Pablo Proenza

Editor

Pablo Proenza is editor.
Er zijn 3 films gevonden.

Buena Vista Social Club: Adios

2017 | Documentaire, Muziek

Cuba/Verenigde Staten 2017. Documentaire van Lucy Walker.

In 1997 lieten de muzikanten van de Buena Vista Social Club de wereld kennis maken met de Cubaanse cultuur en de Son-muziek door middel van hun gelijknamige album. Twee jaar later maakte regisseur Wim Wenders ook al een documentaire over de Cubaanse muzikanten. In de documentaire Buena Vista Social Club: Adios kijken de bandleden terug op hun carrière.

Where to Invade Next

2015 | Documentaire

Verenigde Staten 2015. Documentaire van Michael Moore.

Alle stokpaardjes van de geëngageerde documentairemaker Michael Moore (Bowling for Columbine) komen samen in Where to Invade Next, waarin Moore Europese landen binnenvalt op zoek naar oplossingen voor de sociale problemen van Amerika. Hij gaat onder meer naar Italië, Frankrijk, Portugal, Duitsland en IJsland (niet naar 'gidsland Nederland'!) om meer te horen over zelfbestuur van arbeiders, gratis gezondheidszorg en de aanpak van drugs. Vaak amusant en verontrustend, maar soms ook, vooral wanneer Moore zelf in beeld komt, tenenkrommend simpel.

Capitalism: A Love Story

2009 | Documentaire

Verenigde Staten 2009. Documentaire van Michael Moore.

Na zijn documentaire Sicko (2007) wilde Michael Moore een documentaire maken over de oorzaak van alle kwaad: hebzucht. Toevallig brak net de kredietcrisis uit: een mooie gelegenheid om aan bollebozen uitleg te vragen over wat precies financiële derivaten zijn, met veel gehakkel als antwoord. Moore vertelt zijn verhaal op de van hem bekende wijze: humoristisch, verontwaardigd, anekdotisch en ongenuanceerd. Maar ach, Moore pretendeert ook niet genuanceerd te zijn. Wel wil hij uiting geven aan de boosheid van de gewone man over al die verdampte miljarden, en dat lukt uitstekend.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pablo Proenza op televisie komt.

Reageer