Jacob Cheung

Regisseur, Acteur

Jacob Cheung is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Never Ending Love

1993 | Romantiek

Hongkong SAR van China 1993. Romantiek van Derek Yee. Met o.a. Anita Yuen, Lau Ching-Wan, Lau Ka-Ling, Ng Ka-Lai en Fung Bo-Bo.

De onsuccesvolle saxofonist Ching-Wan speelt piano in een armtierige bar om aan geld te komen. Het is net uit met zijn vriendin, een populaire zangeres, als hij kennis maakt met levenslustig, spontaan buurmeisje Yuen. Ze worden op elkaar verliefd. Door hem kan ze haar droom verwezenlijken: een proefopname maken als zangeres. Het noodlot slaat echter toe. Een soort LOVE STORY made in Hong-Kong. Voor de liefhebbers van zakdoekendrama's een must, maar helaas klinkt het allemaal net even te vals. De twee hoofdrollen doen hun best om het zwakke scenario van Yee aannemelijk te maken, maar slagen er niet in. Enkel interessant voor het beeld dat geschetst wordt van de muziekwereld in Hong Kong.

Lung Min

1993 | Komedie

Hongkong SAR van China 1993. Komedie van Jacob Cheung. Met o.a. Roy Chiao, Victor Wong, Teddy Robin, Ku Feng en Wong Ka-kui.

In Hong Kong is de woningnood op zijn hoogtepunt. Eigenaars delen grote opslagplaatsen op in kooien, die verhuurd worden aan de arme bevolking. Mensen die er leven en sterven voelen er zich blijkbaar thuis. Een makelaarskantoor wil hen op straat zetten om met de gebouwen nog grotere winsten te maken. Een opstand breekt los. Cheung baseert zich op een waar gebeurd verhaal (geschreven door Ng Chong-chau, Yank Wong en Cheung zelf). Prijs van de Beste Film, Beste Regie, Beste Scenario, Beste Bijrol (Liu Kaichi) van de Twaalfde Hong Kong Film Awards (1993). Ook bekend als CAGEMAN.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jacob Cheung op televisie komt.

Reageer