Huang Chia-Ta

Acteur

Huang Chia-Ta is acteur.
Er zijn 11 films gevonden.

Shaolin's Born Invincible

1980 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1980. Actiefilm van Joseph Kuo. Met o.a. Susiana Kuo-Poon, Huang Chia-Ta, Lo Lieh, Nancy Yan en Chen Pei-Ling.

In deze kostuum-zwaardvechtersfilm wordt een bloedvete uitgevochten tussen twee rivaliserende Kung Fu-scholen. Een onafgebroken expos[KA1]e van onorthodoxe [KL]martial arts[KLE]-stijlen, met twee coryfee[KA3]en van de Hong Kong-cinema (Huang Chia-Ta en Lo Lieh) in gave schurkenrollen. Een snerpende knokfilm. Video-titel: BORN INVINCIBLE.

The Filthy Guy

1979 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1979. Actiefilm van Chu Tien-Jung. Met o.a. Hang Kam-Po, Yueh Hua, Huang Chia-Ta en Shih Tien.

De wees Su Yen-Cheng zal volgens een oude voorspelling koning worden. Maar de kung fu-expert Chan Yau-Leung, de zoon van een vermoorde landheer, doet er alles aan om dit te voorkomen Een erbarmelijk verhaaltje, waarin wordt geprobeerd de meest flauwe westerse humor te verwerken. Huang Chia-Ta is in de credits vermeld als Carter Wong.

The Magnificent

1978 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1978. Actiefilm van Chen Shao-Peng. Met o.a. Huang Chia-Ta, Chen Hsing, Bruce Lai, Casanova Wong en Ho Chi-Keung.

In 1911, aan de vooravond van de oprichting van de Eerste Chinese Volksrepubliek, reist een gevreesde kung fu-meester stad en land af om steun te zoeken voor zijn pogingen ter elfder ure een Ching-vorst op de troon te brengen. Tegenover zich vindt hij een rechtschapen politieman, die in de nieuwe republiek een betrekking als volkscommissaris in het vooruitzicht heeft. Een robot-achtige cast, infantiele dialogen, fletse karakters en locaties, weinig boeiende kung fu-fragmenten. Huang Chia-Ta is in de credits vermeld als Carter Huang, Chen Hsing als Henry Xing.

The Fatal Flying Guillotines

1978 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1978. Actiefilm van Raymond Liu. Met o.a. Huang Chia-Ta, Chen Hsing en Fu Lung.

De tijd van de Ching-Dynastie. Felle kung fu-gevechten rond een geheim wapen, de vliegende guillotine, in een zeer chaotisch geconstrueerde film met personages uit één stuk, onaantrekkelijke locaties en een bijna niet te volgen plot. Huan Chia-Ta staat in de credits te boek als Carter Wong, Chen Hsing als Henry Xing.

The 18 Bronzemen

1978 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1978. Actiefilm van Joseph Kuo. Met o.a. Polly Shang-Kuan, Tien Peng, Huang Chia-Ta, Chiang Nan en Chang Yi.

Tijdens de Ching-Dynastie vluchten vele Ming-gezinde Kung Fu-vechters voor het wrede Manchu-bewind naar afgelegen boeddhistische Shaolin-kloosters, die door de regering dan ook worden beschouwd als loyalistische verzetshaarden. Bevelen gaan uit om de kloosters met de grond gelijk te maken. Over dit conflict gaat deze kostuumfilm, die vlotte Kung Fu- zwaardavonturen biedt in een enigszins huilerig, melodramatisch kader.

Mysterious Foot-Works of Kung Fu

1978 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1978. Actiefilm van Chan Wa. Met o.a. Chan Wai-Man, Huang Chia-Ta, Charles Heung en Lu Chun.

In het jaar 1915 woedt in het havenstadje Haiyang een verbeten strijd tussen een gangstersyndicaat en een vermaard, rechtschapen kung fu-meester. In dit conflict speelt een simpele, argeloze Shaolin-vechter een belangrijke rol. In deze intelligent gemaakte vechtfilm is de zoals altijd bij dit soort films naïeve plot met terzake doende symboliek onderbouwd. Voortreffelijke kung fu-fragmenten. Huang Chia-Ta staat op de titelrol als Carter Wong, Lu Chun als Tommy Loo. Ook bekend als MYSTERIOUS FOOT-WORKS OF SHAOLIN.

Shaolin Death Squads

1977 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1977. Actiefilm van Chen Shao-Peng. Met o.a. Huang Chia-Ta, Shang Kuan, Lung Fei, Ku Lung en Yang Wai.

Grootheidswaan en wanbestuur van de laatste Ching-vorst, Prins Yuen Cheng, storten het Chinese Rijk in een politieke en economische crisis. Shaolin elite-krijgers besluiten hier iets aan te doen. Infantiele dialogen en acteerprestaties enerzijds, sublieme gevechtshandelingen anderzijds.

The Shaolin Invincibles

1975 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1975. Actiefilm van Hou Cheng. Met o.a. Huang Chia-Ta, Chia Lung, Yung Ching, Si Leung en Tan Tao-Liang.

Een film over de laatste der Ching-vorsten, Prins Yuen Cheng, en de gevolgen van zijn despotische regime. Meer dan een serie aantrekkelijke gevechtstaferelen heeft dit werkstuk voor de liefhebber niet in huis.

When Taekwondo Strikes

1973 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1973. Actiefilm van Huang Feng. Met o.a. Mao Ying, Huang Chia-Ta, Jhoon Rhee, Whong In-Shik en Kenji Kazama.

Een Koreaanse ondergrondse beweging pakt de Japanse bezetter hard aan. Hapkido-specialiste Mao Ying is (op credits als Angela Mao) zo populair in het Verre Oosten dat haar het leidmotief is toebedeeld: 'Also Sprach Zarathustra'. Aanbevolen voor de liefhebber.

The Opium Trail

1973 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1973. Actiefilm van Huang Feng. Met o.a. Mao Ying, Huang Chia-Ta, Yi Yuan en Chen Chuan.

China, 1935. Onder de dekmantel van goudtransporten voert Japan scheepsladingen opium uit om China's weerstand te ondermijnen voor een op handen zijnde invasie. Hapkido- specialiste Mao Ying is als een razende in de weer om de Japanse plannen te dwarsbomen. Continue gevechtstaferelen in deze soepele maar kwaardaardige film. USA/GB-titel: DEADLY CHINA DOLL. Mao Ying staat op de titelrol als Angela Mao, Huang Chia-Ta als Carter Huang.

Hap Ki Do

1972 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1972. Actiefilm van Huang Feng. Met o.a. Mao Ying en Huang Chia-Ta.

Naïeve maar onderhoudende film geeft diepgaand exposé van vechtsport hap-ki-do. Plot betreft rivaliserende sportscholen. Film is absolute 'must' voor liefhebber. USA-titel: LADY KUNG FU. Mao Ying op credits als Angela Mao, Huang Chia-Ta als Carter Wong.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Huang Chia-Ta op televisie komt.

Reageer