Fernando Fernán-Gómez is regisseur en acteur.
Er zijn 107 films gevonden.

Belle epoque

1993 | Komedie, Romantiek, Drama, Erotiek, Experimenteel

Spanje/Frankrijk/Portugal 1993. Komedie van Fernando Trueba. Met o.a. Jorge Sanz, Fernando Fernán-Gómez, Ariadna Gil, Penélope Cruz en Miriam Díaz Aroca.

In de lente van 1931 staat Spanje voor een dilemma: de troon van koning Alfonso XIII wankelt, de republiek wenkt. Fernando (Sanz), een deserteur op de vlucht, zoekt en vindt onderdak op het platteland. Hij komt terecht op een grote boerderij van de oude schilder Manolo (Fern[KA1]an-G[KA1]omez), een rebellerende non-conformist met vier knappe dochters. De vier meiden zijn erg libertijns opgevoed. Fernando wordt het welwillende slachtoffer van de toenaderingspogingen van de vier manzieke schatten. Aan die gouden belle [KA1]epoque-momenten komt uiteraard een einde, maar voordat het zover is, kan men lustig meegenieten van scherpzinnige dialogen, vleugjes sociale kritiek en politieke hoop naast erotische ontdekkingen. Het camerawerk van Jos[KA1]e Luis Alca[KA1]ine, de decors en kostuums vormen een lust voor het oog en Fern[KA1]an-G[KA1]omez, al vijftig jaar actief in de Spaanse film, is een pracht van een patriarch. Het scenario is van Rafael Azcona, sinds de jaren 1950 de auteur van een aantal onvergetelijke komedies en het spaart niemand. Bij de Academy Awards van 1994 bekroond met de Oscar voor de Beste Beste Buitenlandse Film. Winnaar ook van een hele rits Goya Awards (Beste Film, Beste Regisseur, Beste Scenario, Beste Actrice voor Gil, Beste Mannelijke Bijrol voor Gómez, Beste Vrouwelijke Bijrol voor Chus Lampreave, Beste Camerawerk, Beste Montage en Beste Vormgeving) en een commerciële hit in Spaans sprekende landen. Eastmancolor, Dolby.

Mi general

1987 | Komedie

Spanje 1987. Komedie van Jaime de Armiñán en Jaime de Armiñan. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Héctor Alterio, Rafael Alonso, José Luis Lopéz Vázquez en Hector Alteiro.

Een aantal oude generaals volgt een cursus over de moderne technieken van oorlogvoering in de ruimte, die wordt gegeven door vijf jonge kapiteins. Onmiddellijk doen zich de logische confrontaties voor tussen leerlingen en leraren. Een goed verhaal, goede vertolking, goede fotografie en goed gemaakt (mag men meer verlangen?). In de overige rollen onder meer Fernando Rey en Monica Randall.

Mambrú se fue a la guerra

1986 | Komedie

Spanje 1986. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, María Asquerino, Agustín González, Emma Cohen en María Luisa Ponte.

Aan het einde van het Franquisme besluit een oude Republikein uit zijn schuilplaats tevoorschijn te komen. Een zuurzoete en schampere film, die op zich geen meesterwerk is, maar ten minste aantoont dat de regisseur Fernán-Gómez nog niet aan zijn eind is.

La Mitad del cielo

1986 | Drama, Fantasy, Horror

Spanje 1986. Drama van Manuel Gutiérrez Aragón. Met o.a. Ángela Molina, Margarita Lozano, Antonio V. Valero, Nacho Martínez en Fernando Fernán-Gómez.

Een plattelandsmeisje (Molina) trouwt met een scharesliep. De met magische krachten begiftigde grootmoeder Lozano vindt dit maar niets en maakt radicaal een einde aan het huwelijk. Het meisje vertrekt met haar dochter (Silva) naar Madrid, waar ze dankzij haar doorzettingsvermogen en een beschermer (falangist Fern[KA1]an-Gom[KA1]ez) uiteindelijk eigenaresse wordt van een populair restaurant. Een student (Valero), die zij ondertussen heeft leren kennen, wil met haar trouwen en ze moet de twijfelachtige beslissing nemen. Gesitueerd in Spanje rond 1965 ten tijde van de nadagen van het Franco-regime. Een feministische fantasy-film, waarin mannen randfiguren zijn. Ook bekend als: HALF OF HEAVEN.

El Viaje a ninguna parte

1986 | Drama

Spanje 1986. Drama van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. José Sacristán, María Luisa Ponte en Agustín González.

Een komiek reist met een gezelschap dat wordt geleid door zijn vader, en waarvan de rest van zijn familie ook deel uitmaakt, door de streek. Een van de betere produkten van Fernán- Gómez. Het enige minpunt is de lengte van de film. Verder te zien Laura del Sol, Juan Diego, Emma Cohen, Queta Claver, Carlos Lemos, Simón Andreu en Oscar Ladoire.

Réquiem por un campesino español

1985 | Drama

Spanje 1985. Drama van Francisco Betriu. Met o.a. Antonio Ferrandis, Fernando Fernán-Gómez, Antonio Banderas, Terele Pávez en Simón Andreu.

In de dagen voorafgaande aan de Spaanse burgeroorlog wordt een boer door de fascisten achtervolgd. Een afstandelijke en weinig overtuigende verfilming van de gelijknamige roman van Ramón J. Sender, uitsluitend gespeeld door Spaanse acteurs. Een commercieel succes.

Marbella

1985 | Komedie

Verenigde Staten/Spanje 1985. Komedie van Miguel Hermoso. Met o.a. Rod Taylor, Britt Ekland, Francisco Rabal, Fernando Fernán-Gómez en Oscar Ladoire.

Een Amerikaanse ex-militair die in Marbella woont, besluit een landgenoot te bestelen. Een grauwe en flauwe komedie zonder fut. Het is de tweede film van regisseur Hermoso. Het scenario is van regisseur Hermoso.

Luces de Bohemia

1985 | Drama

Spanje 1985. Drama van Miguel Angel Díez. Met o.a. Francisco Rabal, Agustín González, Fernando Fernán-Gómez, Berta Riaza en Mario Pardo.

De tragedie van Max Estrella: bohémien, dichter, blind en depressief. Een slechte filmbewerking van het prachtige gelijknamige theaterstuk van Valle-Inclán. Een van de grootste teleurstellingen van de hedendaagse Spaanse film.

La Corte del faraón

1985 | Komedie, Muziek

Spanje 1985. Komedie van José Luis García Sánchez. Met o.a. Ana Belén, Fernando Fernán-Gómez, Antonio Banderas, José Luis Lopéz Vázquez en Agustín González.

In de jaren veertig wil een amateurtoneelgezelschap in Madrid de Spaanse operette La corte del faraón opvoeren, ondanks dat de censuur op de loer ligt. Een vaag kritische musical, die er niet goed in slaagt om haar verschillende verhaalniveau's met elkaar in overeenstemming te brengen.

Vida en sombras

1984 | Drama

Spanje 1984. Drama van Lorenzo Llobet García. Met o.a. Dolores Pradera, Isabel de Pomés, Mary Santpere en Fernando Fernán-Gómez.

Een amateurfilmer krijgt wroeging nadat zijn vrouw door de republikeinen is neergeschoten terwijl hij de straatgevechten van de 18de juli aan het filmen was. Jaren later ziet hij REBECCA, wat een nieuw mens van hem maakt, en is hij vastbesloten om filmregisseur te worden. Een zeer slechte en absoluut achterhaalde film, hoewel ongewild bijna dadaïstisch vanwege de pure waanzin.

La Mies es mucha

1984 | Drama

Spanje 1984. Drama van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Sara Montiel, Enrique Guitart en Julia Caba Alba.

De dramatische wederwaardigheden van een Spaanse missionaris in India. Een retorische, pedante film, hoewel in die tijd zeer goed ontvangen in de Spaanse pers.

Soldados de plomo

1983 | Drama

Spanje 1983. Drama van José Sacristán. Met o.a. José Sacristán, Fernando Fernán-Gómez, Silvia Munt en Assumpta Serna.

Een man wil enkele familie-eigendommen terugkrijgen. Het ongelukkige filmdebuut van acteur Sacristán.

Juana la loca... de vez en cuando

1983 |

Spanje 1983. José Ramón Larraz. Met o.a. Lola Flores, Beatriz Elorrieta, José Luis Lopéz Vázquez, Manolo Gómez Bur en Fernando Fernán-Gómez.

Een vooral belachelijke en werkelijk onuitstaanbare satire op de historische Spaanse film LOCURA DE AMOR.

tonta Bésame

1982 | Komedie

Spanje 1982. Komedie van Fernando González de Canales. Met o.a. Javier Gurruchaga, Esperanza Roy, Pedro Ayesterán, Manolo Gómez Bur en Fernando Fernán-Gómez.

Een jonge werknemer wordt vanwege zijn karakter overgeplaatst naar een filiaal met louter a-socialen. Het is een vreemde lachwekkende komedie die, ondanks enkele geslaagde fragmenten, niet erg succesvol is.

Interior rojo

1982 | Drama

Spanje 1982. Drama van Eugenio Anglada. Met o.a. Charo López, Enric Majó, María Martín, Carlos Lucena en Fernando Fernán-Gómez.

De tragische liefdesgeschiedenis van een anarchist en een prostituée in Barcelona aan het begin van deze eeuw. Een afschuwelijke film.

Copia cero

1981 | Drama

Spanje 1981. Drama van José Luis F. Pacheco en Eduardo Campoy. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Luis Suárez, Gustavo Pérez de Ayala en Mercedes Camins.

De frustratie van een oude filmregisseur. Een regelrechte ramp, geschreven en geregisseerd door experts op het gebied van de smalfilm.

Maravillas

1980 | Drama

Spanje 1980. Drama van Manuel Gutiérrez Aragón. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Cristina Marcos, Enrique San Francisco, Francisco Merino en Jorge Rigaud.

Maravillas, de dochter van een wellustige oude man, wil de liefde leren kennen. Een pretentieuze en pseudo-intellectuele film, even willekeurig vaag als vervelend.

Apaga y vámonos

1980 | Drama

Spanje 1980. Drama van Antonio Hernández. Met o.a. Antonio Hernández, Virginia Mataix, José María Muñoz, Laura Cepeda en Fernando Fernán-Gómez.

Een excentrieke jongeling probeert te vluchten naar een geheimzinnige plaats. Daarbij komt zijn vader om het leven. Een vreemde, weinig overtuigende film.

127 millones libres de impuestos

1980 | Komedie

Spanje 1980. Komedie van Pedro Masó. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Amparo Soler Leal, Agustín González, Amelia de la Torre en María Silva.

Teneinde aan een bankroet te ontkomen wendt een industrieel de kidnapping van zijn eigen vader voor. Een zeer slechte komedie, mislukt ondanks het goede niveau van de bezetting.

5 tenedores

1979 | Komedie

Spanje 1979. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Conchita Velasco, José Sazatornil, Rafael Alonso en Manuel de Benito.

We zien de situatie vóór, tijdens en ná een overspel dat aan het licht komt als de echtgenote zwanger wordt. Een niet erg overtuigende intrige-komedie die door Fernán-Gómez op deskundige wijze geregisseerd werd; bovendien wordt er erg goed gespeeld.

Madrid al desnudo

1978 | Komedie

Spanje 1978. Komedie van Jacinto Molina. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Paul Naschy, Rossana Yanni, Augstín González en Rafael Hernández.

De paniek verspreidt zich onder verschillende Madrileense VIPs. Een smadelijke komedie van de altijd even onbekwame producent, regisseur en scenario-schrijver Jacinto Molina/Paul Naschy.

Los Restos del naufragio

1978 | Komedie

Spanje 1978. Komedie van Ricardo Franco. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Ricardo Franco, Ángela Molina en Alfredo Mayo.

Een jongen die in een bejaardentehuis werkt komt in contact met een oude gek die zeerover wil worden. Een prachtige opzet, die echter verpest wordt door de middelmatige regie en rolvertolking van Ricardo Franco, de neef van Jesús.

Arriba Hazaña

1978 | Drama

Spanje 1978. Drama van José María Gutiérrez. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Héctor Alterio, José Sacristán en Quique San Francisco.

Op een streng seminarie wil een nieuwe, jonge en aardige priester graag nieuwe methoden invoeren. Simpel, maar van behoorlijk hoog niveau: een vermakelijke allegorie over de politieke overgang die op dat moment in Spanje plaatsvond.

Reina zanahoria

1977 | Komedie

Spanje 1977. Komedie van Gonzalo Suárez. Met o.a. José Sacristán, Marilina Ross, Fernando Fernán-Gómez en Fernando Hilbeck.

De koningin van een denkbeeldig land bezoekt Spanje. Een komedie met de pretentie om provocerend en taboedoorbrekend te zijn, die echter slechts vervelend overkomt.

Mi hija Hildegart

1977 | Drama

Spanje 1977. Drama van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Amparo Soler Leal, Carmen Roldán, Manuel Galiana en Carlos Velat.

Een vrouw uit de middenklasse wil een heel bijzonder kind voortbrengen om het vrouwelijk geslacht te bevrijden van zijn onderdrukking. Een geloofwaardig geval en zeer opwindend, hoewel de regisseur Fernán-Gómez dit keer helaas niet zo geïnspireerd was als anders.

La Chica del pijama amarillo

1977 | Misdaad

Italië/Spanje 1977. Misdaad van Flavio Mogherini. Met o.a. Dalila di Lazzaro, Ray Milland, Mel Ferrer, Fernando Fernán-Gómez en Michele Placido.

Er wordt een obscure misdaad gepleegd die verband houdt met een knap, in het geel gekleed meisje. Een slecht geschreven en anarchistisch gemaakte thriller, met een cast van uiteenlopende kwaliteit.

Parranda

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van Gonzalo Suárez. Met o.a. José Sacristán, Antonio Ferrandis, José Luis Gómez, Fernando Fernán-Gómez en Charo López.

Een feestdag uit het leven van drie armzalige Asturische mijnwerkers in de negentiende eeuw. Een onnauwkeurige en weinig overtuigende film van schrijver-regisseur Suárez, die het midden houdt tussen een fantastische fabel en een surrealistische vertelling.

Más fina que las gallinas

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Jesús Yagüe. Met o.a. María Luisa San José, José Sacristán, Fernando Fernán-Gómez en Teresa Gimpera.

Een dorpeling gaat naar Madrid op zoek naar zijn vroegere verloofde, zonder te weten dat ze prostituée geworden is. Slecht en bovendien vol pretenties.

La Querida

1976 | Musical

Spanje 1976. Musical van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Rocío Jurado, Fernando Fernán-Gómez, Ricardo Merino, Teresa Gimpera en Antonio Mayans.

De weg naar de top van een veelbelovende zangeres is te zien in deze alledaagse, achterhaalde film, duidelijk een commerciële concessie van de grote regisseur Fernando Fernán-Gómez.

Gulliver

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van Alfonso Ungría en Alfonso Ungr¡a. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Yolanda Farr, Africa Pratt, Enrique Vivó en Fernando Fernán Gómez.

Een dwergvolk komt in opstand tegen zijn leider, die een normale lichaamslengte heeft. Een sociaal-politieke draak die vaag herinnert aan Gullivers Travels - behoorlijk slecht geregisseerd.

Chely

1976 | Komedie, Erotiek

Spanje 1976. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Nadiuska, Fernando Fernán-Gómez, Josele Román, Pedro Mari Sánchez en Tomás Zori.

We zien de erotische uitstapjes van een bende jonge losbollen. Aan deze zeer slechte film kan zelfs de aanwezigheid van de grote Fernando Fernán-Gómez niets verbeteren.

Bruja, más que bruja

1976 |

Spanje 1976. Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Francisco Algora, Emma Cohen en Mary Santpere.

Een dorpsbewoner bemerkt tot zijn schrik dat hij aan de beurt is om in militaire dienst te gaan. Een van de minder bekende films van de bewonderenswaardige en veelzijdige Fernando Fernán-Gómez, die hier de spot drijft met het typisch Spaanse operette-genre.

Yo soy fulana de tal

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Conchita Velasco, Antonio Ferrandis, Fernando Fernán-Gómez en Florinda Chico.

Een dorpsmeisje vertelt hoe zij prostituée is geworden. Een sympathieke, geestige komedie, een van de weinige geslaagde werken van deze regisseur.

Sensualidad

1975 | Misdaad, Erotiek

Spanje 1975. Misdaad van Germán Lorente. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Amparo Muñoz, Pilar Velázquez, Janet Agreen en Blanca Estrada.

Een politie-agent wil een paar prostituées van de totale ondergang redden. Een verschrikkelijke en moraliserende erotische thriller.

Pim, pam, pum ... fuego

1975 | Drama, Romantiek

Spanje 1975. Drama van Pedro Olea. Met o.a. Concha Velasco, Fernando Fernán-Gómez, José María Flotats en José Orjas.

In het naoorlogse Spanje verplicht een gemene speculant een ongelukkige koorzangeres zijn minnares te worden. Een tragisch verhaal, waarin de gevoelens en houdingen van de personages als produkt van de sociaal-politieke context worden uitgelegd. Een goede film, waarin geweldig gespeeld wordt en die in de juiste omgeving is opgenomen.

Jo, papá

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Jaime de Armiñán. Met o.a. Ana Belén, Antonio Ferrandis, Amparo Soler Leal, José María Flotats en Fernando Fernán-Gómez.

Een ex-strijder uit de tijd van Franco roept de oorlogsdagen in zijn herinnering terug...Een belachelijke film, waarin wordt geprobeerd de verschillende politieke keuzes tot elkaar te brengen, waarbij de meest extreme keuzes uitgezonderd zijn.

Vera

1972 | Drama

Spanje 1972. Drama van Josefina Molina. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Victor Valverde, Julieta Serrano en José Vivó.

In het Frankrijk van de negentiende eeuw weigert een Spaanse aristocraat de dood van zijn vrouw te aanvaarden. De enige bioscoopfilm van deze regisseuse, zeer langdradig en gebaseerd op een verhaal van de graaf Villiers D'Isle-Adam.

Don Quijote cabalga de nuevo

1972 | Komedie

Mexico/Spanje 1972. Komedie van Roberto Gavaldón. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Cantinflas, María Fernanda D'Ocón en Mary Francis.

Don Quijote trekt ten strijde met zijn trouwe knecht Sancho. Een groteske versie van de onsterfelijke 'Don Quijote', die de uitzonderlijke Mexicaanse humorist Cantinflas op het lijf geschreven is.

Porqué pecamos a los 40?

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, José Luis Lopéz Vázquez, Juanjo Menéndez, Rossana Yanni en Esperanza Roy.

Een drietal mannen van middelbare leeftijd wil jonge vrouwen verleiden. De klassieke, pijnlijk pseudo-erotische, komedie uit de achterlijke Spaanse cinema van de jaren zestig en zeventig.

Pierna creciente, falda menguante

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. Laura Valenzuela, Emma Cohen, Fernando Fernán-Gómez, José Sacristán en Fernando Fernán Gómez.

De oorlog tussen de seksen die zich afspeelt in twee verschillende tijdperken: 1916 en 1926. Een ingenieuze en geestige komedie, één van de weinige van dit niveau die Javier Aguirre heeft gerealiseerd.

Los Gallos de la madrugada

1970 | Drama

Spanje 1970. Drama van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Conchita Velasco, Fernando Fernán-Gómez, Tony Isbert en Alfredo Mayo.

Een visser op leeftijd en zijn zoon worden verliefd op dezelfde vrouw, die echter voor een zonderlinge marskramer kiest. Een waanzinnige en gekke film, die bovendien de vrouwenhaat aanwakkert en van slechte kwaliteit is.

El Triangulito

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Gerard Barray, Dyanik Zurakowska en Verónica Luján.

Twee chefs worden verliefd op dezelfde medewerkster. Een onbelangrijk film.

De profesión sus labores

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. Laura Valenzuela, Alberto de Mendoza, Mónica Randall en Fernando Fernán-Gómez.

Het alledaagse leven van twee echtparen die onderling veel verschillen. Een even domme als moralistische komedie.

Cómo casarse en 7 días

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Gracita Morales, Rossana Yanni, José Sazatornil en Antonio Ozores.

De huwelijksobsessie van een weinig aantrekkelijke jonge vrouw die bemerkt dat al haar vriendinnen gaan trouwen. Een wrede, barbaarse maar wel interessante komedie.

Crimen imperfecto

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Fernando Fernán-Gómez, Jorge Rigaud, Rossana Yanni en Jesús Puente.

Het dagelijks leven van twee ongelukkige detectives wordt door een misdaad verstoord. Echt een onderhoudende komedie, waarin de regisseur Fernán-Gómez de volgende elementen op gelukkige wijze combineerde: elementen uit een lachfilm, parodieën op de gemeenplaatsen uit thrillers, kleurmontages, versneld afdraaien en erotische scènes.

Un Adulterio decente

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. Carmen Sevilla, Fernando Fernán-Gómez, Manolo Gómez Bur en Jaime de Mora y Aragón.

Een wetenschapper houdt de theorie staande dat overspel wordt veroorzaakt door een speciaal virus dat kan worden geïsoleerd. Deze komedie, geënt op een toneelstuk van Jardiel Poncela, wilde het folkloristische imago van Carmen Sevilla veranderen.

Las Panteras se comen a los ricos

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Patty Shepard, Manolo Gómez Bur en Gracita Morales.

Teneinde een betere baan te krijgen staat de hoofdpersoon zijn minnares aan een vriend af. Hij krijgt er echter al gauw spijt van. Een vulgaire verfilming van het toneelstuk Las entretenidas van Miguel Mihura, met de verfijnde karakterschets van Patty Shepard als enige positieve punt.

Estudio amueblado 2 P

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, José Luis Lopéz Vázquez, Amparo Soler Leal, Esperanza Roy en Soledad Miranda.

Twee ambtenaren maken gebruik van een computer om succes te hebben bij de vrouwen...Een pseudo-erotische komedie naar de smaak van die tijd, die niet zo slecht is als men wellicht zou kunnen veronderstellen. Dit komt hoofdzakelijk door de voortreffelijke rolverdeling.

La Vil seducción

1968 | Komedie, Romantiek

Spanje 1968. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Analía Gadé, Fernando Fernán-Gómez, José Sazatornil en Milagros Leal.

De liefdesgeschiedenis van een enigszins onbesuisde filmster en een naïeve provinciaal. Een bewerking van de toentertijd zeer beroemde komedie van Alonso Millán.

Mayores con reparos

1966 | Komedie

Spanje 1966. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Analía Gadé, Manuel Alexandre en Tito Mora.

Drie 'sketches' over drie heren op leeftijd die elk proberen een cabaretière te versieren. Een simpele film maar met een zekere kritische scherpzinnigheid, te waarderen binnen het helaas beperkte aantal films waarvan Fernán-Gómez de regie heeft gevoerd.

Ninette y un señor de Murcia

1965 | Komedie

Spanje 1965. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Rosenda Monteros, Fernando Fernán-Gómez, Alfredo Landa en Aurora Redondo.

Een verlegen jongen uit de provincie neemt zijn intrek bij een vluchtelingenpaar in Parijs, de ouders van de jonge en onweerstaanbare Ninette. Deze komedie verschilt nogal van de gewoonlijk geëngageerde films van de regisseur Fernando Fernán-Gómez, maar is toch geestig en goed gemaakt.

La vida privada de Fulano de Tal

1965 | Komedie

Spanje 1965. Komedie van José María Forn. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Susana Campos, Guadalupe Muñoz Sampedro en Roberto Camardiel.

Op de eerste verjaardag van hun huwelijksdag voelt een man zich verplicht om zijn vrouw een dure ring te geven die hij in der haast gekocht heeft. De vrouw negeert het geschenk, zodat de man een dief inhuurt om het te stelen. Deze redelijke film is vrij goed uitgewerkt.

Rififi en la ciudad

1964 | Thriller

Spanje/Frankrijk 1964. Thriller van Jesús Franco. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Jean Servais, Robert Manuel, Marie Vincent en Antonio Prieto.

In een Zuid-Amerikaans land wordt een politieke misdaad gepleegd. Een draak van een thriller met sociale trekjes, waarin Jesús Franco zijn bewondering voor de films van Orson Welles overduidelijk laat blijken. Dat komt vooral naar voren in de sfeer die het beste deel van de film uitmaakt, terwijl de dialogen duidelijk minder zijn.

Los Palomos

1964 | Komedie

Spanje 1964. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. José Luis Lo[KA1]pez Vázquez, Gracita Morales, Mabel Karr en Fernando Rey.

Een aristocratisch echtpaar wil de twee dienstbodes die ze hebben van een misdaad beschuldigen. Een van de minst overtuigende films van de veelzijdige Fernando Fernán-Gómez.

El Extraño viaje

1964 | Komedie, Misdaad

Spanje 1964. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Carlos Larrañaga, Lina Canalejas, Tota Alba, Rafaela Aparicio en Jesús Franco.

In een Spaans dorpje wordt een onderzoek gedaan naar de mysterieuze dood van een oude vrouw. Geïnspireerd op een idee van Berlanga. Een tragikomische harde detectivefilm met gevoel voor details, die een indringend beeld geeft van de Spaanse werkelijkheid uit die tijd, en waarin op perfecte wijze een typisch soort Spaanse humor zit verwerkt: de absurditeit.

La Mujer de tu prójimo

1963 | Komedie

Argentinië/Spanje 1963. Komedie van Enrique Carreras. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Susana Canales, Mercedes Carreras en Julio Peña.

Twee getrouwde mannen maken zonder het te weten elkaars vrouwen het hof. Een gekunstelde vaudeville zonder inspiratie.

El Mundo sigue

1963 | Drama

Spanje 1963. Drama van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Lina Canalejas, Fernando Fernán-Gómez, Gemma Cuervo en Milagros Leal.

Het verhaal van twee zusters die samenwonen en zowel op het erotische, sociale als op het persoonlijke vlak totaal van elkaar verschillen. Een fantastische film naar een bewerking van een roman van Juan Antonio de Zunzunegui, waarin op pathetische wijze de moeilijke situatie van de vrouwen in het Spanje van de jaren zestig wordt geïllustreerd. Door zijn hardheid werd de film sporadisch vertoond, maar hij behoort nu tot de grootste klassiekers van de Spaanse film.

Benigno, hermano mío

1963 | Drama

Spanje 1963. Drama van Arturo González Jr. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Carmen Bernardo, Antonio Ferrandis en Lola Gaos.

Een in alle opzichten mislukte man neemt een aanzienlijke verbetering in zijn leven waar nadat hij is getrouwd met een collega van kantoor. Irrelevant regiedebuut van Arturo González Jr, zoon van producent en distributeur Arturo González.

La Becerrada

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Amparo Soler Leal, Nuria Torray en María José Alfonso.

Om uit de financiële moeilijkheden te komen besluiten elf nonnen, in opdracht van hun klooster, een stieregevecht met zeer jonge stieren te organiseren. Een van de eerste komedies van Forqué, knap gemaakt en met fantastische acteurs.

Adiós Mimi Pompon

1961 | Komedie

Spanje 1961. Komedie van Luis Marquina. Met o.a. Silvia Pinal, Fernando Fernán-Gómez, Catalina Bárcena, Carmen Bernardos en José Luis Lopéz Vázquez.

Een echtpaar houdt maar niet op nieuwe manieren te bedenken om elkaar te vermoorden. Dit is een tamelijk amusante komedie met veel intriges en moorden. Het werkt tot op zekere hoogte op de verbeelding en steekt uit boven gebruikelijke Spaanse films van dit genre.

Sólo para hombres

1960 | Komedie

Spanje 1960. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Analía Gadé, Fernando Fernán-Gómez, Elvira Quintillá en Manuel Alexandre.

In de negentiende eeuw ontstaat in Spanje een schandaal, als een vrouw als ambtenaar gaat werken. Een goede komedie, met een lofwaardig kritische achtergrond, waarmee het feminisme zijn intrede in de Spaanse cinema deed.

Crimen para recién casados

1959 | Misdaad

Spanje 1959. Misdaad van Pedro L. Ramírez. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Conchita Velasco, Roberto Rey en Raúl Cancio.

Tijdens de huwelijksreis krijgt een pas getrouwde politieagent de kans om een misdaad op te lossen. De film heeft geen opmerkelijke kwaliteiten maar is wel goed gespeeld.

Soledad

1958 | Drama

Italië/Spanje 1958. Drama van Enrico Gras en Mario Craveri. Met o.a. Mario Cerveri, Fernando Fernán-Gómez, Pilar Cansino, Germán Cobos en Fernando Fernán Gómez.

Een jongen onderneemt een lange reis om zodoende te vergeten dat zijn geliefde met een buitenlandse miljonair zal trouwen. Een vervelende en slecht geregisseerde film.

La Vida por delante

1958 | Komedie

Spanje 1958. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Analía Gadé, Fernando Fernán-Gómez, Pepe Isbert, Félix de Pomés en Manuel Alexandre.

De film schetst de tegenslagen van een pasgetrouwd stel, dat niet erg geslaagd is in hun respectieve beroepen. Eén van de eerste speelfilms van Fernán-Gómez en een van de weinige waardige komedies die ooit in Spanje gemaakt zijn. Bovendien is de cast uitstekend.

El Inquilino

1958 | Drama

Spanje 1958. Drama van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, María Rosa Salgado, José Marco Davó en Paco Camoira.

De moeilijkheden die een eenvoudig paar ondervindt bij het vinden van een ander stel. Een onaangenaam neo-realistisch drama, waarin nogal is geknipt vanwege de in die tijd heersende censuur in Spanje.

Bombas para la paz

1958 | Komedie

Spanje 1958. Komedie van Antonio Román. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Julia Martínez, Pepe Isbert en Susana Campos.

Een jonge chemicus erft van zijn overleden meester het geheim om een produkt te maken dat de oorlogszuchtige gedachten bij mensen doet verdwijnen. Een naïeve domme Spaanse komedie.

Las Muchachas de azul

1957 | Komedie

Spanje 1957. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Analía Gadé, Fernando Fernán-Gómez, Tony Leblanc, Licia Calderón en José Luis Lopéz Vázquez.

Enkele winkelmeisjes hopen een man te vinden. Een voor honderd procent alledaagse, sentimentele film.

Faustina

1957 | Komedie, Fantasy

Spanje 1957. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. María Félix, Fernando Fernán-Gómez, Conrado San Martín, Fernando Rey en Elisa Montés.

Een roekeloze speleoloog komt bij toeval op de drempel van de Hel een demon in hoogst eigen persoon tegen die hem zijn levensverhaal vertelt. Bescheiden, kluchtige versie van de onsterfelijke FAUST, met een uitstekende rolverdeling.

El Malvado Carabel

1955 | Komedie

Spanje 1955. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, María Luz Galicia, Julia Caba Alba en Rafael López Somoza.

Een herverfilming van de gelijknamige film die, ondanks de combinatie van de talentvolle Fernán-Gómez als acteur en regisseur, niet in staat was de eerste versie te evenaren.

Morena Clara

1954 | Komedie

Spanje 1954. Komedie van Luis Lucia. Met o.a. Lola Flores, Fernando Fernán-Gómez, Ana Mariscal, Manuel Luna en Miguel Ligero.

Een herverfilming onder dezelfde titel, maar nu triviaal en erg zwak.

La Otra vida del capitán Contreras

1954 | Komedie, Fantasy

Spanje 1954. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, María Asquerino, Fernando Sancho en Félix de Pomés.

Door tussenkomst van een alchemist verschijnt in het hedendaagse Madrid een kapitein uit het Toledo van de zestiende eeuw. Deze 'fantasy' komedie heeft een zekere charme en geestige vertolkingen. Een van de weinige toonbare films van de gewoonlijk rampzalig opererende Rafael Gil.

La Ironía

1954 | Komedie

Frankrijk/Spanje 1954. Komedie van Edgar Neville. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Cecile Aubry, Antonio Vico, Irene Caba Alba en Carmen de Lirio.

De reacties van verschillende personen die op een dag een portefeuille vol geld vinden met daarin de naam en het adres van de eigenaar. Een zeer sympathieke film bestaande uit sketches, die een fantastische vertolking kent. Toch wordt deze produktie niet gerekend tot een van de beste titels van deze regisseur.

Rebeldía

1953 | Drama

Spanje/Duitsland 1953. Drama van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Delia Garcés, Fernando Fernán-Gómez, Volker von Collande, Fernando Rey en Dina Sten.

Een succesvol schrijver probeert de vrouw waarop hij verliefd is te verleiden, teneinde de zwakte van haar morele overtuigingen te bewijzen. Een onevenwichtige en moraliserende film, die evenwel enige pluspunten en een verdienstelijke regie kent. Scenario van Gonzala Gorrente Ballester.

Nadie lo sabrá

1953 | Drama

Spanje 1953. Drama van Ramón Torrado. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Julia Martínez, Félix Fernández en Julia Caba Alba.

Een eenvoudige en keurige kassier wordt verliefd op een vrouw uit een veel hoger sociaal milieu. Dit slechte en moralistische drama werd gemaakt door een regisseur die eigenlijk niet veel voorstelt.

El Mensaje

1953 | Avonturenfilm

Spanje 1953. Avonturenfilm van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Elisa Montés, Antonio Prieto en José María Lado.

Tijdens de Spaanse Vrijheidsoorlog moet een belangrijke boodschap naar de opperbevelhebber worden gebracht. Dit was de eerste film die Fernán-Gómez alleen regisseerde; tevens de film waarin de actrice Montés haar debuut maakte.

Aeropuerto

1953 | Komedie

Spanje 1953. Komedie van Luis Lucia. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Margarita Andrey, Fernando Rey, Juanita Reina en María Asquerino.

Er vinden voorvallen van verschillende aard plaats op een luchthaven. Dit is één van de weinige scènische films die in Spanje zijn gemaakt. Enkele van de populairste Spaanse acteurs doen mee.

Manicomio

1952 | Drama

Spanje 1952. Drama van Fernando Fernán-Gómez en Luis Mariá Delgado. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Susana Canales, Julio Peña, Elvira Quintillá en Camilo José Cela.

Een jongen komt in een psychiatrische inrichting teneinde zijn verloofde, die daar als psychiater werkt, te bezoeken. Een ongewone en schitterende film, ondanks zijn vele tekortkomingen. Hij markeerde het regie-debuut van Fernando Fernán-Gómez en werd geïnspireerd op de verhalen van Leonidas Andreiev, Ramón Gómez de la Serna, Alexander Kuprin en Edgar Allan Poe.

Los Ojos dejan huellas

1952 | Misdaad

Italië/Spanje 1952. Misdaad van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Raf Vallone, Elena Varzi, Julio Peña en Fernando Fernán-Gómez.

Een ex-advocaat die een perfecte misdaad heeft gepleegd wordt gevoelsmatig achtervolgd door de weduwe van de vermoorde. Een onderwerp boordevol morbiditeit en waanzin, dat hier jammer genoeg niet de juiste cinematografische vorm heeft gevonden die het nodig had.

Me quiero casar contigo

1951 | Komedie, Romantiek

Spanje 1951. Komedie van Jerónimo Mihura. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Virginia Keilley, Manolo Morán en Elena Espejo.

Een naïeve man wil trouwen met een beeldschone vrouw. Een van de minder geslaagde titels van de verbijsterende Mihura.

La Trinca del aire

1951 | Drama

Spanje 1951. Drama van Ramón Torrado. Met o.a. Jorge Mistral, Fernando Fernán-Gómez, Antonio Casal en Félix Fernández.

Een film over de vriendschap tussen drie kadetten van de luchtvaartschool. De weinig talentvolle Torrado pleegt hiermee plagiaat op zijn eigen BOTON DE ANCLA.

Esa pareja feliz

1951 | Drama, Komedie

Spanje 1951. Drama van Luís Garcia Berlanga en Juan Antonio Bardem. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Elvira Quintillá, Félix Fernández, José Luis Ozores en Lola Gaos.

Een eenvoudig verloofd stel zoekt een manier om rijk te worden teneinde in het huwelijk te kunnen treden. De eerste co- produktie van de twee belangrijkste Spaanse filmregisseurs, Berlanga en Bardem. Echt een prachtige film die een beeld schetst van het toenmalige Spanje - humoristisch, maar weinig tolerant.

El Sistema Pelegrín

1951 | Komedie

Spanje 1951. Komedie van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Isabel de Castro en Manuel Gas.

Een mislukte verzekeringsagent wordt gymnastiekleraar. Een slechte komedie die slechts door het talent van zijn hoofdrolspeler van de volledige ondergang gered is.

Tiempos felices

1950 | Komedie

Spanje 1950. Komedie van Enrique Gómez. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Margarita Andrey en Francisco Pierrá.

De tegenslagen van een Gallicische student in Madrid. Een nogal idiote komedie.

El Ultimo caballo

1950 | Komedie

Spanje 1950. Komedie van Edgar Neville. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Conchita Montes en Mary Lamarr.

Als hij afzwaait ontdekt een cavaleriesoldaat dat het paard dat hij bereed wordt verkocht. Om kort te gaan: hij koopt het paard. Een van de laatste films van Neville, die ermee enigszins op het Spaans neorealisme vooruitliep.

Balarrasa

1950 | Biografie

Spanje 1950. Biografie van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, María Rosa Salgado en Luis Prendes.

Deze film vertelt de geschiedenis van de Spaanse priester- missionaris Balarrasa, die in Alaska is gestorven. Het onsamenhangende draaiboek werd goed geregisseerd door Nieves Conde.

Facultad de letras

1949 | Komedie

Spanje 1949. Komedie van Pío Ballesteros. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Carlos Muñoz, José Bódalo en Gustavo Re.

Het studentenleven van vier vrienden. Een zeer slechte film.

Alas de juventud

1949 | Drama

Spanje 1949. Drama van Antonio del Amo. Met o.a. Antonio Vilar, Carlos Muñoz, Fernando Fernán-Gómez en Nani Fernández.

Vier jonge kadetten beleven avonturen op de Algemene Luchtmacht Academie. Dit is een decadente militaristische komedie, zoals ze zolang in zwang waren in het naoorlogse Spanje.

90 minutos

1949 | Drama

Spanje 1949. Drama van Antonio del Amo. Met o.a. Enrique Guitart, Nani Fernández, Carlos Nuñoz en Fernando Fernán-Gómez.

In een denkbeeldige stad legt de agent, die zojuist een flatgebouw heeft verlaten, zijn plaatsvervanger uit hoe de huurders zijn. Een werkelijk bezienswaardige film, geschreven door regisseur Mur Oti.

Hoy no pasamos lista

1948 | Historische film

Spanje 1948. Historische film van Raúl Alfonso. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Nani Fernández, José María Lado en Rafael Calvo.

In de jaren rond 1910 doet een jonge onderwijzer zijn uiterste best om het culturele niveau van zijn leerlingen op te voeren. Dit gaat echter in tegen de belangen van de plaatselijke politieke leider. Een film met een humanistisch oogmerk die van middelmatige cinematografische kwaliteit is.

Noche sin celo

1947 | Drama, Oorlogsfilm

Spanje 1947. Drama van Ignacio F. Iquino. Met o.a. María Martín, Adriano Rimoldi, Fernando Fernán-Gómez en Ana Mariscal.

In de haven van Barcelona vertellen overlevenden van de oorlog op de Filippijnen hun Odyssee aan de pers. Een van de meest eerzuchtige films van Iquino, hoewel het hem niet lukt om er een goedlopend verhaal van te maken.

Los Habitantes de la casa deshabitada

1947 |

Spanje 1947. Gonzalo Delgrás. Met o.a. Mará Dolores Pradera, Fernando Porredón, Mará Isbert en Fernando Fernán-Gómez.

Een groot somber huis dat onbewoond lijkt, wordt door een inbrekersbende als schuilplaats gekozen. Een goede bewerking van het gelijknamige theaterstuk van Enrique Jardiel Poncela die horror en humor heeft gecombineerd zoals in die tijd bij veel Amerikaanse films werd gedaan.

La Sirena negra

1947 | Drama

Spanje 1947. Drama van Carlos Serrano de Osma. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Isabel de Pómes, Ana Farra en María Asquerino.

Een drama dat speelt in de negentiende eeuw over een jongen die geobsedeerd wordt door de herinnering aan zijn vroegere liefde, die gestorven is door onverzettelijkheid van de familie. De derde film van Carlos Serrano de Osma - opmerkelijk en gemaakt met een groot esthetisch gevoel, maar wel een beetje gefrustreerd door de overdreven pretenties ervan.

Embrujo

1947 | Drama

Spanje 1947. Drama van Carlos Serrano de Osma. Met o.a. Lola Flores, Manolo Caracol, Fernando Fernán-Gómez en Fernando Sancho.

Tijdens het eerbetoon aan een voormalige ster van de flamenco wordt haar tragische liefdesleven aan een jonge danseres verteld. Een van de weinige Spaanse folkloristische films van cinematografisch belang. Dit is in het bijzonder te danken aan de grote persoonlijkheid van regisseur Serrano de Osma.

Botón de ancla

1947 | Drama

Spanje 1947. Drama van Ramón Torrado. Met o.a. Antonio Casal, Jorge Mistral, Fernando Fernán-Gómez en Isabel de Pomés.

Drie onafscheidelijke vrienden van het Instituut voor de Marine, zien hun vriendschap gevaar lopen door een vrouw. Een op dat moment succesvolle maar slechte produktie, waarin twee van de voornaamste obsessies van de naoorlogse Spaanse film zijn samengevoegd: militarisme en vrouwenhaat.

La Próxima vez que vivamos

1946 | Drama

Spanje 1946. Drama van Enrique Gómez. Met o.a. Ana Mariscal, Fernando Rey, Rafael Calvo en Fernando Fernán-Gómez.

Het komt toch nog goed met een jongen die zich aan de rand van de samenleving geplaatst zag. Een curieus en goed gespeeld modern sprookje waarvan de regisseur tevens het scenario schreef.

Eres un caso

1946 | Komedie

Spanje 1946. Komedie van Ramón Quadreny. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, María Severini en Modesto Cid.

Een verlegen student wordt door een vriend in het nachtleven ingewijd. Een stompzinnige nietszeggende film.

Espronceda

1945 | Biografie, Romantiek

Spanje 1945. Biografie van Fernando Alonso Casares. Met o.a. Armando Calvo, Amparo Rivelles, Ana María Campoy en Fernando Fernán-Gómez.

De dichter Espronceda houdt van een jong buitenlands meisje, maar haar moeder verzet zich tegen een eventueel huwelijk...Romantische onzin rondom een van de belangrijkste Spaanse schrijvers.

Es peligroso asomarse al exterior

1945 | Komedie

Spanje 1945. Komedie van Alejandro Ulloa. Met o.a. Ana María Campoy, Alejandro Ulloa, Erico Fraga en Fernando Fernán-Gómez.

Een rijke erfgename compromitteert zich met drie verschillende mannen in even zoveel steden in de wereld...Een vrij vermakelijke komedie, die geïnspireerd is op het oorspronkelijke stuk van Jardiel Poncela.

Bambú

1945 | Drama, Oorlogsfilm, Romantiek

Spanje 1945. Drama van José Luis Saenz de Heredia. Met o.a. Imperio Argentina, Sara Montiel, Luis Peña, Mary Lamar en Fernando Fernán-Gómez.

Centraal in deze film staat een amoureuze driehoeksverhouding tijdens de oorlog tussen Spanje en Cuba. We zien aanvaardbare acteerprestaties van enkele beroemde Spaanse acteurs.

Mi enemigo y yo

1944 | Romantiek

Spanje 1944. Romantiek van Ramón Quadreny. Met o.a. Josita Hernán, Luis Prendes, Lily Vicenti en Fernando Fernán-Gómez.

De rivaliteit in de liefde die ontstaat tussen twee zussen. Een film om zo snel mogelijk te vergeten.

Empezó en boda

1944 | Komedie

Spanje 1944. Komedie van Rafael Matarazzo. Met o.a. Sara Montiel, Fernando Fernán-Gómez, Julia Lajos en Manuel Arbó.

Enige pasgetrouwde echtparen houden nooit op met ruzieën. Een uiterst vulgaire komedie.

El Destino se desculpa

1944 | Komedie, Fantasy

Spanje 1944. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Rafael Durán, Fernando Fernán-Gómez, María Esperanza Navarro en Milagros Leal.

De geest van een overleden jongen wijdt zich aan raadgevingen aan degene, die toen hij leefde, zijn beste vriend was. Een ongebruikelijke film voor de toenmalige Spaanse cinema en tevens bijzonder vermakelijk.

El Camino de Babel

1944 | Drama

Spanje 1944. Drama van Jerónimo Mihura. Met o.a. Alfredo Mayo, Fernando Fernán-Gómez, Miguel del Castillo en Mari Lamar.

Wanneer twee bevriende studenten in de medicijnen klaar zijn met hun studie besluiten zij nooit te trouwen, behalve wanneer het een miljonaire betreft. Een derde studievriend wijst een dergelijk idee van de hand... Een zeer merkwaardige produktie.

Una Chica de opereta

1943 | Komedie

Spanje 1943. Komedie van Ramón Quadreny. Met o.a. Josita Hernán, Luis Prendes, Lily Vicente, Pepe Isbert en Fernando Fernán-Gómez.

De film toont de liefdeslotgevallen uit het leven van een voormalige muzikant die in een muziekwinkel moet werken. Eén van de films waarin Luis Prendes en Josita Hernán samen speelden.

Se le fue el novio

1943 | Komedie

Spanje 1943. Komedie van Julio Salvador. Met o.a. Sara Montiel, Fernando Fernán-Gómez, Marta Flores en Ramón Martori.

In een denkbeeldig land verliest een meisje haar geliefde. Een liefdeskomedie die enig belang heeft omdat hij het debuut van regisseur Salvador was.

Noche fantástica

1943 | Drama

Spanje 1943. Drama van Luis Marquina. Met o.a. Carlos Muñoz, Isabel de Pomés, Paola Bárbara en Fernando Fernán-Gómez.

De passagiers van een ontspoorde trein zoeken onderdak in een plattelandshotel dat vlakbij het huis van een beeldschone hertogin ligt. Twee van de personages raken al spoedig onder haar bekoring. Een middelmatige film.

La Chica del gato

1943 | Komedie

Spanje 1943. Komedie van Ramón Quadreny. Met o.a. Josita Hernán, Pilar Guerrero, Fernando Fernán-Gómez en Pablo Sáez.

Herverfilming van de gelijknamige stomme film. Deze versie viel nog meer bij het publiek in de smaak.