Jolanta Grusznic

Acteur

Jolanta Grusznic is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Chamanka

1997 | Mysterie, Thriller

Frankrijk/Polen/Zwitserland 1997. Mysterie van Andrzej Zulawksi en Andrzej Zulawski. Met o.a. Iwona Petry, Bugoslaw Linda, Agnieszka Wagner, Pawel Delag en Wojtek Kowman.

In Warschau ontmoeten anthropoloog Michel (Linda) en een jonge studente (Petry) uit de provincie elkaar, die de Italiaanse genoemd wordt. De Italiaanse, die bijna een nimfomane is, verleidt Michel zodanig dat de vonken er vanaf vliegen. Michel raakt in haar ban. In de moerassen niet ver van de Poolse hoofdstad vindt hij een gemummificeerd lichaam, dat hij meeneemt naar het wetenschappelijke instituut, waar hij werkt. Het is een sjamaan, met wie Michel slaagt te communiceren; hij vertelt Michel dat hij in deze droevige staat is aangeland omdat een jonge vrouw in het bezit wilde komen van zijn macht. Ondertussen werkt onze onverzadigbare studente op het abattoir, waar zij zich sterkt met het gelatine-achtige slachtafval, dat uit de vleesmolen spuit. Michel kan echter zijn noodlot niet ontlopen, want hij wordt geconfronteerd met de uranium-maffia uit de Oekraïne! Deze wonderlijke film bevat een fors aantal seksscène's, de nodige kritiek op de postcommunistische maatschappij en werd door de filmresencenten vooral in Frankrijk gedoodverfd als porno. In Polen liep het storm, vooral vanwege de onvolwassen jeugd, maar buiten het eigen land deed de film eigenlijk niets. Elfde film van de regisseur, die ook elf boeken schreef, na een lange periode van stilte. Het vreemde scenario is van Manuela Gretkowska, die af en toe in de Poolse versie van Elle een artikel schrijft. De hoofdrol Linda is goed en draagt in feite de film, al is Petry - om haar lekkere lichaam - niet te versmaden. Het camerawerk is van Andrzej Jaroszewicz. Wordt niet echt aanbevolen, maar oordeel zelf.

Trzy kroki od milosci

1988 | Romantiek, Drama

Polen 1988. Romantiek van Ryszard Rydzewski. Met o.a. Marzenna Manteska, Jolanta Grusznic, Jan Frycz, Zdzislaw Wardejn en Maria Probosz.

Door een ongeluk kan ballerina Sylvia niet meer dansen. Ze wordt ook nog in de steek gelaten door haar ambitieuze man, een regisseur die zijn eerste film probeert te maken. Sylvia probeert zelfmoord te plegen, maar als ze herstelt aanvaardt ze een rol in een film van een oudere regisseur die in stilte verliefd op haar is. Een sentimenteel verhaal, dat tegen alle wetten van geloofwaardigheid ingaat.

Soha, sehol, senkinek

1988 | Drama, Historische film

Hongarije 1988. Drama van Ferenc Teglasy. Met o.a. Andras Kozak, Jolanta Grusznic, Tibor Antal en Peter Kurdi.

Hongarije 1951. Na de socialistische revolutie heeft het bewind besloten intellectuele en welgestelde middenklassers te heropvoeden en uit de steden over het platteland te verspreiden. Iedereen, die het betreft ontvangt daartoe een oproep en wordt in een geblindeerde trein afgevoerd, zodat je niet wist waar je terecht was gekomen. Families werden uiteen gerukt. Ingenieur Kozac, wiens vrouw in verwachting is en die tijdens de oorlog officier was, is nu vrachtwagenchauffeur en komt terecht in een bouwval in een dorpje dat hem vijandig gezind is. Uiteindelijk wint hij hun respect. Een historisch zeer verantwoorde film met heel behoorlijk spel gezien door de ogen van een klein joch (Antal) die het meemaakte.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jolanta Grusznic op televisie komt.

Reageer