Paul Bisiglia

Acteur

Paul Bisiglia is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Les contes galants de Jean de la Fontaine

1980 | Erotiek

Frankrijk 1980. Erotiek van José Bénazéraf. Met o.a. Paul Bisiglia, Julie Arnold, Christine Jean, Muriel Motosse en Bernard Maussuy.

Drie verhalen van de bekende Franse fabeldichter La Fontaine La servante justifiée, Le coccu battu est content en Les lunettes worden als erotische sketches in beeld gebracht: een man slaapt met zijn dienstmeisje, een kasteelvrouw gaat de scheve schaatstoer op, en een novice in een klooster wordt zwanger. Zorgvuldige soft-porno die echter nooit boven het gemiddelde 'oeuvre' van Bénazéraf uitsteekt. Ook bekend als LES CONTES DE LA FONTAINE.

Mais où est donc passée la septième compagnie ?

1973 | Komedie, Oorlogsfilm

Italië/Frankrijk 1973. Komedie van Robert Lamoureux. Met o.a. Jean Lefebvre, Pierre Mondy, Aldo Maccione, Robert Lamoureux en Eric Colin.

In mei 1940 weten drie Fransen bij toeval te ontsnappen uit krijgsgevangenschap en trekken naar het zuiden om zich bij de andere troepen te voegen. Met meer geluk dan wijsheid of moed slagen ze erin een Panzer-tank te vernietigen, waarna ze in gevangenschap hun kwijtgeraakte compagnie hervinden. De rats- kuch-en-bonen-klucht hemelt heldendom tegen wil en dank op in een reeks revueachtige sketches. Ondanks (of door) de bedenkelijke strekking resulteerde het succes in twee vervolgen. Het scenario is van de regisseur zelf. Camerawerk van Marcel Grignon.

Le Signe du lion

1959 | Drama, Komedie

Frankrijk 1959. Drama van Eric Rohmer. Met o.a. Jess Hahn, Michèle Girardon, Van Doude, Jean Le Poulain en Paul Bisiglia.

Een succesloze (en mogelijk talentloze) componist wordt uit zijn hotel gezet en vervalt passief tot de status van clochard, waardoor zijn vrienden hem aanvankelijk niet kunnen bereiken met de mededeling dat hij een grote erfenis heeft gekregen. Als hij daar uiteindelijk toch van hoort, laat hij zijn enige medestander in nood zonder bijgedachten in de steek.Dit is een cynisch einde van Rohmers - door Claude Chabrol geproduceerde - debuutfilm, die de omzwervingen van de anti-held gebruikt voor milieuschetsen van de Rive Gauche en van ironisch geportretteerde, alleen verbaal actieve kunstluizen. Conform andere nouvelle vague-films gastrolletjes voor filmcritici en collega-regisseurs, onder meer Jean-Luc Godard.

Liberté surveillée

1957 | Misdaad, Romantiek

Servië en Montenegro/Frankrijk 1957. Misdaad van Henri Aisner en Vladimir Voltchek. Met o.a. Marina Vlady, Robert Hossein, René Lefèbvre, Paul Bisiglia en Georges Nemetchek.

Een jonge misdadiger weet aan de politie te ontkomen door als masseur met een kanoploeg naar Praag te gaan. Zijn verliefdheid op een jonge Tsjechische wekt betere gevoelens bij hem op. De film haakte in op de interesse voor het (toenmalig) echtpaar Vlady-Hossein. De locatie- en sportopnamen geven de voorspelbare dramatische romantiek enige meerwaarde.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paul Bisiglia op televisie komt.

Reageer