Reynaldo Miravalles

Acteur

Reynaldo Miravalles is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Vals de la Habana vieja

1989 | Komedie

Cuba 1989. Komedie van Luis Felipe Bernaza. Met o.a. Ana Viña, Reynaldo Miravalles, Tahimí Alvariño en Jorge Luis García.

Een vrouw maakt met grote zorgvuldigheid plannen voor het verjaarsfeest van haar dochter, waarbij ze wordt tegengewerkt door haar man. Satirische komedie die leidt onder tegenstrijdigheden in de regie, onbegrijpelijke scènes en een wisselende spel.

De tal Pedro tal astilla

1985 | Komedie

Cuba 1985. Komedie van Luis Felipe Bernaza. Met o.a. Reynaldo Miravalles, Ana Viña, Nancy González en Gilberto Reyes.

Twee boeren zijn continu in conflict met elkaar. Dit wordt nog erger als hun beide kinderen verliefd worden op elkaar. Afwisselende en pretentieuze komedie met op zich zelf staande momenten van humor die moeten bijdragen tot het succes van de hoofdrolspeler.

Los pájaros tirándole a la escopeta

1984 | Komedie

Cuba 1984. Komedie van Ronaldo Díaz. Met o.a. Reynaldo Miravalles, Consuelo Vidal, Alberto Pujol en Beatríz Valdés.

Emilito verovert het hart van Magdalena en ze besluiten kennis te gaan maken met elkaars familie. Zijn moeder is gescheiden en haar vader is weduwnaar. Traditionele komedie die af en toe wat platvloers is. Goed ontvangen door het publiek.

El Señor Presidente

1983 | Drama

Frankrijk/Cuba/Nicaragua 1983. Drama van Manuel Octavio Gómez. Met o.a. Michel Auclair, Reynaldo Miravalles, Bruno Garcín en Florence Jaugey.

In een door een dictator geregeerd Latijnsamerikaans land sterft een lid van de regering. De tiran en zijn naaste medewerkers besluiten er een misdrijf van te maken om de de belangrijkste tegenstanders de schuld in de schoenen te schuiven. Bewerking van de gelijknamige roman van Miguel Angel Asturias, gekarakteriseerd door een zeer slechte mise-en- scène. Twijfelachtige regie en erg slecht neergezette karakters.

Los sobrevivientes

1978 | Komedie

Cuba 1978. Komedie van Tomás Gutiérrez Alea. Met o.a. Enrique Santiesteban, Reynaldo Miravalles, Germán Pinelli, Ana Viña en Juanita Caldevilla.

Met de gedachte dat alles weer zal worden als vroeger besluit een welgestelde familie na de revolutie in hun land te blijven. Ze zonderen zich af in een luxe verblijf en vermijden ieder contact met de buitenwereld. Een scherpzinnige satirische komedie die niet geheel geslaagd is te noemen. Met deze film is opnieuw een aanslag gepleegd op het genre, waaruit des te meer blijkt dat een cineast toch talent moet hebben. Scenario van de regisseur en Antonio Benítez Rojo. Camerawerk van Mario García Joya.

Rancheador

1976 | Historische film

Cuba 1976. Historische film van Sergio Giral. Met o.a. Reynaldo Miravalles, Samuel Claxton, Adolfo Llauradó en Omar Valdés.

Deze film is gebaseerd op waar gebeurde feiten en beschrijft het leven van een 'rancheador', een dagloner in dienst van grondbezitters ten tijde van de slavernij, wiens taak het was gevluchte slaven te pakken te krijgen. Een film die de moeite waard is, vooral om de kracht van zijn verhaal en om zijn zeer goede vertolking. Het meest uitmuntende werk uit de filmcarrière van deze regisseur.

El hombre de Masinicú

1973 | Biografie

Cuba 1973. Biografie van Manuel Pérez. Met o.a. Sergio Corrieri, Reynaldo Miravalles, Adolfo Llauradó en Raúl Pomares.

Het lichaam van de vermoorde Alberto Delgado, bestuurder van het landgoed van Masinicú en lid van de veiligheidsdienst wordt gevonden door een groep contra-revolutionairen. Deze film is een reconstructie van de feiten rondom de persoon van Delgado. Opvallende regie met de wisselvallige Miravalles in een rol die één van de belangrijkste is die hij heeft vertolkt.

Las doce sillas

1962 |

Cuba 1962. Tomás Gutiérrez Alea. Met o.a. Enrique Santiesteban, Reynaldo Miravalles, René Sánchez en Pillín Vallejo.

Een voormalig landeigenaar, één van zijn werknemers en de pastoor van de familie proberen een groot fortuin op te sporen, dat aan het begin van de revolutie is verborgen in een stoel. Onderhoudende maatschappelijke satire met bekwame regie en vertolking.

Historias de la Revolución

1960 | Historische film

Cuba 1960. Historische film van Tomás Gutiérrez Alea. Met o.a. Eduardo Moure, Lilliam Llerena, Miriam Gómez en Reynaldo Miravalles.

Door drie verhalen heen ([KL]El herido,Rebeldes[KLE] en [KLE]La batalla de Santa Clara[KLE]) loopt het verhaal van de opstand tegen de dictatuur van Fulgencio Batista. Eerste lange speelfilm van het ICAIC (Cubaans Filminstituut), gemaakt door de man die naderhand de meest consequente regisseur van deze instelling zou blijken te zijn.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Reynaldo Miravalles op televisie komt.

Reageer