Marek Piwowski

Regisseur, Acteur, Scenarist

Marek Piwowski is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Rejs

1980 |

Polen 1980. Marek Piwowski. Met o.a. Stanisław Tym, Jolanta Lothe, Wanda Stanisławska-Lothe, Andrzej Dobosz en Feridun Erol.

De handeling speelt zich af tijdens een boottocht op de Wisla. De passagiers vormen een rijk geschakeerd gezelschap. Ze kennen elkaar niet, maar worden door hun ge[KA3]isoleerde situatie gedwongen contacten te leggen. Deze satire over (Poolse) zeden en gewoonten waarin niet-professionele acteurs zichzelf spelen ging de censuur te ver: de film is het grote publiek tien jaar lang onthouden. De inventieve en originele filmmaker heeft zijn naam vooral gevestigd met korte films als PSYCHODRAMA en HAIR en is in Nederland bekend van PARDON, WORDT HIER GESLAGEN? Het scenario is van de regisseur en Janusz Glowacki. Het camerawerk is van Marek Nowicki.

Przepraszam, czy tu bija?

1976 | Misdaad

Polen 1976. Misdaad van Marek Piwowski. Met o.a. Jerzy Kulej, Jan Szczepa[KA1]nski, Zdzisław Rychter, Ryszard Faron en Alfred Freundenheim.

Een geraffineerde misdaadfilm, waarin een inbreker op slinkse wijze er probeert achter te komen wie van zijn makkers te vertrouwen is. De politie doorziet zijn truc en weet met behulp van een provocateur de bende op te rollen. Waarschijnlijk door het te veel benadrukken van de grove intimidatiemethoden van de politie en door haar daarmee op één lijn te stellen met misdadigers, is de film lang verboden geweest. De film heeft de kenmerken van een Amerikaanse misdaadfilm.

Bilans kwartalny

1975 | Drama

Polen 1975. Drama van Krzysztof Zanussi. Met o.a. Maja Komorowska, Piotr Fronczewski, Marek Piwowski, Halina Mikołajska en Zofia Mrozowska.

Omstreden film over een gehuwde vrouw die op een gegeven moment genoeg heeft van haar zekere bestaan en een relatie van korte duur aangaat met een flierefluitende sportleraar. Uiteindelijk keert ze naar man en zoontje terug. Met name van vrouwelijke zijde was er kritiek op de film, hoewel Zanussi hem beschouwde als een bijdrage aan de emancipatiestrijd. De film zelf bekijken lijkt het beste.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marek Piwowski op televisie komt.

Reageer