Luigi Verga: camera.
Er zijn 3 films gevonden.

Vento di mare

1992 | Drama

Italië 1992. Drama van Gianfranco Mingozzi. Met o.a. Gianni Garafalo, Jean Hebert, Ilaria Borelli, Giulia Fossà en Luigi Di Fiore.

Drie-delige Italiaanse mafia-soap met Hebert, die afgestudeerd is als scheepsbouwkundig ingenieur, Filuccio Pepe. Hij hoopt in het Noorden van Itali[KA3]e werk te vinden. Zijn beste vriend Fabrizio De Meglio (Garafalo), playboy en zoon van een chique, maar verarmde familie, denkt er echter niet aan Napels te verlaten. Om zijn speelschulden te kunnen betalen heeft hij geld moeten lenen bij de Camorra, de Napolitaanse onderwereld. Lucietta (Borelli) verschijnt op het toneel: zij heeft jarenlang in Marseille gewoond maar keert naar Napels terug om zich te wreken op de gangster-baas Cocuzza (Mauriello). Ze probeert te infiltreren in de Camorra en krijgt al snel een opdracht, een koerierszending van enkele miljoenen naar Zwitserland te onderscheppen. Het zijn meer de toeristische plaatjes en de vriendschap tussen de twee hoofdrollen, die het hem doen in deze film dan dat er actie is. Er wordt meer over gangsterpraktijken gesproken dan dat de kijker ze te zien krijgt. Scenario van Achille Pisanti en Gianfranco Mingozzi. Camerawerk van Luigi Verga.

Le due croci

1987 | Oorlogsfilm, Biografie, Drama

Italië 1987. Oorlogsfilm van Silvio Maestranzi en Silvio Maestranzi. Met o.a. Heinz Bennent, Pamela Villoresi, Jacques Breuer, William Berger en Vernon Dobtcheff.

Dit behoorlijk geproduceerde drama heeft een prima rolverdeling en is naar een waar gebeurd tragisch voorval in WO II. De handeling vindt plaats in Nederland in 1942 toen het land door de Duitsers was bezet. Bennet speelt een priester, Titus Brandsma genaamd, die zich aansluit bij het verzet. In zijn groep zitten enkele (universiteits)studenten en een van hen verraadt de groep. De zaak wordt behandeld door een SS-officier die de anti- Duitse houding van Brandsma probeert te veranderen door hem te intimideren en te vernederen. Gesitueerd in het beruchte kamp Amersfoort. Eén kanttekening valt te maken: deze film is een weergave door buitenstaanders die in dat tijdperk bondgenoten waren van de bezetter... Camerawerk van Luigi Verga.

Das Geheimnis des schwarzen Tankers

1984 | Familiefilm, Avonturenfilm

Duitsland​/​​Italië 1984. Familiefilm van Tommaso Dazzi en Tomasso Dazzi. Met o.a. Franco Nero, Francisco Rabal, Galo Ahumada, Santiago Garcia en Santiago García.

Ten Oosten van het Panamakanaal wordt in open zee een solozeiler in zijn slaap opgeschrikt, als hij geramd wordt door een zwarte tanker. Dankzij de roep van een pelikaan weet hij zich ternauwernood te redden. Een toevallig in de buurt zijnde vissersboot pikt hem op en geeft hem een lift naar een dichtbij gelegen haven. Tot zijn verrassing ligt daar het tankschip gemeerd. Als hij zich aan boord begeeft, zegt de bemanning van niets te weten. De onfortuinlijke zeezeiler probeert dan verhaal te halen bij de rederij, waar hij stuit op een tien-jarige jongen, die bij nader inzien de eigenaar blijkt te zijn. Ondanks diens positie staat men hem naar het leven en de oplossing bevindt zich aan boord van de tanker. Bont gemaakte, niet al te diepgravende avonturenfilm voor de jonge kijkers die hier en daar een onwaarschijnlijke situatie op de koop toe nemen. Het scenario is van Sergio Donati. Het camerawerk is van Luigi Verga.