David Heavener

Regisseur, Acteur, Producer, Componist

David Heavener is regisseur, acteur, producer en componist.
Er zijn 7 films gevonden.

Prime Target

1991 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1991. Actiefilm van David Heavener en Philip J. Roth. Met o.a. David Heavener, Tony Curtis, Isaac Hayes, Robert Reed en Andrew Robinson.

Deze voorspelbare film is grotendeels de mislukte egotripperij van scenarioschrijver-producent-regisseur-hoofdrol Heavener. Hij speelt de rol van John Bloodstone, een onberekenbare smeris [KA2]a la Dirty Harry uit een provinciegat die zijn tegenstanders als hij ze doodschiet een goede reis (naar het hiernamaals) toewenst.

Twisted Justice

1990 | Sciencefiction, Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1990. Sciencefiction van David Heavener. Met o.a. David Heavener, Erik Estrada, Karen Black, Shannon Tweed en Jim Brown.

In 2020 zijn wapens verboden en de politie is uitgerust met proppeschieters, waarmee ze een verdovend pijltje kunnen afschieten op boosdoeners. Ter bescherming dragen ze middeleeuwse mali[KA3]enkolders. Een snode gestoorde pusher ontwikkelt een drug (en vermoord rijke vrouwen in zijn vrije tijd), zodat mensen (misdadigers) immuun zijn voor de projectielen, die in naam der wet worden afgeschoten. Een opstandige politieman, die er bewust onverzorgd bijloopt, heeft nog een echt pistool en maakt op illegale wijze een eind aan de onverkwikkelijke ongevoeligheid van de schurken. Moraal: gelukkig dat er nog conventionele wapens bestaan! Onbeduidende rollen van Black en Estrada, die zich naar deze film lieten lokken evenals 'Playmate of the Year' Tweed, in de hoop dat de film nog een paar dollars meer zou maken door een superklein rolletje als een politieagente in de meldkamer. Heavener speelde de hoofdrol, deed de regie en zal de einige toeschouwer zijn die naar de film komt. De dialoog, de montage en het geluid zijn beneden alle peil.

Ragin' Cajun

1990 | Sportfilm, Actiefilm, Muziek

Verenigde Staten 1990. Sportfilm van William Byron Hillman. Met o.a. David Heavener, Charlene Tilton, Sam Bottoms, Allen Rich en Samantha Eggar.

Hapklare brokken sport, actie en clich├ęs uit de show- business moeten voor enige opwaardering zorgen in deze film.Het gaat over ex-soldaat Heavener die probeert zijn Vietnam-trauma's te overwinnen, zijn country-songs ten gehore te brengen en een kickbox-toernooi te winnen. Het is allemaal nogal onbenullig. Let op Dolly Parton's zuster Stella die meedoet in de melodieuze finale. Het scenario is van regisseur Hillman; camerawerk van Stan Lazan.

Kill Crazy

1990 | Actiefilm, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1990. Actiefilm van David Heavener. Met o.a. David Heavener, Rachelle Carson, Bruce Glover, Steve Devorkin en Lawrence Hilton-Jacobs.

Langdradig actieverhaal waar geen peil op te trekken valt, over Vietnam-veteranen in een ziekenhuis die voor de sport door fascisten worden opgejaagd. Heavener schreef het scenario, regisseerde de film en speelt er de hoofdrol in. Bovendien brengt hij ook nog een aantal van zijn eigen liedjes ten gehore. In de bijrollen tal van Amerikaanse tv-komieken, die hier duidelijk niet op hun plaats zijn.

Even the Score

1990 | Thriller, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1990. Thriller van Joe Straw. Met o.a. David Heavener, Joseph Nuzzolo, Lyn Levand, Frank Gallagher en Paul Bovino.

Een man komt vrij na een straf te hebben uitgezeten voor een moord die zijn schurkachtige broer heeft gepleegd. De broer blijkt nu een machtige gangster die zijn liefje heeft ingepikt. De gekwelde held (Nuzzolo, die ook het script voor zijn rekening nam) begint een serie overvallen en moorden om het narcotica- imperium van zijn lieve broertje te ondermijnen, een en ander gegoten in een grimmig, mistroostig en weinig opwindend misdaadverhaal. De enige verrassing is Heavener, meestal een innemende held in lowbudget films, die nu een schurk speelt. Het camerawerk is van Don Jackson. Videotitel: KILL OR BE KILLED.

Chinatown Connection

1989 | Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1989. Misdaad van Michael Chu. Met o.a. David Heavener, Daniel Hung Tang en Ling Lee.

Bikkelharde politieprent van Amerikaans-Oosterse makelij waarin Heavener als politie-agent dagelijks moet strijd voeren tegen de Chinese mafia in het Chinatown van... Seattle.

Deadly Reactor

1988 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1988. Sciencefiction van David Heavener. Met o.a. David Heavener, Allyson Davis, Darwyn Swalve, Stuart Whitman en Arvid Holmberg.

Na een allesvernietigende atoomoorlog ziet de wereld er weer uit als in een goedkope western: een schietgrage priester beschermt een vredige gemeenschap tegen wilde gangsters. Groter vullis, waarin ook nog uit de Bijbel geciteerd wordt, bestaat er niet. Niks deugt - het spel niet, het tempo niet en het hele idee niet. Dank u, schrijver/regisseur Heavener.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer David Heavener op televisie komt.

Reageer