Osvaldo Valenti

Acteur

Osvaldo Valenti is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

La bella addormentata

1942 | Drama

Italië 1942. Drama van Luigi Chiarini. Met o.a. Amadeo Nazzari, Luisa Ferida, Osvaldo Valenti en Teresa Franchini.

Het tragische lot van een meisje dat wordt verleid en daarna in de steek gelaten door een jonge mijnwerker. Het tempo van deze liefdesgeschiedenis, met goede acteurs, ligt te laag. Het script werd geschreven door drie leden van de literaire intelligentsia en dat is te merken aan de beslist aanwezige diepzinnigheid, die echter te zwaar is voor film.

La zia smemorata

1941 | Komedie

Italië 1941. Komedie van Ladislao Vajda. Met o.a. Dina Galli, Osvaldo Valenti, Nelly Corradi en Carlo Campanini.

Een jonge advokaat verdenkt zijn verloofde ervan een affaire te hebben met zijn vriend, een ingenieur, nadat beide twee dagen in een hutje in de Alpen hebben doorgebracht. Het gaat om een misverstand, maar tijdens het ontrafelen ervan wordt het meisje geleidelijk aan echt verliefd op de ingenieur. Een vermakelijke, middelmatige komedie met als moraal dat jaloezie pijn doet en verliest.

La Cena delle beffe

1941 | Drama

Italië 1941. Drama van Alessandro Blasetti. Met o.a. Clara Calamai, Amedeo Nazzari, Osvaldo Valenti, Memo Benassi en Valentina Cortese.

Vakwerk van Blasetti met als resultaat een tragisch en psychologisch drama dat een klassieker is geworden. Een folterend en duister verhaal over een tweetal mannen, waarvan de één een duivels plan in elkaarzet om de ander gek te laten verklaren en langs die weg met zijn vrouw er vandoor te gaan. Het slachtoffer neemt met behulp van een kameraad wraak, waardoor hij uiteindelijk bij moord betrokken raakt. Daarna wordt hij werkelijk krankzinnig. Prima spel met een indertijd zeer controversionele scène, waarin Calamai half-naakt is, een beeld dat in 1941 in je geheugen gegrift werd.

Fari nella nebbia

1941 | Drama

Italië 1941. Drama van Gianni Franciolini. Met o.a. Fosco Giachetti, Luisa Ferida, Osvaldo Valenti en Antonio Centa.

Wellicht Franciolini's beste film, die gaat over mensen waarvan het beroep hun leven bepaalt. Een chauffeur van een tankwagen, Giachetti, vervoert benzine van Savona naar Genua. Hij moet in de nacht zijn uurtjes draaien, terwijl zijn vrouw alleen achterblijft in Aqui, een gehucht in de bergen tussen vertrek- en eindpunt. Hij is een jaloerse man en daardoor ontstaat er nodeloze spanning tussen hem en zijn vrouw, die na een ruzie wegloopt. Algauw troost hij zich door een minnares in Savona te nemen, maar ook die relatie loopt in het honderd door zijn ongebreidelde jaloezie. Geleidelijk aan leert hij zijn eigen fouten inzien en keert hij terug naar zijn eigen vrouw. Een film over angst, hoop en de zorg voor het dagelijkse bestaan. Mooi gespeeld.

Un'avventura di Salvator Rosa

1940 | Avonturenfilm

Italië 1940. Avonturenfilm van Alessandro Blasetti. Met o.a. Gino Cervi, Luisa Ferida, Osvaldo Valenti, Rina Morelli en Paolo Stoppa.

Salvator Rosa (Cervi) steelt de show als schilder die een dubbelrol speelt. Onder de naam Formica neemt hij het zwaard op tegen de onderkoning van Napels en de verdorven Graaf Lamberto (Valenti), die het volk onderdrukken. Regisseur Blasetti levert altijd zeer verzorgde films af en hij weet zijn acteurs te bezielen. Zo ook hier, al doet deze kruising tussen Zorro en Scaramouche concessies aan de smaak van het grote publiek. Maar een genot om naar te kijken.

Mille lire al mese

1938 | Komedie

Italië 1938. Komedie van Maximilian Neufeld. Met o.a. Alida Valli, Umberto Melnati en Osvaldo Valenti.

Door een misverstand vat een ingenieur de spotternij van zijn toekomstige werkgever persoonlijk op. Zijn verloofde, die zich bezorgd maakt over het mislopen van een kans om aan het werk te komen, haalt een vriend over zijn plaats in te nemen, en wordt de situatie geleidelijk aan steeds ingewikkelder. Een doorsnee- situatiekomedie met plichtmatig spel, behalve van Alida Valli die wat weet te maken van haar rol als verloofde.

Ettore Fieramosca

1938 | Historische film, Avonturenfilm

Italië 1938. Historische film van Alessandro Blasetti. Met o.a. Gino Cervi, Elisa Cegani, Mario Ferrari, Andrea Checchi en Arnoldo Foà.

De film is gebaseerd op het boek van Massim d'Azeglio en behandelt een boeiende periode uit de Italiaanse geschiedenis; het betreft de heldendaden en grote liefdes van ridder Fieramosca, die de Franse en Spaanse binnendringers bevocht, die Italië introkken vanaf de Alpen om gebied te veroveren. Een fraai episch schouwspel met goede rollen en een bekwame regie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Osvaldo Valenti op televisie komt.

Reageer