Andre Mattos is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Tropa de elite 2

2010 | Actiefilm, Misdaad, Drama

Brazilië 2010. Actiefilm van José Padilha. Met o.a. Wagner Moura, André Ramiro, Maria Ribeiro, Seu Jorge en Andre Mattos.

Opvolger van het in 2007 in Berlijn met Gouden Beer onderscheiden Tropa de elite, werd in 2010 in Brazilië de best bezochte film ooit. Hoofdpersonage in beide films is de keiharde politieofficier Nascimento, die genoeg heeft van het geweld in de door drugsbendes gerunde favela's van Rio de Janeiro, de corruptie in het politiekorps en de machtspelletjes van de politici. Regisseur Padilha deed uitvoerig research en spaart niemand. Inhoudelijk en productioneel kan Tropa de elite 2 zich meten met de beste Amerikaanse politie- en politieke films uit de jaren zeventig.

Como nascem os anjos

1996 | Misdaad, Drama

Brazilië 1996. Misdaad van Murilo Salles. Met o.a. Larry Pine, Priscilla Assum, Silvio Guindane, Ryan Massey en Andre Mattos.

Gesitueerd in de 'Morro', de heuvels van Rio de Janeiro, waar bevolkingsdichtheid en armoede alleen door criminaliteit worden overtroffen. Kinderen groeien er snel op, jonge meisjes worden uitgehuwelijkt. In dit verhaal wordt Branquinha gevolgd, door haar ouders in de steek gelaten. Zij trouwt met drughandelaar Maguila, die verwikkeld geraakt in ruzie met zijn baas en hem doodt. De hele bende zit hem nu op de hielen. Branquinha probeert hem te helpen. Samen met haar klasgenoot Japa ontsnappen zij in gestolen auto en belanden in betere buurten van Rio. Daar vinden zij onderdak bij een Amerikaanse familie. Braziliaanse melodramatische toestanden, aangevuld met aanwezigheid van enkele Amerikaanse tweederangs-acteurs.