James Patterson (1932-1972): cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Silent Night, Bloody Night

1973 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1973. Horror van Theodore Gershuny. Met o.a. Patrick O'Neal, James Patterson, Mary Woronov, Astrid Heeren en John Carradine.

Een onevenwichtige, goedkope produktie over een voortvluchtige moordenaar uit een inrichting die een stadje in New England en de bewoners van een oud, te koop staand herenhuis terroriseert.

Castle Keep

1969 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1969. Oorlogsfilm van Sydney Pollack. Met o.a. Burt Lancaster, Peter Falk, Patrick O'Neal, Jean-Pierre Aumont en Scott Wilson.

Op het ogenblik dat de Duitsers hun Ardennenoffensief voorbereiden, neemt een peloton van acht vermoeide Amerikaanse soldaten zijn intrek in het kasteel van graaf Aumont. Bevelvoerend commandant Lancaster voelt zich aangetrokken tot de mooie, jonge vrouw van de graaf. Deze laatste sluit de ogen in de hoop zo toch nog aan een erfgenaam te komen. Voor de soldaten is dit intermezzo in de bloedige strijd welkom, maar de vijand is in de buurt. Onsamenhangend beeld van soldaten die even de oorlogsstress kunnen vergeten. Qua sfeer baadt de film meer in de fantasie dan in de oorlog. Een interessante poging, maar scenarioschrijvers Daniel Taradash en David Rayfiel konden de broeierige dreiging uit de roman van William Eastlake niet geslaagd op het filmscherm overbrengen. Camerawerk van Henri Decae en muziek van Michel Legrand. Gefilmd in Panavision.

In the Heat of the Night

1967 | Misdaad, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1967. Misdaad van Norman Jewison. Met o.a. Sidney Poitier, Rod Steiger, Warren Oates, Lee Grant en Larry Gates.

Als in een klein slaperig stadje in het zuiden van de VS een blanke man wordt vermoord is een verdachte snel gevonden. Op het station wordt de zwarte Virgil Tibbs (Poitier) gearresteerd en bij chief Bill Gillespie (Steiger) gebracht. Maar al snel blijkt dat Tibbs ook politieman is. Hij helpt bij het onderzoek en is een uitstekende speurneus, maar in het destijds racistische zuiden doet menigeen z'n uiterste best om hem te blijven zien als 'boy'. Vanwege de nadrukkelijke politieke correctheid misschien ietsje gedateerd, maar verder terechte winnaar van vijf Oscars, waaronder die voor beste film en beste acteur (Steiger).