Erich Schönfelder

Regisseur

Erich Schönfelder is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Kampf

1932 | Drama

Duitsland 1932. Drama van Erich Schönfelder. Met o.a. Manfred von Brauchitsch, Evelyn Holt, Kurt Vespermann en Jessie Vihrog.

Twee bevriende autocoureurs worden rivalen wanneer blijkt dat de één getrouwd is met de vroegere geliefde van de ander. Nogal gezapig, maar de autoraces zijn spannend. Manfred von Brauchitsch, een beroemd Duits autocoureur uit de jaren dertig, speelt een van de hoofdrollen.

In Wien hab' ich einmal ein Mädel geliebt

1931 | Romantiek

Duitsland 1931. Romantiek van Erich Schönfelder. Met o.a. Trude Hesterberg, Gretl Theimer, Ernst Verebes, Max Ehrlich en Hans Junkermann.

Een adellijke officier wordt verliefd op de dochter van een souffleur. Later is zij filmdiva en hij gigolo. De acteurs weten van het dunne verhaaltje nog iets te maken. De sfeer is af en toe, mede door de muziek van Robert Stolz en Fred Raymond, aardig getroffen.

Ein ausgekochter Junge

1931 | Komedie

Duitsland 1931. Komedie van Erich Schönfelder. Met o.a. Siegfried Arno, Olly Gebauer, Paul Westermeier, Lotte Werkmeister en Julius Falkenstein.

Een ambtenaartje (Arno) komt tijdens een dienstopdracht terecht op een kermis. Toevallig wordt hij, samen met een jonge vrouw (Gebauer), gehypnotiseerd. Ze denken dat ze samen getrouwd zijn en ze nemen een kamer in een hotel. Daar duiken de chef van de ambtenaar (Falkenstein) op, de man van de gehypnotiseerde vrouw (Westermeier), een geflipte Russische anarchist (Huszar- Puffy) en een geile meid (Werkmeister). Dat geeft aanleiding tot heel wat verwikkelingen. Een stormachtige klucht, een van de laatse rollen van Arno, voordat hij Duitsland verliet. Indertijd een lachsucces, nu doet het wat ouderwetserig aan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Erich Schönfelder op televisie komt.

Reageer