Hergé

Acteur, Auteur

Hergé is acteur en auteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Monsieur Hergé

1990 | Familiefilm, Biografie

Frankrijk/België 1990. Familiefilm van Benoît Peeters. Met o.a. Hergé, Paul Jamin, Bob De Moor, Tchang Tchong-Ten en Fanny Rémy.

Peeters, zelf striptekenaar, brengt een portret van Georges Rémy, beter bekend als Hergé. De kijker maakt kennis met een hartstochtelijk, perfectionistisch man, die in van alles en nog wat geïnteresseerd is. Dit alles valt althans op te maken uit zijn eigen woorden en uit die van zijn medewerkers, vrienden en bekenden.

Moi, Tintin

1976 | Familiefilm, Animatie, Documentaire

Frankrijk/België 1976. Familiefilm van Gérard Valet en Henri Roanne.

Een nogal bonte mengeling van strips, archiefbeelden en Hergé's herinneringen. De schoen wringt hem daar waar de makers de avonturen van Kuifje in verband brengen met het wereldgebeuren, want dergelijke benaderingen komen vaak geforceerd en oppervlakkig over. Zoiets lijkt misschien wel aardig maar overtuigen doet het niet, en het uiteindelijke resultaat is onbevredigend.

Tintin et le temple du soleil

1969 | Familiefilm, Avonturenfilm, Animatie

Frankrijk/België/Zwitserland 1969. Familiefilm van Eddie Lateste.

De jonge reporter Kuifje, zijn hondje Bobby en kapitein-in-ruste Haddock schieten hun vriend professor Zonnebloem te hulp in de zaak van een groot aantal geleerden, die een voor een in een mysterieuze coma raken. Het blijkt dat ze allen betrokken waren bij een expeditie, en de mummie van overleden incaheerser Rascar Capac heeft er ook iets mee van doen. Gebaseerd op de stripboeken 'De zeven kristallen bollen' en 'Kuifje en de zonnetempel'. Getrouw aan Hergé, maar niet zo verfijnd als het bronmateriaal, en minder leuk dan Spielbergs Kuifje-verfilming uit 2011.

Kuifje en de zaak Zonnebloem

1964 | Animatie

Frankrijk 1964. Animatie van Eddie Lateste.

Kasteel Molensloot is in rep en roer: alles wat van glas is gemaakt springt uit elkaar. Alleen professor Zonnebloem lijkt er niets van te merken, voor hem telt alleen de kernfysica. Dan is hij plotseling verdwenen.

Tintin et le mystère de la toison d'or

1961 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Frankrijk/België 1961. Familiefilm van Jean-Jacques Vierne. Met o.a. Jean-Pierre Talbot, Georges Wilson, Charles Vanel, Darío Moreno en Marcel Bozzuffi.

In deze live action film naar de Kuifje-strips van Hergé erft kapitein Haddock (Wilson) 'Het Gulden Vlies', een schip dat in Istanboel ligt aangemeerd. De kapitein en Kuifje reizen erheen en constateren dat het een wrak is. Toch is het veel waard, zo blijkt wanneer Haddock het niet wil verkopen. Tikje oubollige, maar fraai vormgegeven avonturenfilm met een overtuigende Talbot als de titelheld. De Belgische Talbot (1943) speelde nog een keer Kuifje in Tintin et les oranges bleues (1964) en hield daarna het acteren voor gezien: hij werd leraar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hergé op televisie komt.

Reageer