Žaneta Fuchsová

Acteur

Žaneta Fuchsová is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Kanka do Pohádky

1981 | Familiefilm, Fantasy

Servië en Montenegro 1981. Familiefilm van Ota Koval. Met o.a. Žaneta Fuchsová, Lukáš Bech, Milena Steinmasslová, Václav Helšus en Linda Dřevikovská.

Fuchsová krijgt voor haar achtste verjaardag een prachtig prentenboek van Josef Lada, een bekend schilder in Tsjechoslowakije, die leefde van 1887 tot 1957. Op de eerste bladzijde staat een handgeschreven boodschap en onder de handtekening bevindt zich een grote inktvlek. Het meisje probeert de vlek weg te vegen, maar plots is het stuk papier, waarmee ze veegt, verdwenen. Ook haar schoen verdwijnt en komt in de kamer van haar broer Rydl terecht. Alle tekeningen worden levensgroot en het meisje ontdekt dat zij de mensen en dieren van de tekeningen levend kan maken door ze aan te raken. De kinderen beleven veel pret met hun sprookjesuniversum. Eenvoudig, maar pittig in beeld gebracht. Scenario van Jiří Melišek en Milan Pavlík. Fotografie van Ivan Šlapeta.

Julek

1979 | Biografie, Experimenteel

Servië en Montenegro 1979. Biografie van Ota Koval. Met o.a. Filip Renč, Ladislav Frej, Jana Preissová, Žaneta Fuchsová en Blažena Holišová.

Een poëtische film met variaties op de kindertijd van Julias Fucik, een communistische journalist uit de jaren dertig, die in 1943 door de nazi's werd vermoord. In deze film, die in episodes is verdeeld, worden zijn gelukkige jaren thuis gecontrasteerd met de ellende van WO I toen hij als tiener een baan moest aannemen om zijn familie te onderhouden. De prachtige fotografie en de muziek van Gustav Mahler zorgen voor de juiste emotionele sfeer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Žaneta Fuchsová op televisie komt.

Reageer