Hege Schøyen

1957 Acteur

Hege Schøyen (1957) is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Alla älskar Alice

2002 | Drama, Familiefilm

Zweden 2002. Drama van Robert Hobert. Met o.a. Lena Endre, Marie Richardson, Mikael Persbrandt, Natalie Björk en Marie Göranzon.

TASHet scenario is van regisseur Hobert. Het camerawerk is van Lars Crepin. Dolby SRD/DTS Digital.

Suffløsen

1999 | Romantiek, Muziek

Noorwegen 1999. Romantiek van Hilde Heier. Met o.a. Hege Schøyen, Sven Nordin, Philip Zandén, Anne-Lise Berntsen en Liv Gunhild Tandberg.

Siv (Sch[KL23]yen) houdt van klassieke muziek en heeft een baantje weten te veroveren als souffleuse (zie de titel) bij de opera en werkt mee aan de repetities voor de uitvoering van [KL]A[KA3]ida[KLE] van Giuseppe Verdi. Tegelijkertijd wil ze gaan trouwen met Fred (Nordin), de gescheiden vader van twee kinderen. Hierdoor wordt haar leven tamelijk gecompliceerd, maar tegen het einde is het haar gelukt. Het luchtige scenario is van regisseuse Heier en het spel van Schøyen is geloofwaardig en hartveroverend. Voor liefhebbers van opera vermengd met serieuze soap. Het camerawerk is van Harald Gunnar Paalgard.

Sufflosen

1999 |

Noorwegen/Zweden 1999. Hilde Heier. Met o.a. Liv Gunhild, Anne-Lise Bernten, Philip Zandén, Sven Nordin en Hege Schøyen.

Siv (Hege Schøyen) heeft als souffleuse bij de opera alle macht over het toneel. In haar privé-leven ontbreekt echter de discipline van de partituur. Haar relatie met Fred (Sven Nordin), een gescheiden man met kinderen én alom aanwezige ex-vrouw, is chaotisch en kil en Siv worstelt om haar passie voor haar werk te vertalen in haar relatie. Theaterregisseuse Hilde Heier is beroepshalve bekend met de wondere wereld van de coulissen. Haar regie- en scenariodebuut Suffløsen wemelt van de inkijkjes met bedreven acteerwerk van comédienne Schøyen. (VM/VPRO Gids)

The Accidental Golfer

1991 | Komedie, Sportfilm, Familiefilm

Zweden/Verenigd Koninkrijk 1991. Komedie van Lasse Ȧberg. Met o.a. Lasse Ȧberg, Jon Skolmen, Mats Bergman, Hege Schøyen en Ulf Eklund.

De golfclub die het terrein van het gezin Olofson huurt wil uitbreiden, maar krijgt zowel de groene jongens als de archeologen tegen. De eersten willen het landschap bewaren, de anderen willen dit landschap omploegen op zoek naar oude voorwerpen van de Vikings. Bruno Anderhage (Bergman), baas van Parvus dat zojuist zijn broodrooster-afdeling afstootte, is een golffanaat, wat niet hetzelfde is als een goed speler. Stig Olssen ([KA9]Aberg), een van zijn afgedankte arbeiders, daagt hem uit tot een golfduel, ook al kent hij niets van het spel. Samen met lotgenoot Ole (Skolmen) trekt Stig naar Schotland, de bakermat van het golf, om er zich te specialiseren in de sport. Eerder een opeenstapeling van losse sketches i.v.m. de golfsport en het snobisme dat er rond hangt. De makers namen echter teveel hooi op de vork om het geheel te doen slagen, maar fragmentarisch zijn er enkele zeer leuke momenten. Hoofdacteur/regisseur Ȧberg schreef het scenario samen met Bo Jonsson. Achter de camera stond Rune Ericsson. Dolby Stereo.

Blücher

1988 | Oorlogsfilm, Thriller

Noorwegen 1988. Oorlogsfilm van Oddvar Bull Tuhus. Met o.a. Helge Jordal, Hege Schøyen, Frank Krog, Finn Kvalem en Jack Fjeldstad.

Het Duitse slagschip Blücher werd door Noorse kanonnen in 1940 bij de Nazi-invasie tot zinken gebracht. Twee avontuurlijke duikers halen bezwarende documenten uit het schip en Schöyen onthult hiermee dat hedendaagse Noorse hoge omes in 1940 verraders waren. De film aarzelt tussen het actie- en thriller. De onderwaterfotografie is indrukwekkend, maar de intrige en montage laten te wensen over. Scenario van Sverre Arness en de regisseur.

X

1986 | Drama, Romantiek

Noorwegen 1986. Drama van Odvar Einarson. Met o.a. Jörn Christiansen, Bettina Banoun, Atle Mostad, Sigrid Huun en Hege Schøyen.

De film schetst de ongelukkige liefde tussen een eenzame, 19- jarige fotograaf en een 14-jarig van huis weggelopen meisje. Een anonieme metropool is het decor. De X van de titel zie je op één van de vele achtertuinmuren. Vlammen, kaarslicht, vuur en water wijzen op invloed van Andrei Tarkovsky. Frisse beelden en taferelen verdoezelen echter de psychologische hiaten niet.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hege Schøyen op televisie komt.

Reageer