Christina Uhl

Acteur

Christina Uhl is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Olivia - Ein Schicksal bewegt die Welt

1996 | Drama

Duitsland 1996. Drama van Wolfgang Mühlbauer. Met o.a. Christina Uhl, Therese Lohner en Michael Roll.

In de zomer van 1995 stellen artsen bij de zesjarige Olivia Pilhar kanker vast. Ze raden aan meteen te opereren met aansluitend chemotherapie. Olivia's ouders weigeren dat echter en vluchten in plaats daarvan naar Spanje om Olivia te laten behandelen door de 'wonderdokter' Geerd Hamer. De Oostenrijkse staat grijpt echter in, waarna er een ongeëvenaarde mediacampagne op gang komt. Uiteindelijk wordt Olivia met reguliere methoden behandeld en met Pasen 1996 met zicht op volledig herstel ontslagen uit het ziekenhuis.

Olivia - Ein Kinderschicksal bewegt die Welt

1996 | Drama

Duitsland 1996. Drama van Dr. Wolfgang Mühlbauer. Met o.a. Michael Roll, Therese Lohner, Christina Uhl, Ludwig Schütze en Martin Lüttge.

Deze Europese, resp. Duitse film is gemaakt in navolging van talloze gelijksoortige voorgangers uit Amerika. Je kunt de vraag opwerpen in hoeverre dit nu de zevende kunst is en hoeverre dit pulp is die het best te vergelijken valt met een sensatieverhaal uit een ge[KA3]illustreerd tijdschrift of een boulevardkrant. Het lijkt in ieder geval machtig weinig rekening te houden met de betrokkenen: de zes-jarige Olivia Pilhar en haar ouders. In de zomer van 1995 werd internationaal bekend dat Olivia aan kanker leed en dat haar ouders haar lieten behandelen door een Duitse charlatan in Spanje, Geerd Hamer, inplaats van een operatie in een ziekenhuis met daarop volgend een chemotherapie (best wel zwaar voor zo'n kind). De Oostenrijkse overheid werd ertoe aangezet door de deskundigen om de ongebruikelijke stap te nemen om een individu dat in levensgevaar verkeert, te helpen; ze ontzette de vader en moeder uit de ouderlijke macht en het gezin keerde door een niet aflatende druk van de media terug voor de behandeling. Omstreeks Pasen 1996 werd Olivia uit het ziekenhuis ontslagen en haar kansen op genezing worden hoog ingeschat - laten we het hopen. Roll speelt Helmut Pilhar, Therese Lohner Erika, zijn vrouw Uhl Olivia. Schütze is Dr. Hamer. Het scenario is van Dr. Martin Zimper en Dr. Wolfgang Mühlbauer. Of u gaat kijken laten we geheel aan u over. Als film geven we een waardering, niet voor de exploitatie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christina Uhl op televisie komt.

Reageer