor wie het kerstfeest weinig vreugde brengt, ook al blijven ze hun trots behouden. Het scenario van Bicât is met humor doorspekt en op het einde heeft hij nog een verrassing in petto. Goed gespeeld door de voornamelijk jonge cast, ook al wordt er af en toe geschmierd. Verzorgd camerawerk van Gabriel Berestain.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Amelda Brown op televisie komt.

Reageer