Sun Haiying

Acteur

Sun Haiying is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Sunflower

2005 | Drama

Hongkong SAR van China/China/Nederland 2005. Drama van Zhang Yang. Met o.a. Joan Chen, Sun Haiying, Liu Zifeng, Zhang Fan en Gao Ge.

Filmcensuur in een tiranniek land wordt doorgaans omzeild met een familiedrama waarin een vader en zoon symbool staan voor de staat en de oppositie. Zo ook in Sunflower, een Chinese parabel die ondanks een allegaartje van stijlen en gemeenplaatsen een indrukwekkend verhaal vertelt rond een aanvankelijk strenge vader en zijn eigengereide zoon in 1976, 1987 en 1999. Deze incognito pamfletfilm moet het niet hebben van de frivoliteit maar dankzij de gedetailleerde uitwerking van de vader-zoonrelatie komen de politieke en persoonlijke facetten aardig tot leven. Deels geschoten op locatie in Peking.

Shuang-qi-zhen daoke

1991 | Avonturenfilm, Animatie, Actiefilm

China 1991. Avonturenfilm van He Ping. Met o.a. Gao Wei, Chang Jiang, Wang Gang en Sun Haiying.

Een jongeman reist naar een stadje in de Chinese woestijn, op zoek naar zijn toekomstige bruid. Als hij een legendarische zwaardvechter beledigt wacht het hele dorp op het onvermijdelijk duel. Omdat het verhaal in de verte doet denken aan HIGH NOON, wordt deze film wel, ten onrechte, de eerste Chinese western genoemd. Maar veel actie is er niet: het einde van dit langzaam voortkabbelende verhaal is sterk geritualiseerd. Stofwolken benemen ons grotendeels het zicht op de strijd. Interessant om te zien vanwege de gestyleerde, sprookjesachtige vormgeving. Ook bekend als SWORDSMAN IN DOUBLE-FLAG TOWN.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sun Haiying op televisie komt.

Reageer