Pasquale Rachini

Cameraman

Pasquale Rachini is cameraman.
Er zijn 4 films gevonden.

Il papà di Giovanna

2008 | Drama, Historische film, Oorlogsfilm

Italië 2008. Drama van Pupi Avati. Met o.a. Silvio Orlando, Francesca Neri, Ezio Greggio, Alba Rohrwacher en Serena Grandi.

Aan vaderliefde geen gebrek in dit ouderwets ogende drama over een meisje met psychische problemen, dat in het Italië van Mussolini na een gruwelijke daad in een inrichting belandt. Papa (Silvio Orlando) voelt zich schuldig omdat hij zijn dochter onbedoeld heeft opgehitst. Hij blijft haar steunen, terwijl mama het op alle fronten laat afweten. Veteraan Pupi Avati strooit met clichés en dient het verhaal zouteloos op, zodat er van de emotionele climax weinig kracht uitgaat.

Cristallo di rocca - Una storia di Natale

1998 | Drama, Avonturenfilm, Familiefilm

Oostenrijk 1998. Drama van Maurizio Zaccaro. Met o.a. Tobias Moretti, Virna Lisi, Tereza Zajickova, Omero Antonutti en Franco Castellano.

Als tijdens de kerstdagen vader, moeder, hun zoon en dochter een bezoek aan grootmoeder brengen, wordt er in het ijs van een gletsjer het lijk van een alpinist gevonden, die in 1923 was verdwenen nadat hij twee kinderen had gered, die zich in een ijsgrot hadden verscholen voor een sneeuwstorm en zich warmgehouden hadden met koffielikeur. Grootmoeder herkent het slachtoffer onmiddellijk: het is Martin (Castellano). De geredde kinderen waren zijzelf en haar broer. Dan begint ze te vertellen hoe zij als kind (Lisi) haar grootmoeder bezocht met de kerst, over de vijandigheid tussen het dorp van haar moeder en vader, die ondanks de tegenstellingen met elkaar trouwden. Wie absoluut niets te doen heeft kan gaan kijken naar deze slappe kost die door een aantrekkelijke Italiaanse rolverdeling (Moretti en Lisi hebben naam en faam) gespeeld wordt en onder het rood-wit van de Oostenrijkse vlag vaart. Het voortkabbelende scenario is van Francesca Melandri en Maurizio Zaccaro. Het camerawerk is van Pasquale Rachini.

Where the night begins

1991 | Thriller, Drama

Italië 1991. Thriller van Maurizio Zaccaro. Met o.a. Tom Gallop, Cara Wilder, Don Pearson, Kim Mai Guest en Blair Bybee.

Deze thriller is in het Engels en werd geschreven door de regisseur van BIX, Pupi Avati. De film verschilt weinig van de andere slechte, niet voor de Amerikaanse markt geschikte film, met dit verschil dat het in werkelijkheid een Italiaanse productie is die een jaar daarvoor in Iowa werd opgenomen door het team dat er toch al was voor de opnamen van BIX. Dit snelle tussendoortje is een saaie film met weinig actie waarin Gallop de rol speelt van een jongeman die terugkeert naar zijn geboortedorp na het overlijden van zijn vader van wie hij vervreemd is. Hij is vastbesloten om orde op zaken te stellen en geeft het huis aan de moeder van een meisje dat jaren geleden zelfmoord pleegde nadat ze zwanger was geraakt van zijn vader. De aanwijzingen en de onthulling van wat er werkelijk met het meisje is gebeurd, zijn verrassend, maar komen te laat in deze film die te snel en te slordig werd geproduceerd om de hele film uit te kunnen kijken zonder in slaap te sukkelen. Camerawerk van Pasquale Rachini. Italiaanse titel: DOVE COMINCIA LA NOTTE.

Chiedo asilo

1979 | Komedie, Drama, Romantiek

Italië/Frankrijk 1979. Komedie van Marco Ferreri. Met o.a. Roberto Benignini, Dominique Laffin, Luca Levi, Girolamo Marzano en Chiara Moretti.

Een jonge kleuterleider laat zijn leerlingen in een betonwijk van Bologna hun eigen gang gaan en trekt daar lessen uit voor zichzelf en andere volwassenen. Hij neemt hen en zijn zwangere vriendin mee naar de vrije natuur van haar Siciliaanse geboortedorp, maar kan de verantwoordelijkheid niet aan en pleegt zelfmoord door een jongetje met zelfmoordneigingen bewust de zee in te volgen. Deze derde film in successie die eindigt met zelfmoord van de man, terwijl de vrouw met een baby achterblijft is symptomatisch voor Ferreri's 'optimisme' dat de nieuwe mens alleen een ontwikkelingskans krijgt na de dood van de oude mens. De ongeforceerde registratie van de kleuters en het spontaan daarop inspelen van de clowneske Benignini geven de film een ongekende warmte die de strekking des te wranger maakt. Het scenario is van Gerard Brach en regisseur Ferreri met medewerking van Benigni. Het camerawerk is van Pasquale Rachini. Eastmancolor, Mono. Ook bekend als PIPICACADODO.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pasquale Rachini op televisie komt.

Reageer