Germana Paolieri

Acteur

Germana Paolieri is acteur.
Er zijn 11 films gevonden.

Un figlio d'oggi

1961 | Misdaad, Drama

Italië 1961. Misdaad van Marino Girolami en Domenico Graziano. Met o.a. Gino Cervi, Ennio Girolami, Valeria Fabrizi, Roberto Risso en Lauro Gazzolo.

Om de mooie Laura te imponeren, steelt de jonge Italiaan Renzo een dure armband, niet wetende dat dit het begin is van zijn criminele carrière.

Il mostro dell' isola

1953 | Misdaad, Actiefilm

Italië 1953. Misdaad van Roberto Montero. Met o.a. Boris Karloff, Franco Marzi, Renata Vicario, Patrizia Remiddi en Iole Fierro.

De autoriteiten in Rome zijn verontrust over de toename van smokkel in verdovende middelen via het eiland Ischia. Politieman Marzi krijgt de opdracht de leider te ontmaskeren en de bende op te doeken. Op Ischia maakt hij kennis met Karloff, een vreedzame filantroop die beschouwd wordt als de weldoener van het eiland. Wanneer de kleine Remiddi, dochter van Marzi, ontvoerd wordt, ontpopt Karloff zich tot de monsterachtige leider van de drugssmokkelaars. Povere thriller die opgebouwd werd rond de faam van Karloff (vandaar ook de misleidende titel), die zich hier bovendien duidelijk niet thuisvoelt. Het voorspelbare scenario van Montero en Alberto Vecchietti komt alleen maar tot leven als Karloff zich via zijn sadistische kant toont. Fotografie van Augusto Tiezzi. In Amerika uitgebracht in 1957 als MONSTER OF THE ISLAND.

Sempre piu difficile

1943 | Komedie

Italië 1943. Komedie van Piero Ballerini en Renato Angiolillo. Met o.a. Germana Paolieri en Nerio Bernardi.

Sicilië aan het begin van de eeuw: een berooide edelman probeert zijn dochter uit te huwelijken aan een rijke aannemer. Een matige komedie waar af en toe aardig in geacteerd wordt.

Accadde a Damasco

1943 | Komedie

Italië/Spanje 1943. Komedie van José Lopez Rubio en Primo Zeglio. Met o.a. Paola Barbara en Germana Paolieri.

Niemendalletje, dat indertijd misschien best aardig was. Het gaat om een stel jonge kerels, die stuk voor stuk proberen het leven van de mooie dochter van een Arabische koopman onmogelijk te maken. Ondertussen willen ze alleen maar een verhouding met haar.

Kean

1940 | Drama

Italië 1940. Drama van Guido Brignone. Met o.a. Rossano Brazzi, Germana Paolieri, Mariella Lotti en Filippo Scelzo.

Gebaseerd op een stuk van Alexandre Dumas over de grote Engelse toneelspeler Edmund Kean (Brazzi), vriend van de Prins van Wales (Scelzo). Ze houden beiden van Helen Koefeld (Paolieri), een getrouwde vrouw. Kean, die begrijpt dat de prins geen partij voor hem is, betaalt de prijs voor zijn passie en gaat in ballingschap. Bijzonder omzichtig geregisseerd, waardoor het allemaal wat bloedeloos geworden is. Ook de acteurs houden zich wel erg in.

È sbarcato un marinaio

1939 | Komedie

Italië 1939. Komedie van Piero Ballerini. Met o.a. Amedeo Nazzari, Doris Duranti en Germana Paolieri.

Nazzari is een zeeman die tijdens zijn verlof een aardig meisje ontmoet. Hij wordt krankzinnig verliefd op haar en als hij weer naar zee moet, weigert hij. Een aardige, onderhoudende komedie waarin, behalve enige actie, het sentiment niet wordt geschuwd.

Lucano Serra, pilota

1938 | Avonturenfilm

Italië 1938. Avonturenfilm van Goffredo Alessandrini. Met o.a. Amedeo Nazzari, Germana Paolieri, Roberto Villa en Mario Ferrari.

Een Italiaanse vliegenier (Nazzari), een veteraan uit WO II, vertrekt zonder vrouw en kind naar Amerika. Jaren later, als hij op de terugweg naar Italië is, verdwijnt zijn vliegtuig op raadselachtige wijze. Ten tijde van het fascistische bewind in Italië werd deze film de eerste keer uitgebracht en trok hij volle zalen.

Giuseppe Verdi

1938 | Biografie, Muziek

Italië 1938. Biografie van Carmine Gallone. Met o.a. Fosco Giachetti, Gaby Morlay, Germana Paolieri en Camillo Pilotto.

Dichter en dramaturg Carmine Gallone sloeg aan het scenarioschrijven en regisseerde later zo'n twintig zwijgende films. Gallone werkte het grootste deel van de tijd in het buitenland, in Duitsland, Engeland en Frankrijk. Na zijn terugkeer in Italië in de jaren 1930 was deze film een van zijn eerste projecten. Het gaat over het leven van een bekende 19e-eeuwse Italiaanse opera-componist, van de bescheiden start tot zijn reis naar Milaan om aan het conservatorium te studeren. Van zijn onbeduidende eerste composities tot het applaus. Ook zijn liefdesleven komt aan de orde. Volop operamuziek en liederen. Giachetti is vrij overtuigend in de titelrol. De regie is gewoontjes maar over het geheel genomen is het een heel aardige film.

Lorenzino de Midici

1935 | Historische film

Italië 1935. Historische film van Guido Brignone. Met o.a. Alessandro Moissi, Camillo Pilotto en Germana Paolieri.

De schitterende stad Florence gedurende de regering van Lorenzo de Medici, de beschermheer van de kunst, die leefde van 1449 tot 1492. Lorenzo en leden van het hof vrezen dat zijn tirannieke neef hertog Alessandro zijn oog heeft laten vallen op Lorenzo`s vrouw Bianca Strozzi (Paolieri). Zij beramen een komplot om de hertog te doden, maar de moord lost de politieke problemen niet op. De bevolking komt in opstand en Lorenzo moet Florence ontvluchten. Mooie kostuums, decors en camerawerk, filmisch gezien een goede produktie. Echter het acteren is matig en het scenario rommelig.

Piccola mia

1933 | Drama

Italië 1933. Drama van Eugenio De Liguoro. Met o.a. Germana Paolieri, Ernesto Sabbatini, Ernesto Marini en Guido Celano.

Een gedateerde, platvloerse en voorspelbare film. Een vrouw verlaat haar echtgenoot en dochter om met een coureur samen te gaan wonen. Wanneer zij haar dochter bezoekt, die op vakantie is, ontdekt ze dat deze ernstig ziek is. Overvallen door wroeging, rijdt de vrouw roekeloos naar een nabijgelegen stad, om medicijnen voor haar dochter te halen. Na dit voorval redt zij niet alleen het leven van haar dochter, maar eveneens haar huwelijk.

Acqua cheta

1933 | Komedie

Italië 1933. Komedie van Gero Zambuto. Met o.a. Gianfranco Giachetti, Andreina Pagnani en Germana Paolieri.

Ulisse (Giachetti) heeft een koets die door paarden wordt voortgetrokken, en werkt al vele jaren op het centrale plein in Florence, waar hij werkelijk iedereen kent. Hij is een sympathieke kletskous en is altijd geïnteresseerd in de persoon die hij vervoert. Zodoende heeft hij een leven vol leuke en minder leuke, maar altijd vermakelijke, verrassingen. Gebaseerd op een succesvol stuk van Augusto Novelli en schitterende acteerprestaties van de cast.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Germana Paolieri op televisie komt.

Reageer