Ivan Vyskočil

Acteur

Ivan Vyskočil is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Vandronik

1990 | Familiefilm, Fantasy

Italië/Oostenrijk/Servië en Montenegro/Duitsland/Frankrijk/Tsjechië 1990. Familiefilm van Ludvík Ráža en Ludvik Raza. Met o.a. Tomáš Valík, Matthias Habich, Fritz Bachschmidt, Mapi Galan en Sergio Fiorentini.

Koene Jan (Val[KA1]ik) die de wijde wereld doortrekt, zoekt voor de nacht onderkomen in een kerk, waar een dode ligt opgebaard. Jan voorkomt lijkenroof door twee onheilspellende gestalten tijdig te verjagen. Als hij de volgende dag verder trekt, krijgt hij gezelschap van een vreemdeling (Bachschmidt). Deze beschermt hem tegen boze tovenaar Habich en heks Galan; als hij een prinses (Vejmělková) wil huwen, helpt zijn medereiziger hem met het geven van de drie juiste antwoorden. Fraaie verfilming van een sprookje van Hans Christian Andersen voor jonge kijkers. Michael Schulz en Ludvík Ráža tekenden voor het uitstekende scenario. De mooie fotografie is van Jiří Macák.

Faunovo velmi pozdní odpoledne

1983 | Komedie

Servië en Montenegro 1983. Komedie van Vera Chytilová en Esther Krumbachová. Met o.a. Leoš Suchařipa, Libuše Pospišilová, Vlasta Spicnerová, Jiři Hálek en Ivan Vyskočil.

Een bitter-zoete komedie over een versierder op leeftijd (Sucharipa), wiens ouderwetse manieren de moderne meisjes niet aanspreken. Een serie tragi-komische mislukkingen doet hem de leegte van het bestaan beseffen. Věra Chytilová, eens de leidende regisseuse van de Tsjechische Nieuwe Golf bekijkt deze leegte met een koele en afstandelijke blik. Leos Sucharipa kreeg voor zijn rol de Best Actor Award op het festival van San Remo in 1985. Het scenario is van beide regisseuses Chytilová en Krumbachová. Het camerawerk is van Jan Malír. Exporttitel: THE VERY LATE AFTERNOON OF A FAUN.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ivan Vyskočil op televisie komt.

Reageer