Mathias Gnädinger: cast.
Er zijn 14 films gevonden.

Tatort - Schlaraffenland

2002 | Mysterie

Duitsland 2002. Mysterie van Nina Grosse. Met o.a. Eva Mattes, Ercan Özcelik, Michael Gwisdek, Justine Hauer en Alexander Beyer.

Tatort - Time-out

2001 | Mysterie

Duitsland​/​​Zwitserland 2001. Mysterie van Bernhard Giger. Met o.a. László I. Kish, Ernst C. Sigrist, Sabina Schneebeli, Andrea Bürgin en Stefan Gubser.

Lieber Brad

2001 | Komedie, Familiefilm

Zwitserland​/​​Duitsland 2001. Komedie van Lutz Konermann. Met o.a. Carol Schuler, Andrea Guyer, Mathias Gnädinger, Martine Maximin en Ingo Hülsmann.

Tresko - Der Maulwurf

1996 | Thriller

Duitsland 1996. Thriller van Hartmut Griesmayr. Met o.a. Mario Adorf, Gudrun Landgrebe, Diana Körner, Hans-Peter Korff en Siegfried Kernen.

De onweerstaanbare Tresko wordt benaderd bij het oplossen van een omvangrijke kunstroof. Als toonaangevend expert op het gebied van kunst en juwelen begeeft hij zich onder de rijken en doet zijn onderzoek. Meestal zijn dergelijke diefstallen een afleidingsmanoeuvre om meer sensationele onderwereldpraktijken te kunnen verhullen. En alsof het allemaal niet ingewikkeld genoeg is, moet hij ook zijn vrouw, die onderzoeksjournaliste is, meerdere malen uit de problemen helpen. Tresko wordt nu op een zaak gezet waarbij op mysterieuze wijze waardevolle kunstwerken uit Praag verdwijnen. Hij is bijna achter de waarheid, wanneer hij door zijn superieuren wordt teruggefloten naar Duitsland. Ondertussen stuit zijn vrouw Katrin tijdens research op een zaak waarbij een Duitse firma op illegale wijze wapens het land binnensmokkelt. Nader onderzoek wijst uit dat een en ander te maken heeft met de verdwijning van de schilderijen en dat Tresko daarbij tot hoofdverdachte wordt gerekend

Deutschlandlied

1994 | Oorlogsfilm, Historische film

Duitsland 1994. Oorlogsfilm van Tom Toelle. Met o.a. Ulli Philipp, Matthias Habich, Katja Riemann, Heino Ferch en Suzanne von Borsody.

In mei 1945 is ook in K[KA3]onigsbruck (in Duitsland) de oorlog voorbij, maar voor de inwoners ervan breken verwarrende tijden aan: afrekeningen, zwarte handel en boze herinneringen die men beter maar niet kan hebben. Anna Mahlmann (Philipp) verloor haar man in de oorlog en staat er met haar dochtertje Betty (Brendler) alleen voor. Geleidelijk aan wennen ze aan de Amerikaanse bezetting. Anna probeert als naaister aan de kost te komen maar heeft het moeilijk. De kleine geschenkjes van de zwarte G.I. George (Ramsey) zijn dan ook meer dan welkom. Tussen George en Betty groeit een romance, die geheim moet blijven. De problemen komen in een stroomversnelling wanneer George de MP achter zich aan krijgt. Interessante, lange tv-film, die meestal in drie delen wordt uitgezonden, met een scenario van Peter Märthesheimer, Pea Fröhlich en regisseur Toelle, die op realistische wijze de 'bevrijding' laat zien door Duitse ogen. Camerawerk van Ingo Hamer.

Der grüne Heinrich

1993 | Drama

Duitsland​/​​Zwitserland​/​​Frankrijk​/​​Oostenrijk 1993. Drama van Thomas Koerfer. Met o.a. Thibault de Montalembert, Florence Darel, Assumpta Serna, Mathias Gnädinger en Arno Chevrier.

Tijdens het carnaval in M[KA3]unchen (rond 1875) krijgt Heinrich (De Montalembert), een jonge Zwitserse schilder, ruzie met zijn vriend Lys (Chevrier) die zijn verloofde Agnes (Uhl) schaamteloos bedriegt. Het komt tot een duel: Heinrich wil haar eer verdedigen. Vlak voor het duel mijmert hij - in flashbacks die bijna de gehele film duren - over zijn jeugd en studententijd.

Probefahrt ins Paradies

1992 | Sportfilm, Komedie

Duitsland​/​​Zwitserland 1992. Sportfilm van Douglas Wolfsperger. Met o.a. Barbara Auer, Mathias Gnädinger, Axel Milberg, Kristina Walter en Inge von Ambesser.

Tijdens een vreemde pelgrimstocht naar Lourdes komt de misstap van een jonge pastoor aan het licht: zijn hoogzwangere vriendin verschijnt plotseling en moet zich weren tegen de strenge kloosterzuster, die de busreis op een heerlijk schijnheilige manier leidt. De celibaatskomedie heeft enkele opvallende steken onder water voor de katholieke kerk in petto. Vooral Hörbiger als non is bijna hemels. Helaas houdt de jonge regisseur het halverwege de film niet meer vol; het ontbreekt hem aan het gevoel voor goede timing en de grap gaat in rook op. Wolfsperger schreef het scenario samen met Franz Bielefeld, Tobias Engelsing en Luisa De Martin. Jörg Schmidt-Reitwein stond achter de camera.

Winckelmanns Reisen

1990 | Drama, Romantiek

Duitsland 1990. Drama van Jan Schütte. Met o.a. Wolf-Dietrich Sprenger, Susanne Lother, Traugott Buhre, Mathias Gnädinger en Mine-Marei Wiegandt.

Ernst Winckelmann (Sprenger) is een hopeloze figuur: hij trekt als handelsreiziger met een witte Mercedes en laarzen van krokodillenleer door trieste stadjes en dorpen in het Noorden van Duitsland om, zonder veel succes, shampoo te verkopen. Hij wordt pas opgeschrikt uit de troosteloosheid van zijn bestaan als zijn vriendin Aline (Lothar), de dochter van een kroegbaas, het uitmaakt. Regisseur Schlütte toont zich ook hier weer een meester in het tekenen van een beklemmende sfeer, net als in zijn eerdere film DRACHENFUTTER. Scenario van Thomas Strittmatter. Camerawerk van Sophie Maintigneux.

Tassilo - Ein Fall für sich

1990 | Misdaad

Duitsland 1990. Misdaad van Hajo Gies. Met o.a. Bruno Ganz, Axel Milberg, Renate Schroeter, Pamela Villoresi en Charles Brauer.

Tassilo Gr[KA3]ubel (Ganz) begint met een detectivekantoor, samen met zijn moeder (Schroeter) die hem helpt als telefoniste en zijn vriend Hugo (Milberg) die zijn logistieke medewerker wordt. Hij krijgt al onmiddellijk tegenwerking van James Blickle (Breuer), een machtig zakenman die hij kost wat kost wil ontmaskeren als misdadiger. Hij schrikt er niet voor terug om zelf de wet te overtreden om de man te klissen. Dit duurt echter zes afleveringen lang en ondertussen mag Tassilo nog enkele andere zaken oplossen. Niet bepaald opwindende krimi uit grootvaders vaatje, gemaakt volgens vastgeroest patroon. Het idee is van Martin Walser. Het werd tot scenario omgewerkt door Hermann Naber, behalve voor de zesde aflevering die geschreven werd door Rolf Basedow. Jörg Seidl tekende voor de fotografie van de vijf eerste afleveringen en werd voor deel zes afgelost door Axel Block. De ondertitels van de afleveringen: 1. VERTEIDIGUNG VON FRIEDRICHSHAFEN, 2. HILFE KOMMT AUS BREGENZ, 3. ZÖRN EINER GÖTTIN, 4. LINDAUER PIETA, 5. DAS GESPENST VON GATTNAU, 6. 1OO JAHRE BLICKLE.

Reise der Hoffnung

1990 | Drama

Zwitserland​/​​Turkije 1990. Drama van Xavier Koller. Met o.a. Nur Sürer, Necmettin Çobanoglu, Emin Sivas, Mathias Gnädinger en Erdinc Akbas.

Reisverhaal over bedrogen Turkse boeren op weg naar het Beloofde Zwitserland. Wij volgen een vader en een moeder die met een van hun zeven kinderen hun boerderijtje verlaten voor de lange reis naar het Zwitserse chocoladeparadijs. Het begint veelbelovend maar spoedig maak je kennis met de Zwitserse grenspolitie en de koehandel in Turkse plattelandsbewoners als werkkrachten voor de fabrieken van het welvarende Zwitserland. De evolutie van de personages wordt verwaarloosd, de film gaat de emotionele toer op en de menselijke schurkerij wordt eindeloos herhaald. Kreeg in 1991 de Oscar voor de beste niet-Engelstalige film. Koller schreef samen met Ferice Çiçkoglu het scenario. Camerawerk van Elemer Ragalyi. Gebaseerd op een ware geschiedenis.

Der Berg

1990 | Drama, Misdaad

Duitsland​/​​Oostenrijk​/​​Zwitserland 1990. Drama van Markus Imhoof. Met o.a. Susanne Lothar, Mathias Gnädinger, Peter Simonischek, Anges Fink en Jürgen Cziesla.

Meteoroloog Gnädiger en zijn vrouw Lothar bemannen een weerstation in de Alpen en zijn tijdens de winter afgesneden van de buitenwereld. Simonischek, een voormalig officier, had graag de positie van Gnädiger bekleed, maar is destijds gepasseerd. Hij onderneemt een klimtocht naar het weerstation, die door iedereen voor onmogelijk wordt gehouden, om zo te bewijzen dat hij alsnog de juiste man is. Eenmaal daar aangekomen blijkt hij niet alleen de rivaal voor de baan te zijn, maar ook Gnädigers vrouw, Lothar. Een gewelddadig einde is onvermijdelijk. Deze wat droefgeestige, claustrofobische film is wellicht niet naar ieders smaak, maar het is verduiveld goed gespeeld, strak geregisseerd en knap gefotografeerd door Lukas Strebel. Vrij geïnterpreteerd naar een ware gebeurtenis, die in 1922 plaatsvond.

Leo Sonnyboy: Vom Trauerkloß zum Herzensbrecher

1989 | Romantiek, Komedie

Zwitserland 1989. Romantiek van Rolf Lyssy. Met o.a. Mathias Gnädinger, Christian Kohlund, Ankie Beilke-Lau, Dieter Meier en Hilde Ziegler.

Een Tha[KA3]ise go-go-danseres (Beilke-Lau) dreigt het land uitgezet te worden. Haar minnaar Adrian (Kohlund), gehuwd en vader, bedenkt een eenvoudig plan: een schijnhuwelijk met de knorrige vrijgezel en einzelg[KA3]anger Leo (Gn[KA3]adinger). Maar dan gebeurt het ongelooflijke: door de levenslustige, jonge meid leeft de brompot op, meent hij dat zijn leven in positieve zin is veranderd en wordt zelfs verliefd op haar. De zoveelste flauwe variatie op het thema van GREEN CARD (1990) van Peter Weir. Enig lichtpuntje in dit vervelende gedoe, dat als grappig is bedoeld, is het vlotte, ontwapenende spel van Gnädinger. Het scenario van regisseur Lyssy is voorspelbaar en flinterdun. Het camerawerk is van Hans Liechti.

La nuit de l'éclusier

1989 | Komedie

Zwitserland 1989. Komedie van Franz Rickenbach. Met o.a. Michel Robin, Magali Noël, Alain Cuny, Edith Winkler en J. Schlegel.

Een komedie die zich afspeelt in Biel, waarin het kleine wereldje van gemeenteambtenaren het mikpunt is. De film is opgebouwd rond de acteur Robin (LES PETITES FUGUES, L'INVITATION), een grote persoonlijkheid, die de volslagen idioot uithangt in een stroom van grappige, voor het meerendeel dubbelzinnige vondsten. Een film zonder pretenties maar tevens een klein succes, vooral binnen de Zwitserse film, die zelden uitblinkt door grote vindingrijkheid.

Gekauftes Glück

1989 | Drama

Duitsland​/​​Zwitserland 1989. Drama van Urs Odermatt. Met o.a. Wolfram Berger, Arnunotai Jitreekan, Werner Herzog, Mathias Gnädinger en Günther Meisner.

Een Zwitserse mijnwerker zoekt na de dood van zijn moeder een (huis)vrouw. Omdat hij in zijn omgeving geen vrouw kan vinden die hem bevalt 'koopt' hij een meisje uit Thailand. De twee mensen uit zo totaal verschillende culturen krijgen sympathie voor elkaar, maar de idylle wordt verstoord door jaloezie en vreemdelingenhaat van de dorpelingen. Hier en daar een paar gevoelige scenes, maar over het algemeen een opeenstapeling van clichés uit de zo typisch Duitse 'Heimatfilm'. Het scenario is van de regisseur en Rainer Klausmann keek door de camera.