J. Frank Burke

Acteur

J. Frank Burke is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

The Square Deal Man

1917 | Western

Verenigde Staten 1917. Western van William S. Hart. Met o.a. William S. Hart, Mary McIvor, Joseph Dowling, Mary Jane Irving en J. Frank Burke.

Een goktentexploitant, Hart, wint met gokken een ranch van kolonel Burke. Als hij hoort dat de man nog een dochter heeft is hij van plan de ranch aan McIvor te overhandigen na op de ranch orde op zaken gesteld te hebben. Kurihara maakt McIvor wijs dat hij haar vader vermoord heeft, in werkelijkheid was dat Kurihara zelf. J.G. Hawks schreef het script en Joe August zorgde voor de beelden.

The Dawn Maker

1916 | Western

Verenigde Staten 1916. Western van William S. Hart. Met o.a. William S. Hart, Blanche White, William Desmond, J. Frank Burke en Joe Goodboy.

Hart is een halfbloed die tussen de Indianen woont en door zijn stamgenoten geaccepteerd is. Zijn oom is het opperhoofd en bij diens overlijden zal Hart hem opvolgen. Als Hart met een blanke handelaar en diens dochter een bezoek brengt aan Montreal krijgt hij het plan ook in het reservaat scholen op te richten zodat Indiaanse kinderen dezelfde kansen krijgen als de blanken. Dat idee wordt niet door iedereen toegejuichd. C. Gardner Sullivan en Joe August waren van de partij als scenarist en cameraman.

Hell's Hinges

1916 | Western

Verenigde Staten 1916. Western van William S. Hart en Charles Swickard. Met o.a. William S. Hart, Clara Williams, Jack Standing, Louise Glaum en Alfred Hollingsworth.

Deze klassieke western heeft een psychologische ondergrond. C. Gardner Sullivan schreef het boeiende scenario over dominee Standing, een zwakkeling die naar een westernstadje komt in de hoop daar iets nuttigs te kunnen doen. Hij wordt overal tegengewerkt. De climax is perfect, alles gaat in rook op en Hart houdt grote opruiming onder het tuig. Cameraman Joe August deed fantastisch werk en de film werd voor Hart de absolute doorbraak: hij was de leidende westernster geworden. Hij zou een legende worden in alle landen waar zijn films vertoond werden. Deze film was het debuut van Gilbert.

Civilization

1916 | Oorlogsfilm, Historische film

Verenigde Staten 1916. Oorlogsfilm van Thomas Ince, Reginald Barker en Raymond B. West. Met o.a. Howard Hickman, Enid Markey, George Fisher, Lola May en J. Frank Burke.

Als een van zijn onderdanen tijdens de oorlog een visioen krijgt van Jezus op het slagveld, wordt de koning overgehaald tot het ondertekenen van een vredesverdrag. Een uitstekende (zwijgende) film van Ince, die de actualiteit van 1916 in een mythologisch jasje stak.

The Bargain

1914 | Western

Verenigde Staten 1914. Western van Reginald Barker. Met o.a. Clara Williams, J. Barney Sherry, William S. Hart, J. Frank Burke en James Dowling.

Een bandiet, Hart, overvalt een postkoets en raakt daarbij verwond. Hij wordt door Williams verzorgd en wordt verliefd op haar. Maar eerst zal er met de sheriff een deal gesloten moeten worden voor deze bereid is de diverse acties van Hart door de vingers te zien. Doorsnee-western, maar de eerste hoofdrol van Hart die eerder dat jaar debuteerde in twee 20m durende westerns: HIS HOUR OF MANHOOD en JIM CAMERON'S WIFE, allebei met Williams. Het scenario was van Thomas Ince en William Clifford.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer J. Frank Burke op televisie komt.

Reageer