Mark van Platen: muziek.
Er zijn 3 films gevonden.

Kees de jongen

2003 | Familiefilm, Drama

Nederland 2003. Familiefilm van André van Duren. Met o.a. Ruud Feltkamp, Hannah Cheney, Theo Maassen, Monic Hendrickx en Ger van der Grijn.

Kees Bakels, de volksjongen die in zijn hoofd de hele wereld aankan, heeft de roman van Theo Thijssen verlaten en is een mens van vlees en bloed geworden. Regisseur André van Duren is niet van het soort dat per se de boel op zijn kop wil zetten. Zijn regie is trouw aan het Amsterdam van Thijssen. Kees de jongen is een ouderwetse productie in de goede zin van het woord, met veel aandacht voor de sfeer en het acteren. Ambachtelijkheid krijgt de voorkeur boven doelgroepdenken.

Mariken

2000 | Avonturenfilm, Jeugdfilm, Fantasy, Historische film, Familiefilm, Drama

Nederland​/​​België 2000. Avonturenfilm van André van Duren. Met o.a. Laurien Van den Broeck, Willeke van Ammelrooy, Jan Decleir, Kim van Kooten en Johanna ter Steege.

Het weesmeisje Mariken (Van den Broeck) groeit, afgezonderd van de bewoonde wereld, op bij de oude zonderling Archibald (Decleir). Als op een dag hun geit sterft, besluit Mariken naar de jaarmarkt te reizen om een nieuwe te kopen. Het wordt een avontuurlijke tocht. Zelf vond schrijver Peter van Gestel zijn kinderboek Mariken 'eigenlijk onverfilmbaar', omdat het meeste zich afspeelt in de hoofden van de personages. Toch werd Mariken een uitstekende jeugdfilm, mede dankzij sterke bijrollen van onder andere Willeke van Ammelrooy, Kim van Kooten, Johanna ter Steege en Ramsey Nasr.

Richting Engeland

1992 | Drama

Nederland 1992. Drama van André van Duren. Met o.a. Geert Lageveen, Peter Faber, Maike Meyer, Trins Snijders en Huib Broos.

Langeveen blikt terug op zijn jeugd in calvinistisch Katwijk en meer bepaald op de relatie met zijn vader Faber. Zijn vader stierf kort nadat hij het ouderlijk huis verlaten had om te gaan studeren. Faber had in die periode zijn ontslag genomen in de fabriek waar hij steeds zwoegde en probeerde als handelsreiziger een nieuw leven op te bouwen. Langeveen herinnert zich ook het aantrekkelijke buurmeisje Meyer, waarop hij verliefd was, en tekenleraar Broos, die zo mooi kon praten maar die plotseling stierf, en ook de kapper die als transvestiet betrapt werd en de zee inwandelde, richting Engeland... Langeveen is nu ouder dan zijn vader ooit geweest is en heeft het gevoel dat elke dag dat hij leeft gestolen tijd is. Stilistisch sober in beeld gebracht naar een fraai scenario van Peter van Gestel en Willem Wilmink met voor Nederlandse begrippen sterke dialogen. Op de Twaalfde Nederlandse Filmdagen (1992) bekroond met de Prijs van de Kritiek.