Mats Blomgren

Acteur

Mats Blomgren is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Here After

2015 | Drama

Zweden/Polen/Frankrijk 2015. Drama van Magnus von Horn. Met o.a. Ulrik Munther, Sven Ahlström, Mats Blomgren, Wieslaw Komasa en Loa Ek.

De zeventienjarige John komt thuis uit een gesloten inrichting. Meer vertellen doet af aan de nauwkeurig gedoseerde spanningsboog van dit geserreerde drama dat beetje bij beetje onthult wie John is, waarom hij opgesloten zat, maar bovenal: hoe zijn Zweedse plattelandsomgeving op zijn terugkeer reageert. Debuut van de in Warschau wonende Zweedse scenarist/regisseur Magnus von Horn, die de fraaie koud blauw/groene beelden liet schieten door de Oscar-genomineerde cameraman Lucasz Zal (Ida). Dat de kilte je naar de keel grijpt is te danken aan de onverzettelijkheid van John, gespeeld door Zweeds popidool Ulrik Munther.

De jongen met de gouden broek

2014 | Avonturenfilm, Familiefilm, Fantasy

Zweden/Denemarken 2014. Avonturenfilm van Ella Lemhagen. Met o.a. Jimmy Lindström, Shanti Roney, Annika Hallin, Harald Hamrell en Mats Blomgren.

Wanneer de veertienjarige Mats (Holgersson) aan de waterkant een broek vindt, blijkt hij een magisch object in handen te hebben: het kledingstuk zit boordevol geld. Zwemmend in de bankbiljetten is Mats de gelukkigste mens op aarde. Maar lang duurt de euforie niet. Spannend gemaakte jeugdfilm is een bewerking van het meest succesvolle boek van de productieve en meermalen bekroonde Zweedse kinderboekenschrijver Max Lundgren, die in 2005 overleed. Het boek leverde in de jaren zeventig al een populaire televisieserie op.

Family Secrets

2001 | Drama

Zweden/Noorwegen 2001. Drama van Kjell-Ȧke Andersson, Kjell Ake Anderson en Kjell-Ake Andersson. Met o.a. Rolf Lassgȧrd, Maria Lundqvist, Erik Johansson, Emma Engström en Linus Nord.

Zweden, eind jaren ´70. Bjorn Borg, Abba, groene planten en bruin-oranje kleurcombinaties bepalen het leven van papa en mama Bendricks en hun drie kinderen. Het jonkerfrisse tableau is echter slechts een dun laagje mos op een vulkaan van bitterzoete misère. Veeg teken zijn de scheuren in de muur van het zelfgebouwde huis en de uit Engeland overgewaaide punk van `no future´ Sex Pistols. Depressie, overspel en groeipijnen van en voor alle leeftijden. Een van de publiekslievelingen op het 2001 festival van Berlijn.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mats Blomgren op televisie komt.

Reageer