Taketoshi Naitô

1926 Acteur

Taketoshi Naitô (1926) is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Wandafuru raifu

1998 | Drama, Fantasy, Experimenteel

Japan 1998. Drama van Hirokazu Kore-eda. Met o.a. Arata, Erika Oda, Susumu Terajima, Takashi Naitô en Taketoshi Naitô.

Dromerige film over de weg van het leven naar het hiernamaals. Wie overleden is krijgt in After Life de gelegenheid een herinnering te kiezen die voor altijd bijblijft. Deze herinnering wordt verfilmd en getoond waarna alle andere herinneringen verdwijnen. De dierbaarste herinneringen blijken geen grootse gebeurtenissen maar kleine momenten van geluk.

Himitsu no Hanazono

1996 | Komedie

Japan 1996. Komedie van Shinobu Yaguchi. Met o.a. Naomi Nishida, Go Riju en Taketoshi Naitô.

Sakiko Suzuki (Nishida) werkt bij een bank. De bank wordt overvallen en Sakiko wordt als gijzelaarster meegenomen door gangsters. In de buurt van Mount Fuji, in een onherbergzame streek stort de vluchtauto in een ravijn en Sakiko is de enige, die overleeft. Ze wordt later gevierd als de heldin van de dag. De buit wordt nimmer teruggevonden, maar Sakiko weet waar die is - alleen ze kan er niet bij. Sakiko heeft een zwakte: geld. Ze stelt alles in het werk om bij de buit te komen en wordt daarbij aardig geholpen door het toeval. Zo moet ze professor Morita (Naito) zover zien te krijgen haar te helpen, want hij kent de omgeving zeer goed, maar hij helpt alleen zijn eigen studenten, die geologie bij hem studeren. Dus gaat Sakiko studeren om een diploma te halen, zodat ze zich kan laten inschrijven bij professor Morita; zijn college is vol, maar een student komt om, en er komt toch een plaatsje vrij voor Sakiko... Ze wordt en passant zwemkampioene, enz. enz. Een hilarische film, die heel origineel gedaan is, al rammelt er wel het een en ander aan vanwege het bescheiden budget. De schattige Nishida, die het leuk doet is geen onbekende in de modewereld. Het scenario is van Takuji Suzuki en regisseur Yaguchi. Het camerawerk is van Masahiro Kishimoto.

Winterreise

1992 | Drama

Duitsland/Japan 1992. Drama van Yoshiki Iwama en Hans Borgelt. Met o.a. Rentaro Mikuni, Haruko Kato, Yoshie Taira, Martin Seifert en Raiko Epperlein.

Ongewone Duits-Japanse tv-film waarin Mikuni, die voor een Japanse firma in Berlijn werkte, enkele maanden voor het einde van WO II naar Japan werd teruggeroepen. Hij had er geen vermoeden van dat zijn Duitse vriendin Mielech zwanger was. Meer dan veertig jaar na dit avontuurtje krijgt hij een brief van een Duitser, Seifert, die zich voorstelt als zijn zoon Hans. Mikuni, inmiddels gezinshoofd in Japan, begeeft zich naar Berlijn om er zijn zoon te ontmoeten. Interessant gegeven, aardig verpakt.

Sen No Rikyu

1989 | Drama

Japan 1989. Drama van Kei Kumai. Met o.a. Eiji Okuda, Toshirô Mifune, Kinnosuke Yorozuya, Go Kato en Shinsuke Ashida.

Op bevel van zijn heer Ashida pleegt theeceremoniemeester Mifune harikiri. Zijn leerling Okuda heeft langdurig grote smarten over diens rituele zelfmoord. Jaren later ontmoet hij medeleerling Yorozuya bij de opening van diens nieuwe theehuis en trachten zij de werkelijke motieven van Mifune's dood te achterhalen. Gestileerde film over het ascetisme van de theeceremonie en diepere aspecten van het Zen-boeddhisme. Bekroond met de Zilveren Leeuw op het Filmfestival van Venetië. Scenario van Yoshikata Yoda naar het Testament van Honkakubo van Yasushi Inoue. Camerawerk van Masao Tochizawa.

Nostradamus no Daiyogen

1975 | Sciencefiction, Drama

Japan 1975. Sciencefiction van Toshio Masuda. Met o.a. Tetsurô Tamba, Kaoru Yumi, Toshio Kurosawa, Takashi Shimura en Akihiko Hirata.

Deze rampenfilm trekt na hoeveel waarheid er schuilt in de (op rijm gestelde) voorspellingen, [KL]Centuries[KLE] uit 1555, van de Franse astroloog/fysicus Nostradamus en vindt gemakkelijk bevestiging hiervan in de speciaal voor dit werkje geconstrueerde catastrofes, wat de premisse volledig ondermijnt. Een krankzinnige opeenvolging van monsterachtige planten en (dierlijke) monsters, mutanten en klimatologische rampspoed, rechtstreeks uit Toho's speciale effecten-afdeling, verlucht met noodlotsdialogen van loodzwaar gehalte. Bij tijd en wijle zeer sterk trucagewerk. Ook bekend als PROPHECIES OF NOSTRADAMUS, CATASTROPHE 1999, LAST DAY OF PLANET EARTH en CATASTROPHY 1999.

Kaidan Yukijore

1969 | Fantasy

Japan 1969. Fantasy van Tokuzo Tanaka. Met o.a. Shiho Fujimura, Akira Ishihama, Machiko Ashegawa, Taketoshi Naitô en Mizuho Suzuki.

In de diepte spelonken van een berg zien een jongeman en zijn meester de verschijning waar van de Sneeuwgeest. De verfilming van een van de vele legenden die karakterestiek zijn voor de Japanse mythologie. Mooie beelden en een aannemelijk verhaal.

Shikeishu

1964 | Drama

Japan 1964. Drama van Kei Kumai. Met o.a. Kinzo Shin, Reiko Sasamori, Taketoshi Naitô en Akifumi Inoue.

Een artiest wordt gearresteerd, beschuldigd van de fabricage - vele jaren geleden - van een vergif waardoor veel mensen zijn omgekomen. Een vreemde film met een interessant verloop, gedaan in de stijl van een keiharde documentaire. Het scenario is van de regisseur.

Ningen no joken III

1961 | Historische film, Drama

Japan 1961. Historische film van Masaki Kobayashi. Met o.a. Tatsuya Nakadai, Michiyo Aratama, Taketoshi Naitô en Keijiro Morozumi.

Derde en laatste deel van NINGEN NO JOKEN, gerealiseerd twee jaar na de twee voorafgaande delen.

Biruma no tategoto

1956 | Oorlogsfilm

Japan 1956. Oorlogsfilm van Kon Ichikawa. Met o.a. Jun Hamamura, Shoji Yasui, Taketoshi Naitô, Ko Nishimura en Hiroshi Ubukata.

Ontroerend, waardig anti-oorlogspamflet, bekroond op het festival van Venetië. Terugtrekkende Japanse soldaten in 1945 hebben in hun divisie een soldaat die hun soldatenliederen begeleidt op een Birmaanse harp. De man verdwijnt echter op een dag om zich in alle eenzaamheid te gaan bezighouden met het begraven van soldaten die op de terugtocht om het leven zijn gekomen. Er bestaat ook een versie van 144m. Door de regisseur in 1985 opnieuw verfilmd. Ook bekend als THE BURMESE HARP en HARP OF BURMA.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Taketoshi Naitô op televisie komt.

Reageer