Beate Uhse

Acteur

Beate Uhse is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Liebeslehrer der Nation

1998 | Documentaire, Biografie, Erotiek

Duitsland 1998. Documentaire van Tilman Jens. Met o.a. Oswalt Kolle, Werner Jungeblodt, Günter Amendt, Marlies Kolle en Stefan Kolle.

Met films als DAS WUNDER DER LIEBE, TECHNIK DER LIEBE en ZUM BEISPIEL: EHEBRUCH maakte de Duitse journalist/cineast Oswalt Kolle eind jaren 1960, begin jaren 1970 furore in gans West- Europa. Deze voorlichtingsfilms kenden een fenomenaal succes, maar voor de critici waren het enkel verhulde pornofilms. In heel wat landen (w.o. Belgi[KA3]e) werden de films aanvankelijk verboden. Wie ze echter vandaag terugziet zal niet kunnen begrijpen waarover al die controversen gingen. Je kunt enkel nog lachen om de stuntelige sekssc[KA2]enes en de na[KA3]ieve commentaar. Kolle zelf kan zijn `filmcarri[KA2]ere` best relativeren en praat onomwonden over zijn moeilijkheden met producenten, censors en kerk. Hij noemt zijn films een afspiegeling van de erotische frustraties in het na-oorlogse Duitsland, dat hij zelf ook de rug toekeerde, want sinds begin jaren 1970 woont hij in Nederland. Deze documentaire wordt gestoffeerd met pikante fragmenten uit zijn films en gesprekken met zijn familieleden (die meermaals fungeerden als acteurs) en mensen die met hem gewerkt hebben. Jens draaide de film t.g.v. Kolle's zeventigste verjaardag. Montage is van Sabine Gräfe- Jeffers en Norik Stepanjan. De camera werd bediend door Alen Stankovic en Hans Tanz. Ook bekend als OSWALT KOLLE ZUM 70.

Hurra, wir werden aufgeklärt

1989 | Erotiek

Duitsland 1989. Erotiek van Reginald Puhl. Met o.a. Beate Uhse, Eberhard Kronhausen, Klaas Ackermann, Phyllis Kronhausen en Freddy Quinn.

Met deze compilatie van scenes uit voorlichtingsfilms van de jaren 1960-1970 wordt geprobeerd in te haken op het succes van die andere compilatiefilm, ALS DIE LIEBE LAUFEN LERNTE. Maar die was goed en origineel, en dat kan van deze film niet gezegd worden. Er moet een betere keuze te maken zijn uit het archiefmateriaal, en daarbij was de montage wel erg onbeholpen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Beate Uhse op televisie komt.

Reageer