Nicola Stapleton is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Urban Ghost Story

1998 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1998. Thriller van Geneviève Jolliffe. Met o.a. Heather Ann Foster, Jason Connery, Stephanie Buttle, Nicola Stapleton en Elizabeth Berrington.

Op een dag komt de twaalfjarige Lizzie uit Glasgow bijna om bij een ongeluk. Eenmaal terug in de flat bij haar alleenstaande moeder, broertje en zusje, merkt ze dat de bijna-dood-ervaring nare gevolgen heeft: er klinken opeens vreemde geluiden en de meubels beginnen uit zichzelf te bewegen. Qua griezeligheid heeft deze low-budget-thriller niet zoveel toe te voegen aan het spookgenre, wél origineel is de bedompte setting, die je eerder associeert met de sociale drama's van Ken Loach. Doordat de makers zich richten op sfeer en geloofwaardige personages, kunnen ze het prima af zonder dure special effects.

Courage Mountain

1989 | Familiefilm, Avonturenfilm

Frankrijk/Verenigde Staten 1989. Familiefilm van Christopher Leitch. Met o.a. Charlie Sheen, Leslie Caron, Juliette Caton, Jan Rubes en Yorgo Voyagis.

Geïnspireerd op Heidi en met dezelfde personages van schrijfster Johanna Spyri uit 1831, maar Heidi is nu veertien en voor een betere opvoeding naar een internaat in Italië gestuurd. Door de omstandigheden - WO I - komt ze terecht in een Dickensiaans weeshuis. Gelukkig heeft zij Sheen die Peter speelt, haar schaapherdersvriendje, en hij komt haar redden. Caton is schattig als Heidi, Caron is de strenge directrice van het internaat, maar de jonge Sheen past niet in zijn rol. Evenwel een lieve familiefilm, over het algemeen redelijk geacteerd en behoorlijk geproduceerd. Het scenario is van Weaver Webb.

Snow White

1987 | Familiefilm, Fantasy, Muziek, Musical

Verenigde Staten/Israël 1987. Familiefilm van Michael Berz. Met o.a. Diana Rigg, Nicola Stapleton, Sarah Patterson, Douglas Sheldon en Billy Barty.

Groots opgezette verfilming van het door de gebroeders Grimm opgetekende sprookje over de maagdelijke Sneeuwwitje (Stapleton/Rigg), het gewillig object van virulente jaloezie van haar narcistische stiefmoeder (Patterson). Gelukkig stellen de hulpvaardige dwergen onder leiding van Iddy (Barty) haar in staat uit te groeien tot een volwassen vrouw, al gaan daar wel een fiks aantal jaren overheen. Mooie decors en aangenaam spel van met name Patterson en Rigg zorgen voor onbekommerd vertier. (RdL/VPRO Gids)

Cannon movie tales: Hansel and Gretel

1987 |

Verenigd Koninkrijk 1987. Len Talan. Met o.a. Hugh Pollard, David Warner, Cloris Leachman, Emily Richard en Nicola Stapleton.

Hans en Grietje, de kinderen uit het arme houthakkersgezin, worden gelokt in het aantrekkelijk met snoep gedecoreerde huis van de heks Griselda. De heks probeert zo Hans vet te mesten en er een lekker brood van te bakken

Hänsel und Gretel

1986 | Fantasy

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk/Israël 1986. Fantasy van Len Talan. Met o.a. Emily Richard, Nicola Stapleton, Hugh Pollard, Cloris Leachman en David Warner.

Hans en Grietje worden door hun vader het bos in gestuurd. Ze verdwalen en komen terecht in het huis van een oude heks. (IdH/VPRO Gids)

Hansel and Gretel

1986 | Familiefilm, Fantasy

Israël/Verenigd Koninkrijk 1986. Familiefilm van Len Talan. Met o.a. Hugh Pollard, Nicola Stapleton, Emily Richard, David Warner en Cloris Leachman.

Een nieuwe versie van het sprookje van Hans en Grietje van de gebroeders Grimm in de reeks die werd geproduceerd door Menahem Golan en Yoram Globus, eens de glorieuze bezitters van het Cannon-concern. Met humor verfilmd en met mooie beelden, al ontbreekt misschien de muziek van Engelbert Humperdinck, die de versie van 1954 zo effectief ondersteunde.