Cecil B. De Mille

Regisseur

Cecil B. De Mille is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Affairs of Anatol

1921 |

Verenigde Staten 1921. Cecil B. De Mille. Met o.a. Wallace Reid, Gloria Swanson, Bebe Daniels, William Boyd en Agnes Ayres.

Gedateerde, maar filmhistorisch interessante klucht over ondeugende bruidegom Reid. Het camerawerk van Alvin Wyckoff en Karl Struss is prachtig, scenario is gebaseerd op het bekende, zich in de betere kringen afspelende toneelstuk Anatol van Arthur Schnitzler.

The Girl of the Golden West

1915 | Western

Verenigde Staten 1915. Western van Cecil B. De Mille. Met o.a. Mabel Van Buren, Theodore Roberts, House Peters, Anita King en Sydney Deane.

De eerste verfilming van het stuk van David Belasco, dat in 1905 speelde als toneelstuk en vijf jaar later als opera. De Mille bewerkte het zelf tot een scenario. Van Buren wordt verliefd op Peters. Sheriff Roberts stelt voor het lot van Peters door een kaartspel te laten bepalen. De film is goed gemaakt, met knap camerawerk van Alvin Wyckoff.

The Cheat

1915 | Misdaad

Verenigde Staten 1915. Misdaad van Cecil B. De Mille. Met o.a. Fanny Ward, Sessue Hayakawa, Jack Dean, James Neill en Utake Abe.

Een oubollig verhaaltje rond een dame die financiƫle verplichtingen aangaat met een rijke Japanner, maar op avances niet ingaat. Een melodrama dat het destijds goed deed. Nu als oude-doos-film zeker de moeite waard vanwege de uitstekende acteerprestaties van Ward en Hayakawa, een belangrijk acteur uit de periode van de zwijgende film, maar bekender door zijn rol veel later in BRIDGE ON THE RIVER KWAI.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Cecil B. De Mille op televisie komt.

Reageer