Alwara Höfels

1982 Acteur

Alwara Höfels (1982) is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Das doppelte Lottchen

2017 | Jeugdfilm

Duitsland 2017. Jeugdfilm van Lancelot von Naso. Met o.a. Delphine Lohmann, Mia Lohmann, Florian Stetter en Alwara Höfels.

Mein Sohn, der Klugscheißer

2016 | Jeugdfilm

Duitsland 2016. Jeugdfilm van Pia Strietmann. Met o.a. Alwara Höfels, Maximilian Ehrenreich, Adam Bousdoukos, Heikko Deutschmann en Barbara Philipp.

Der Klugscheißer betekent zoveel als de wijsneus, maar de Nederlandse titelvertaling het genie is beter. Want beginnend scholier Jerôme torent boven iedereen uit, intellectueel en zelfs met sport. 'Jullie zijn allemaal dom, en dat geldt ook voor jou, moeder!' raast het geplaagde joch na de zoveelste frustratie. De boodschap van de tv-film is onduidelijk - wees jezelf? aanpassen? - maar jeugdacteur Maximilian (zelf een hoogvlieger) oogt in ieder geval authentiek, inclusief zijn voorkeur voor een internaat voor hoogbegaafden versus thuisblijven bij volkse moeder. Met obligaat immigrantenvriendje voor de goede sier.

Sturköpfe

2015 | Drama

Duitsland 2015. Drama van Pia Strietmann. Met o.a. Alwara Höfels, Peter Haber en Johanna Gastdorf.

Sissi Fischbacher wil zich omscholen tot lerares voor blinden. Haar eerste leerling is de verbitterde zakenman Theo Olsson. Maar Sissi laat zich niet uit het veld slaan.

Schwestern

2014 | Komedie

Duitsland 2014. Komedie van Olaf Kreinsen. Met o.a. Alwara Höfels, Sophie Schütt en Thure Riefenstein.

Na de dood van haar ouders probeert boerin Klara de familieboerderij in de Eifel in haar eentje te runnen. Door de daling van de melkprijzen moet ze de boerderij verkopen. Ze neemt na lange tijd contact op met haar zus Mika in Düsseldorf. Na het eerste contact tussen de twee tegenpolen laaien oude conflicten op.

Die Fischerin

2014 | Drama

Duitsland 2014. Drama van Jan Ruzicka. Met o.a. Alwara Höfels, Rüdiger Vogler, Max von Thun, Golo Euler en Paul Faßnacht.

Nadat haar vader Erich een hartinfarct heeft gekregen, gaat de in Berlijn woonachtige Meike met haar zoon Paul terug naar haar geboortedorp om voor haar vader te zorgen.

op televisie
1 uitzending

Mein Sohn, der Klugscheißer (2016) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
zaterdag 27 juli
NPO 3
09:20 - 10:55

Reageer