Hana Talpová

Acteur

Hana Talpová is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Šilený Kánkan

1982 | Komedie, Drama

Servië en Montenegro/Oostenrijk 1982. Komedie van Jaroslav Balik. Met o.a. Josef Vinklař, Karel Heřmánek, Ota Sklencka, Zuzana Geislerová en Jiři Dohnal.

Dit ironisch drama speelt zich af in het Wenen van de jaren twintig. Ex-officier Krumka wordt partner van ex-oppasser Scholef in dubieuze zaakjes. Als hij tijdens de crisis platzak is zoekt hij steun bij de opkomende nazi-beweging en vermoordt hij tenslotte zijn rijke tegenstander. Een Brechtiaanse benadering van een cynische vertelling over geld en corruptie door de Oostenrijkse schrijver Robert Müller; de film heeft iets toneelmatigs. Ook bekend als IRRSINNIGER CANCAN.

Vitr v kapse

1982 | Familiefilm, Komedie

Servië en Montenegro/Tsjechië 1982. Familiefilm van Jaroslav Soukup. Met o.a. Lukáš Vaculík, Sagvan Tofi, Ivana Andriová, Zora Ulla Kesslerová en Ilona Svobodová.

Wie van school af komt, denkt klaar te zijn voor het leven. Niets is echter minder waar, zoals de twee helden zullen ondervinden. Ze moeten nog leren leven, in hun baan in de fabriek, in hun liefdesleven en in hun verhoudingen tot hun familieleden. Een lichtvoetige prent over jonge mensen die de maatschappij ingeworpen worden, ervan overtuigd dat alles tot een grap te herleiden is. Ze komen dan ook doorlopend in botsing. Een Tsjechische variante op het geliefkoosde thema van de films van John Hughes maar dan voorzien van een veel delicatere soort humor, met een ernstige ondertoon. De overwegend jonge cast leeft zich uitstekend in hun rol in. Het scenario werd geschreven door Soukup en Miroslav Vaic. Fotografie van Jaromír Sofr.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hana Talpová op televisie komt.

Reageer