Fosco Dubini

Regisseur, Scenarist, Producer

Fosco Dubini is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Die Reise nach Kafiristan

2001 | Biografie, Avonturenfilm, Drama

Duitsland/Nederland/Zwitserland 2001. Biografie van Fosco Dubini en Donatello Dubini. Met o.a. Jeanette Hain, Nina Petri, Matthew Burton, Hassan Darweesh en Ozlen Soydan.

Twee vrijgevochten Zwitserse vrouwen, een antropologe en een opiumverslaafde schrijfster, die in 1939, onder oorlogsdreiging, een negen maanden lange autotocht maken naar het mysterieuze Kafiristan: het is waar gebeurd en meer dan fascinerend. Hain en Petri zien er kortgeknipt en wel schitterend uit, hun Ford is een blinkende anomalie in stoffige oerlandschappen en er zijn aanwijzingen voor een lesbische relatie. Maar wat bezielde deze dames, en wat leverde de reis precies op? Realisme is geen doel van de Dubini's. Hun film is bewust kunstmatig en op stijlvolle wijze suggestief.

Jean Seberg: American Actress

1995 | Documentaire, Biografie

Duitsland/Zwitserland 1995. Documentaire van Donatello Dubini en Fosco Dubini.

Op 8 september 1979 werd de actrice Jean Seberg dood aangetroffen in haar auto, niet ver van haar huis. Conclusie: zelfmoord. Regisseurs Fosco en Dubini gaan op zoek naar haar achtergrond. Ze beginnen met het huis waar ze tot kort voor haar dood woonde en waar in vijftien jaar niets is veranderd. Van de vierendertig films waarin ze acteerde zijn de meesten vergeten. Seberg werd geboren op 13 november 1938 in Marshalltown, een door god vergeten en verlaten gat in Ohio. Tijdens een auditie voor SAINT JOAN werd ze, zeventien lentes jong, door Otto Preminger gekozen uit vierduizend kandidaten (er zijn bronnen die beweren dat het er 18.000 waren). Veel geluk bracht het haar niet. De critici boorden haar vertolking de grond in en het was aan Jean- Luc Godard te danken dat ze niet onmiddellijk van het toneel verdween, want door haar rol in de grote klassieker [KA2]A BOUT DE SOUFFLE (1960) is ze vereeuwigd. Ze had een woelig liefdesleven: driemaal getrouwd, o.a. met de romancier Romain Gary, en diverse relaties, o.a. met Clint Eastwood. Door haar openlijke steun aan de Black Panther-beweging werd ze door J. Edgar Hoover hoogstpersoonlijk in het vizier genomen. Haar dood kwam niet helemaal onverwacht, maar de regisseurs brengen de nodige aanwijzingen die de theorie van zelfmoord teniet doen. Volgens hen werd Seberg wel degelijk vermoord. De documentaire wordt overvloedig geïllustreerd met filmfragmenten en getuigenissen met mensen die haar kenden. Dubini en Fosco schreven het scenario en monteerden het geheel. Donatelo Dubini fungeerde tevens als cameraman. Zie ook FROM THE JOURNALS OF JEAN SEBERG.

Ludwig, 1881

1993 | Drama, Biografie, Historische film

Zwitserland/Duitsland 1993. Drama van Donatello Dubini en Fosco Dubini. Met o.a. Helmut Berger, Max Tidof, Herbert Leiser, Ingold Wildenauer en Michael Schiller.

In juli 1881 maakt Ludwig II van Beieren (Berger) incognito een reis door Zwitserland, in gezelschap van Josef Kainz (Tidof), een acteur van het Koninklijk Toneelgezelschap van M[KA3]unchen. Verleid door de stem van de populaire acteur wil de excentrieke koning hem meenemen naar de actuele plaatsen waar [KL]Wilhelm Tell[KLE] van Schiller zich afspeelt en hem de beroemde sc[KA2]enes in het natuurlijke kader laten declameren. Een intimistisch drama, gebaseerd op een waar gebeurd feit uit het leven van Ludwig II (in werkelijkheid was het een schrijver), schitterend vertolkt door beide hoofdrollen. Het enige dat men kan verwijten aan het scenario van debuterende regisseurs Donatello en Fosco Dubini, Barbara Marx en Martin Witz is dat het erg literair is en weinig plaats biedt voor actie. Schitterende fotografie van Matthias Kälin. Muziek van Richard Wagner wordt uitgevoerd door het Kronos Quartet.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Fosco Dubini op televisie komt.

Reageer