Gonzalo Suárez is regisseur en acteur.
Er zijn 11 films gevonden.

Remando al viento

1988 | Fantasy, Drama

Spanje 1988. Fantasy van Gonzalo Suárez en Gonzalo Suarez. Met o.a. Lizzy McInnery, Valentina Pelka, Elizabeth Hurley en Hugh Grant.

Een bijzondere visie op de relaties tussen Lord Byron, Mary Shelley en Polidori en op hun verval. Een keurige en esthetische bewerking van een gezellig avondje dat al met GOTHIC in 1986 verfilmd was door Ken Russell. De film had groot succes bij het Spaanse publiek.

¿Qué he hecho yo para merecer esto?!!

1985 | Komedie

Spanje 1985. Komedie van Pedro Almodóvar. Met o.a. Chus Lampreave, Verónica Forqué, Carmen Maura, Luis Hostalot en Gonzalo Suárez.

Een echtpaar raakt verwikkeld in duistere zaken door een buitenlandse zangeres. De veelbesproken Almodóvar laat in deze film zijn homoseksuele geaardheid weer de vrije teugel. Camerawerk van Angel Luis Fernandez. Ook bekend als WHAT HAVE I DONE TO DESERVE THIS?

Epilogo

1983 | Drama

Spanje 1983. Drama van Gonzalo Suárez. Met o.a. José Sacristán, Fransisco Rabal, Charo López, Sandra Toral en Manuel Zarzo.

Ingewikkelde, modieuze komedie over twee schrijvers die allebei verliefd worden op dezelfde vrouw, hun vriendschap verbreken en tien jaar later opnieuw samenkomen om een epiloog te schrijven voor hun oeuvre. De door hen geschapen karakters komen regelmatig commentaar geven, wat alles er niet duidelijker op maakt. De film werd een verrassend commercieel succes in Spanje, wat meer zegt over commerciële successen in Spanje dan over de kwaliteit van deze film. Het was de comeback van Suárez, na een vrijwillige rustperiode van vijf jaar.

Reina zanahoria

1977 | Komedie

Spanje 1977. Komedie van Gonzalo Suárez. Met o.a. José Sacristán, Marilina Ross, Fernando Fernán-Gómez en Fernando Hilbeck.

De koningin van een denkbeeldig land bezoekt Spanje. Een komedie met de pretentie om provocerend en taboedoorbrekend te zijn, die echter slechts vervelend overkomt.

Parranda

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van Gonzalo Suárez. Met o.a. José Sacristán, Antonio Ferrandis, José Luis Gómez, Fernando Fernán-Gómez en Charo López.

Een feestdag uit het leven van drie armzalige Asturische mijnwerkers in de negentiende eeuw. Een onnauwkeurige en weinig overtuigende film van schrijver-regisseur Suárez, die het midden houdt tussen een fantastische fabel en een surrealistische vertelling.

La Regenta

1974 | Drama

Spanje 1974. Drama van Gonzalo Suárez. Met o.a. Emma Penella, Keith Baxter, Nigel Davenport, Adolfo Marsillach en Charo López.

In de negentiende eeuw stelt een beroeps-verleider zich ten doel om een getrouwde vrouw te versieren. Een keurige maar toch enigszins koude en vervelende verfilming van één van de beste romans uit de Spaanse literatuur.

Morbo

1972 | Horror, Drama

Spanje 1972. Horror van Gonzalo Suárez. Met o.a. Ana Belén, Víctor Manuel, Michael J. Pollard en María Vico.

Een pas getrouwd paar installeert zich in het bos om daar te genieten van de wittebroodsweken. Dit in principe bruikbare verhaal mislukt door het onvermogen van de regisseur een verhaal te vertellen, en door de nietszeggendheid van het paar dat de hoofdrollen vertolkt.

Al diablo con amor

1972 | Avonturenfilm, Romantiek, Musical

Spanje 1972. Avonturenfilm van Gonzalo Suárez. Met o.a. Víctor Manuel, Ana Belén, Miguel Narros, Antonio Iranzo en María Silva.

Een jonge man gaat op zoek naar een schat die verborgen ligt in het noorden van Spanje. Er wordt op irritante wijze gebruik gemaakt van pretentieuze mythologische en surrealistische trekjes, zonder enige cinematografische inhoud.

Aoom

1970 | Experimenteel, Fantasy

Spanje 1970. Experimenteel van Gonzalo Suárez. Met o.a. Lex Barker, Teresa Gimpera, Luis Ciges en Julián Ugarte.

Een acteur die genoeg heeft van het leven dat hij leidt besluit zijn persoonlijkheid over te brengen op een pop. Zijn verloofde gaat naar hem op zoek met behulp van een excentrieke Engelse detective. Dit is een pretentieuze en onuitstaanbare film. Lex Barkers laatste rol.

El Extraño caso del doctor Fausto

1969 | Experimenteel

Spanje 1969. Experimenteel van Gonzalo Suárez. Met o.a. Gonzalo Suárez, Teresa Gimpera, Emma Cohen en Charo López.

Experimentele versie van Faust van Goethe. In hoge mate onuitstaanbaar en verbazingwekkend.

Ditirambo

1967 | Mysterie, Experimenteel

Spanje 1967. Mysterie van Gonzalo Suárez. Met o.a. Gonzalo Suárez, Yelena Samarina, José María Prada en Charo López.

De lotgevallen van een journalist-detective met de naam Ditirambo. Een irritant pretentieuze film, net zoals bijna alle produkten van de zogenaamde 'Escuela de Barcelona'