Victoria Tennant: cast, scenario en productie.
Er zijn 25 films gevonden.

Sister Mary Explains It All

2001 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 2001. Komedie van Marshall Brickman. Met o.a. Diane Keaton, Brian Benben, Wallace Langham, Jennifer Tilly en Max Morrow.

Schrijver-regisseur Brickman en Diane Keaton kennen elkaar van Woody Allen-klassiekers als Annie Hall, waaraan Brickman als co-scenarist zijn bijdrage leverde. In deze televisiebewerking van een toneelstuk van scenarist Durang regisseerde hij haar. Keaton speelt een non die wordt geconfronteerd met voormalige leerlingen die onplezierige herinneringen hebben aan haar zondagschool. Daar weet zij wel wat op en zo krijgt deze satire een duistere wending. Niet voor devote katholieken.

Bram Stoker's The Mummy

1998 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1998. Horror van Jeffrey Obrow. Met o.a. Louis Gossett jr, Amy Locane, Lloyd Bochner, Aubrey Morris en Eric Lutz.

Het is een donkere nacht. De beroemde Egyptoloog Abel Trelawny wordt in coma aangetroffen. Trelawny's rechterarm heeft zeven vreemde verwondingen en is bruut uiteengereten. Naast hem ligt zijn kostbaarste bezit: de eeuwenoude mummie van koningin Tera. Zijn beeldschone dochter Margaret roept de hulp in van Robert Wyatt, die daarmee verwikkeld raakt in de mysteriën van het Trelawny landhuis dat van onder tot boven volgestopt is met Egyptische antiquiteiten. Tussen deze artefacten vindt het stel een brief van Margarets vader die ervoor waarschuwt dat hij nooit alleen gelaten mag worden als hij ooit in een mysterieuze coma gevonden wordt. Als onschuldige mensen op gruwelijke wijze het leven beginnen te laten, krijgen Margaret en Robert hulp van de geheimzinnige John Corbeck, een excentrieke geleerde die Trelawny van vroeger kent. Deze Corbeck blijkt een hoop antwoorden te hebben en, nog belangrijker, de juiste vragen. Wat is het geheim van de mummie? Slechts een eeuwenoud ritueel kan uitkomst brengen

Edie & Penn

1997 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1997. Drama van Matthew Irmas. Met o.a. Louise Fletcher, Beverly D'Angelo, Scott Glenn, Jennifer Tilly en Stockard Channing.

Twee vrouwen, net uit de rechtszaal waar hun scheiding werd uitgesproken, delen hun ervaringen over hun huwelijksverleden en worden vriendinnen. Tot de oudste, Pen ontdekt dat Edie's nieuwe vriendje háár voormalige echtgenoot is. Een wat mager en inconsequent script werd dankzij de charme van de hoofdrolspeelsters een aangename komedie. (IdH/VPRO Gids)

Edie & Pen

1996 | Romantiek

Verenigde Staten 1996. Romantiek van Matthew Irmas. Met o.a. Stockard Channing, Jennifer Tilly, Scott Glenn, Beverly D'Angelo en Louise Fletcher.

Twee vrouwen, net uit de rechtszaal waar hun scheiding werd uitgesproken, delen hun ervaringen over hun huwelijksverleden en worden vriendinnen. Tot de oudste, Pen ontdekt dat Edie's nieuwe vriendje háár voormalige echtgenoot is. Een wat mager en inconsequent script werd dankzij de charme van de hoofdrolspeelsters een aangename komedie. (IdH/VPRO Gids)

La peste

1992 | Drama

Frankrijk​/​​Argentinië 1992. Drama van Luis Puenzo. Met o.a. William Hurt, Sandrine Bonnaire, Jean-Marc Barr, Robert Duvall en Raul Julia.

Puenzo verfilmde het gelijknamige, vermaarde boekwerk van Albert Camus, maar verplaatste de actie naar een onbestemd jaar van de 20e eeuw van Oran in Algerije naar een onbekend land in Zuid-Amerika, waarmee hij ongetwijfeld zijn geboorteland Argentini[KA3]e ten tijde van het generaalsbewind (1970-1980) op het oog heeft gehad. Het verhaal wordt verteld door Docteur Rieux (Hurt) en is grotendeels in flashbacks. Een cameraman van de Franse tv, Jean Tarrou (Barr), wordt als vrijwilliger ingeschakeld, om slachtoffers te helpen van een duistere epidemie, die bijeen gedreven zijn in een voetbalstadion. De romanfiguur Raymond Rambert is hier getransponeerd naar een vrouw, journaliste Martine Rambert, gespeeld door Bonnaire, die de kijkers verbluft met een masturbatie-scène en plein public. Duvall speelt de rol van Joseph Grand, de statisticus die probeert de perfecte roman te voltooien en Julia is de profiteur Cottard. Het spel van de hoofdrollen is zeer goed, maar ze zitten toch beklemd in het ambitieuze, literaire scenario van regisseur Puenzo. De film is breedvoerig, waarschijnlijk veel te lang voor een kijker die verstrooiing zoekt. Een half uur van de film afhalen, waardoor deze verteerbaarder wordt, zou hem waarschijnlijk verminken en hierdoor is zijn publiek beperkt; dat laatste valt te betreuren voor de verfilming van zo'n belangrijk literair werk en het is jammer van zo'n competente cast. Het blauwgetinte camerawerk is van Felix Monti.

L.A. Story

1991 | Komedie, Fantasy, Romantiek

Verenigde Staten 1991. Komedie van Mick Jackson. Met o.a. Steve Martin, Victoria Tennant, Richard E. Grant, Marilu Henner en Sarah Jessica Parker.

Harris K. Telemacher (Martin) is een succesvolle weerman in Los Angeles, waar de zon altijd schijnt, maar op een dag wordt hij ontslagen. Zijn leven stort in elkaar, helemaal als hij ontdekt dat zijn vriendin hem bedriegt. Maar dan krijgt hij geheimzinige boodschappen van verkeersinformatieborden aan de rand van de snelweg. Als hij dan ook nog een leuke Britse journaliste (Tennant) tegen het lijf loopt komt zijn leven langzaam maar zeker weer op de rails. Bij vlagen zeer geestige komedie, tevens een ode aan Los Angeles, met een aantal leuke cameo's van bevriende acteurs.

Whispers

1990 | Horror, Thriller

Canada 1990. Horror van Douglas Jackson. Met o.a. Victoria Tennant, Jean LeClerc, Chris Sarandon, Peter MacNeill en Eric Christmas.

Zelfs de dood kan een geobsedeerde gek er niet vanaf houden achter Tennant aan te zitten. Een bij vlagen geslaagde bewerking van de thriller van Dean R. Koontz. De film glijdt echter herhaaldelijk af tot slechte smaak, ondanks de eersteklas acteurs.

Voices of the Heart

1990 | Romantiek, Drama

Verenigd Koninkrijk 1990. Romantiek van Tony Wharmby. Met o.a. Lindsay Wagner, James Brolin, Victoria Tennant, Honor Blackman en Neil Dickson.

Saai aftreksel van Barbara Taylor Bradford's roman over een Amerikaanse actrice met een mysterieus verleden en relaties met leden van de Britse adel. De film werd aanvankelijk in twee delen vertoond.

The Handmaid's Tale

1990 | Sciencefiction, Drama

Verenigde Staten​/​​Duitsland 1990. Sciencefiction van Volker Schlöndorff. Met o.a. Natasha Richardson, Robert Duvall, Faye Dunaway, Aidan Quinn en Elizabeth McGovern.

De setting van dit feministische toekomstverhaal doet denken aan die van de latere sciencefictionfilm Children of Men van Alfonso Cuarón: in een grauwe, totalitaire maatschappij gaat een mysterieus onvruchtbaarheidsvirus rond. De vrouwen die nog wel kinderen kunnen krijgen, worden verplicht ingezet als 'fokkers'. Schlöndorff, Duvall, Dunaway, scenarist Harold Pinter, schrijfster van de oorspronkelijke roman Margaret Atwood - het aanwezige talent schept hoge verwachtingen. De dystopie wordt ook overtuigend tot leven gewekt, maar de toon van de film blijft wat afstandelijk en hoogdravend.

Act of Will

1989 | Drama

Verenigde Staten 1989. Drama van Don Sharp. Met o.a. Victoria Tennant, Peter Coyote, Elizabeth Hurley, Kevin McNally en Jean Marsh.

Vijftig jaar lang wordt het wel en wee gevolgd van Audra (Tennant), oorspronkelijk een rijk en verwend joch dat echter na de dood van haar moeder verplicht wordt vieze karweitjes op te knappen om te overleven. Audra zweert dat haar dochter Christina (Hurley) een beter leven moet krijgen. Dit getalenteerde meisje vervult aanvankelijk alle wensen en dromen van haar moeder, maar opteert vervolgens haar eigen weg te gaan. Daarbij moeten aardig wat hindernissen worden overwonnen. Ondanks kommer en kwel kiest Audra verbeten steeds weer de zijde van haar dochter. Melodramatische toestanden naar de gelijknamige sirooproman van Barbara Taylor Bradford. Regisseur Sharp lijkt wel een specialist te zijn geworden in het genre, ook eerder al (in 1984) verfilmde hij in de vorm van de miniserie A WOMAN OF SUBSTANCE naar Bradford's gelijknamige bestseller. Eens te meer deed hij beroep op enkele betere Britse actrices als Tennant, Hurley en Marsh. Jill Hyem is verantwoordelijk voor het scenario.

War and Remembrance

1988 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1988. Oorlogsfilm van Dan Curtis. Met o.a. Robert Mitcheum, Jane Seymour, Hart Bochner, Victoria Tennant en Polly Bergen.

Minder succesvol, maar toch indrukwekkend vervolg op een miniserie uit 1983, WINDS OF WAR, naar de in 1978 gepubliceerde bestseller van Herman Wouk. Meestal uitgezonden in zeven lange afleveringen, die honderd miljoen dollar kostten. Mitchum kreeg opnieuw de rol van peetvader Pug Henry aangeboden. Hij weigerde eerst, maar stemde toch toe toen George C. Scott voor de rol van Pug in aanmerking kwam. Het verhaal pikt de draad weer op een week na Pearl Harbour, met Mitchum`s twee zonen, Bochner (die Jan-Michael Vincent vervangt) als officier op een onderzee[KA3]er, en Woods (die Ben Murphy vervangt) als piloot bij de marine in de Stille Oceaan waar hun vader met alles en iedereen overhoop ligt. Mitchum`s vrouw, Bergen, knoopt intussen thuis weinig overtuigende verhoudingen aan met allerlei mannen, terwijl hun dochter (nu Hope) nauwelijks in beeld komt. Stone is de vrouw van Woods en zij bewijst dat zij meer in haar mars heeft als actrice dan als fotomodel: een glimp is al merkbaar van de ijskoude feeks die zij in 1992 werd in BASIC INSTINCT. Mitchum`s geliefde Tennant blijft over de hele wereld opduiken in het gezelschap van haar vader, de BBC-oorlogscorrespondent Morley. Seymour (in de plaats van Ali McGraw), als de joodse vrouw van Bochner, verkiest in Itali[KA3]e te blijven aan de zijde van haar Amerikaanse oom, de joodse filosoof Gielgud (in de plaats van John Houseman). Zij belanden, wanneer de oorlog enige tijd voortgeschreden is in een Duits concentratiekamp. De voornaamste tegenspeler is Wallis, een nazi en ex-student van Gielgud. Auschwitz, de Battle of Midway, Hitler en zijn generaals, Duitse SS-officieren in donkere straten en zwarte limousines, Britten die in Singapore tijdens cocktailparty`s de oorlog vergeten, het wordt door de scenarioschrijvers Earl W. Wallace, regisseur Curtis en Herman Wouk zelf, weinig subtiel weergegeven. Mitchum is nooit echt een acteur geweest en hij strompelde nooit eerder sto[KA3]icijnser dan hier over een filmset. Seymour daarentegen steelt met haar trieste grandeur de show, Gielgud is (zoals meestal) gedenkwaardig, Berkoff is Hitler, Topol en Rhys-Davies zijn de enige min of meer geloofwaardige krijgsgevangenen en Bellamy een traditionele president F.D. Roosevelt. Het camerawerk van Dietrich Lohman is uitstekend. Hij maakte dankbaar gebruik van een aantal indrukwekkende massataferelen op zee, bij de Parijse opera, in Leningrad, in concentratiekampen (Theresienstadt, het 'joodse paradijs' in Tsjechoslowakije, werd in Joegoslavië voor de film heropgebouwd) en bij de oorlog in Noord-Afrika. Aan dit alles werkten duizenden figuranten mee en om het geheel een authentiek tintje te geven zorgde Curtis voor oorlogsjournaals en andere filmfragmenten uit die periode.

Maigret

1988 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1988. Misdaad van Paul Lynch. Met o.a. Richard Harris, Patrick O'Neal, Victoria Tennant, Barbara Shelley en Ian Ogilvy.

Harris speelt de Angelsasksische uitvoering van Jean Gabin als de morsige Parijse politiecommissaris Jules Maigret. Hij is op zoek naar de moordenaar van een goede vriend, een Franse priv[KA1]e-detective, en speelt kat-en-muis met de sluwe Amerikaanse industrialist O`Neal. De ontspannen Harris en zijn medespelers lijken niet helemaal op hun gemak bij het uitbeelden van Franse rollen met onmiskenaar Engels (of, zoals bij Harris, Iers) accent. Pilot voor een geplande Maigret-serie.

Flowers in the Attic

1987 | Thriller, Drama, Horror

Verenigde Staten 1987. Thriller van Jeffrey Bloom. Met o.a. Louise Fletcher, Victoria Tennant, Kristy Swanson, Jeb Stuart Adams en Ben Ganger.

Vier kinderen worden opgesloten op de zolder en dreigen van honger en dorst om te komen. Oma Fletcher is de kwade genius. De kinderen bedenken echter een ontsnappingsplan. Ondanks de zelfcensuur van de makers om de incestueuze en sadomasochistische elementen af te zwakken, is het een beklemmende verfilming van de bestseller van V.C. Andrews dat op een waar voorval is gebaseerd. Goed gespeeld. De regisseur schreef zelf het scenario.

Best Seller

1987 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1987. Thriller van John Flynn. Met o.a. James Woods, Brian Dennehy, Victoria Tennant, Allison Balson en Paul Shenar.

Politieman Dennehy is, net als Joseph Wambaugh, schrijver geworden. Woods vraagt hem een boek te schrijven over zijn leven als huurmoordenaar in dienst van een nu machtig industrieel met politieke aspiraties. Sterk melodrama, opgebouwd uit diverse lagen. In het scenario van Larry Cohen zitten enkele opvallende gaten, maar het spel van de twee hoofdrolspelers is zo goed dat deze onvolmaaktheden op de koop toe genomen kunnen worden. Woods is de geknipte gluiperige psychopaat en Dennehy de harde politieman, die zijn persoonlijkheid verliest. Camerawerk van Fred Murphy. Ook bekend als HARD COVER.

Under Siege

1986 | Thriller

Verenigde Staten 1986. Thriller van Roger Young. Met o.a. Peter Strauss, Mason Adams, Lew Ayres, George Grizzard en Hal Holbrook.

Een fantasievolle thriller over de strijd tegen het terrorisme. Opvallend goede stunts en effecten, zoals het opblazen van de koepel van het Capitool in Washington. Jammer dat er zoveel gekletst wordt in dit nogal opgeblazen script waaraan een heel leger schrijvers heeft gewerkt, waaronder Pulitzer Prijs-winnaar Bob Woodward (ALL THE PRESIDENT'S MEN).

The Holcroft Covenant

1985 | Actiefilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1985. Actiefilm van John Frankenheimer. Met o.a. Michael Caine, Anthony Andrews, Victoria Tennant, Lilli Palmer en Mario Adorf.

Deze verfilmde roman van bestsellerschrijver Ludlum (de eerste Ludlum-verfilming) is ondoorzichtig, in elkaar geflanst en hoogst ongeloofwaardig. Caine zwerft de wereld rond en beleeft avonturen omdat zijn vader (een broeder-in-het-kwaad van Hitler) hem een kapitaal heeft nagelaten, kennelijk bedoeld als een soort 'Wiedergutmachung'. Ouderwets genoeg om naar te kijken, maar niet te lang.

Strangers Kiss

1984 | Romantiek

Verenigde Staten 1984. Romantiek van Matthew Chapman. Met o.a. Peter Coyote, Victoria Tennant, Blaine Novak, Dan Shor en Richard Romanus.

In Hollywood van 1955 hebben regisseur Coyote en producent Shor geld los weten te krijgen van de steenrijke Romanus voor het maken van de low budget-thriller Killer's Kiss. Hij stelt echter als voorwaarde dat zijn knappe, maar gefrustreerde vriendinnetje Tennant de hoofdrol krijgt. Als tegenspeler wordt de sympathieke Novak aangeworven. Geen van beiden heeft enige acteerervaring. Een knappe hommage aan de B-film uit de jaren 1950-60, met als voorbeeld Stanley Kubricks KILLER'S KISS. De film speelt duidelijk op twee niveau's: het verhaal zelf en de film-in-de-film, stilistisch van elkaar gescheiden door gebruik te maken van kleur en zwart-wit. Novak bedacht het originele verhaal en bewerkte het, samen met Chapman, tot scenario. Voor de fotografie tekende Mikail Suslor.

Stranger's Kiss

1984 | Thriller

Verenigde Staten 1984. Thriller van Matthew Chapman. Met o.a. Blaine Novak, Dan Shor, Richard Romanus, Peter Coyote en Victoria Tennant.

In Hollywood van 1955 hebben regisseur Coyote en producent Shor geld los weten te krijgen van de steenrijke Romanus voor het maken van de low budget-thriller Killer's Kiss. Hij stelt echter als voorwaarde dat zijn knappe, maar gefrustreerde vriendinnetje Tennant de hoofdrol krijgt. Als tegenspeler wordt de sympathieke Novak aangeworven. Geen van beiden heeft enige acteerervaring. Een knappe hommage aan de B-film uit de jaren 1950-60, met als voorbeeld Stanley Kubricks KILLER'S KISS. De film speelt duidelijk op twee niveau's: het verhaal zelf en de film-in-de-film, stilistisch van elkaar gescheiden door gebruik te maken van kleur en zwart-wit. Novak bedacht het originele verhaal en bewerkte het, samen met Chapman, tot scenario. Voor de fotografie tekende Mikail Suslor.

All of Me

1984 | Komedie, Fantasy, Romantiek

Verenigde Staten 1984. Komedie van Carl Reiner. Met o.a. Steve Martin, Lily Tomlin, Victoria Tennant, Madolyn Smith Osborne en Richard Libertini.

Drakerige miljonair (Lily Tomlin) laat in haar herfstdagen rechtschapen advocaat Roger (Steve Martin) opdraven om haar testament te veranderen. Haar wens is om met ziel en zaligheid over te stappen in het lichaam van een jonge vrouw (Victoria Tennant). Dat mislukt. Ze belandt in het lijf van Roger. Klinkt belachelijk maar Martin maakt het geloofwaardig met zijn komische bereik en slapstick lichaamstaal. Het scenario van Phil Alden Robinson en Henry Olek is gebaseerd op de roman Me Two van Edwin Davis. Richard H. Kline was verantwoordelijk voor de fotografie.

The Winds of War

1983 | Drama, Historische film, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1983. Drama van Dan Curtis. Met o.a. Robert Mitchum, Ali MacGraw, Jan-Michael Vincent, Polly Bergen en John Houseman.

Mini-serie in zeven delen. Mitchum in zijn eerste tv-rol als Pug Henry, zojuist benoemd tot marine-attach[KA1]e in Berlijn in 1939. De verfilming van Herman Wouks roman over de Henry-familie. De film behandelt de periode begin 1939 tot aan de aanval op Pearl Harbor. Door de familiegebeurtenissen heen loopt de historie als een rode draad. Perfect acteerwerk waar alleen Meisner als Hitler uit de toon valt omdat hij de persoon wat al te overspannen moest neerzetten. Meer dan een jaar lang was men met de opnamen bezig. Het werd de duurste tv-produktie (met 60 miljoen dollar) ooit gemaakt en tevens een van de allerpopulairste programma's ooit uitgezonden. In 1986 startte Curtis met het vervolg.

Dempsey

1983 | Biografie, Sportfilm

Verenigde Staten 1983. Biografie van Gus Trikonis. Met o.a. Treat Williams, Sam Waterston, Sally Kellerman, Victoria Tennant en Peter Mark Richman.

Williams is duidelijk in zijn element als Jack Dempsey, een van de populairste boksers aller tijden. Deze geromantiseerde biografie begint in 1911. Hij is nog een jongen en hij wordt door zijn broer getraind. Na een paar rampzalige wedstrijden ontwikkelt hij echter een eigen techniek.

Chiefs

1983 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1983. Misdaad van Jerry London. Met o.a. Charlton Heston, Keith Carradine, Stephen Collins, Brad Davis en Tess Harper.

Mini-serie in drie delen. In een periode van veertig jaar krijgen drie politiechefs te maken met hetzelfde probleem: wie is de massamoordenaar die al zovele rondtrekkende jongeren vermoord heeft? Robert Lenski heeft in zijn scenario het boek van Stuart Woods goed uitgewerkt en London heeft er een spannende en boeiende film van weten te maken. Heston keerde op tv terug na veertien jaar afwezigheid.

Inseminoid

1981 | Sciencefiction, Horror

Verenigd Koninkrijk 1981. Sciencefiction van Norman J. Warren. Met o.a. Robin Clarke, Jennifer Ashley, Stephanie Beacham, Judy Geeson en Steven Grives.

Deze Alien-imitatie over astronauten, die op een verre planeet geologisch onderzoek verrichten en daarbij gehinderd worden door moordzuchtige buitenaardse wezens, is saai en tamelijk onsmakelijk. Het verhaal is geheel op locatie gefilmd in de Chiselhurst Caves te Kent, Engeland. USA-titel: Horror Planet.

Nullpunkt

1980 | Actiefilm

Duitsland 1980. Actiefilm van Jochen Richter. Met o.a. Hans Peter Hallwachs, Victoria Tennant, James Faulkner, Heinz Trixner en Roger Fritz.

In de zogenaamde betere kringen doet zich veel immoreels voor, zo leren we uit deze film. Een eigenaar van een priv[KA1]e-kliniek, zijn ex-vrouw en zijn (tevens haar) advocaat willen allemaal hetzelfde stapeltje brieven. En wie valt tussen de stoelen? Precies: de gehuurde sterke man. Wie deze film overslaat mist niks.

The Ragman's Daughter

1972 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1972. Drama van Harold Becker. Met o.a. Simon Rouse, Victoria Tennant, Patrick O'Connell en Leslie Sands.

Dit stijlvol verfilmd, realistisch drama, geschreven door Alan Sillitoe, kreeg niet de aandacht die het verdiende. Rouse is een jonge dief die verliefd wordt op de verschrikkelijk mooie Tennant. Dit juweeltje werd pas in 1974 - en dan nog op kleine schaal - uitgebracht in de Verenigde Staten. Het is Beckers eerste speelfilm.