Karl Dall

Acteur

Karl Dall is acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

Die Senkrechtstarter

1989 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1989. Komedie van Christian Rateuke. Met o.a. Mike Krüger, Christina Plate, Karl Dall en Ferenz Fritzay.

Twee vrienden proberen een jonge vrouw te redden uit de klauwen van een gierige bankier. De film, bedoeld als satire op een mensonvriendelijke toekomst, is blijven steken op het niveau van een weinig intelligente, saaie Komedie.

Starke Zeiten

1988 | Komedie, Muziek

Duitsland 1988. Komedie van Siggi Götz, Rolf Olsen, Klaudi Fröhlich en Otto Retzer. Met o.a. Helmut Fischer, Zachi Noy, Hans-Joachim Kulenkampf, Otto Schenk en Michael Winslow.

STARKE ZEITEN bestaat uit zes verschillende verhalen. In meer en minder originele sc[KA2]enes zorgen bekende film- en tv- komieken (waaronder Michael Winslow van POLICE ACADEMY) voor vermaak. Scenario van Otto W. Retzer, Helmut Fischer (verhaal 1), Rolf Olsen (verhaal 2), Erich Tomek (verhalen 3, 5 en 6), Siggi G[KA3]otz (verhaal 4). Camerawerk van Heinz Hölscher en Franz X. Lederle.

Drei und eine halbe Portion

1985 | Actiefilm, Komedie, Misdaad

Duitsland 1985. Actiefilm van Siggi Götz. Met o.a. Jürgen Hingsen, Rolf Milser, Karl Dall, Patric Bach en Margit Geissler.

Film met een flinke portie actie en herrie. Drie eigenaars van een praktisch failliete luchtvaartmaatschappij rollen in de drugshandel van twee gangsterbendes. Debuut van de topsporters Hingsen en Milser.

Ein Irres Feeling

1984 | Actiefilm, Erotiek, Muziek, Familiefilm

Duitsland 1984. Actiefilm van Niki Müllerschön en Nikolai Müllerschön. Met o.a. Lawrence Tosh, Albrecht von Weech, Helmuth von Grolman, Sina Karvan en Alexandra Beau.

Drie jonge meisjes, Tina (Karven), Julie (Beau), en Alfa (Linn), op zoek naar liefde en seks, ontmoeten drie vrienden, die ervan dromen in Zuid-Frankrijk aan een bowlingtoernooi deel te nemen. Ze hebben geen geld, maar de vader van een van de meisjes is rijk, dus worden er contacten gelegd. Na veel verwarring slaagt het plan zelfs. Het scenario is van Florian Burg en Rolf Kainzbauer. Het camerawerk is van Franz X. Lederle.

Sunshine Reggae auf Ibiza

1983 | Komedie, Erotiek

Duitsland 1983. Komedie van François Petit. Met o.a. Karl Dall, Olivia Pascal, Chris Roberts, Jonny Jürgens en Isa Haller.

Een komedie rond een Oostfriese boer die naar Ibiza reist om daar zijn idool, een zangeres, te ontmoeten. Aangezien er op het eiland nog een steenrijke dubbelganger van hem rondloopt, zijn allerlei rolverwisselingen het gevolg. Een weinig intelligente film vol heisa. Franz Marischka staat als François Petit in de cast.

Gib Gas ich will Spaß

1983 | Musical, Komedie

Duitsland 1983. Musical van Wolfgang Büld. Met o.a. Nena, Markus Mörl, Enny Gerber, Peter Lengauer en Karl Dall.

Nena laat een vriendje ervoor opdraaien om haar dwars door Europa te brengen naar haar vroegere vriendje. Deze weet zich haar niet meer te herinneren. Nena mag goed kunnen zingen, acteren gaat minder. Nu had ze het scenario ook niet mee in deze zogenaamd komische avonturenfilm, waar de ene melige grap de ander moet doen vergeten. Nena staat in de cast vermeld als Gabriele Susanne Kerner. Scenario van Büld en Georg Seitz.

Das Verrückte Strandhotel

1983 | Komedie, Erotiek

Duitsland 1983. Komedie van Franz Marischka. Met o.a. Wolfgang Jansen, Bea Fiedler, Angelika Böck, Karl Dall en Franco Schick.

Een zakenman hoopt een ongestoord dienstreisje te kunnen maken met zijn knappe secretaresse, maar treft in een hotelletje ter plekke zijn echtgenote met haar minnaar aan. Een seksfarce met veel hollen en draven, misverstanden en versteende sekstaferelen. Niet leuk.

Chapeau claque

1974 | Drama

Duitsland 1974. Drama van Ulrich Schamoni. Met o.a. Ulrich Schamoni, Anna Henkel, Jürgen Barz, Alix Buchen en Karl Dall.

Een man trekt zich met het restant van het familiekapitaal in zijn huis terug en geeft zich over aan zijn hobby's. Een matige film, waarin het a-sociale van zo'n terugtrekking benadrukt wordt.

Hänsel und Gretel verliefen sich im Wald

1970 | Erotiek

Duitsland 1970. Erotiek van Franz Josef Gottlieb. Met o.a. Barbara Klingered, Francy Fair, Dagobert Walter, Herbert Fux en Karl Dall.

Hans en Grietje verdwalen in een groot bos, maar krijgen onderdak aangeboden in een landhuis waar de gastvrouw zich meermalen aan Hans vergrijpt, want zij lust er wel pap van en Hans niet minder. Grietje wint tenslotte haar Hans terug door dezelfde technieken toe te passen. Is u daar nog?

Der Bettenstudent

1970 | Komedie

Duitsland 1970. Komedie van Michael Verhoeven. Met o.a. Christof Wackernagel, Gila von Weitershausen, Hannelore Elsner, Karl Dall en Henry van Lyck.

De jonge Christoph komt uit de provincie naar München om daar te studeren. Hij wordt er hartelijk ontvangen door zijn familie, maar hij moet bij zijn nichtje in bed slapen. Dat lukt eerst niet, maar later blijkt dit extra leuk te zijn, leuker dan studeren. Deze aardige, satirische komedie doet enige aanvallen op de toenmalige toestanden op de Duitse universiteiten.

Laß uns knuspern, Mäuschen

1969 | Erotiek

Duitsland 1969. Erotiek van Franz Josef Gottlieb. Met o.a. Barbera Klingered, Francy Fair, Dagobert Walter, Karl Dall en Hubert Fux.

Een voorspelbaar lichtvoetig sekswerkje van pulpregisseur Gottlieb verpakt als het sprookje van Hans en Grietje. De heks is lieftallig, Hans hoeft niet in de pot, maar moet met haar naar bed. Hoewel Grietje aanvankelijk in een hoekje moet zitten, weet zij van aanpakken, resp. uitpakken.

Quartett im Bett

1968 | Drama, Muziek

Duitsland 1968. Drama van Ulrich Schamoni. Met o.a. Jacob Sisters, Die 4, Ingo Insterburg, Jürgen Barz, Karl Dall en Peter Ehlebracht.

Melige, eenzijdige anti-establishment film over Berlijn anno 1968 met muzikale kantjes. Bedoeld als een studentikoze parodie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Karl Dall op televisie komt.

Reageer