Dan Young

Acteur

Dan Young is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

It's a Grand Life

1953 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1953. Komedie van John Blakeley. Met o.a. Frank Randle, Diana Dors, Dan Young, Michael Brennan en Jennifer Jayne.

De Noord-Engelse revuekomiek Randle gaat weer flink te keer in deze film, de laatste waarin hij speelt. Er is geen echte plot, alleen maar een serie sketches, die geen enkel ander verband met elkaar schijnen te houden dan dat ze in een legerkamp spelen. De jonge Dors speelt goed. Een vrij primitieve film, maar erg leuk.

Demobbed

1944 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1944. Komedie van John E. Blakeley. Met o.a. Nat Jackley, Norman Evans, Dan Young, Jimmy Plant en Betty Jumel.

Na hun diensttijd krijgen vier onhandige soldaten werk in een fabriek, waar ze een dief vangen, ondanks de tegenwerking van hun vroegere sergeant. Een niet erg filmische komedie, die vooral van belang is omdat hier het werk van een paar Engelse music-hall entertainers uit de provincie is vastgelegd.

Somewhere in Camp

1942 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1942. Komedie van John E. Blakeley. Met o.a. Frank Randle, Harry Korris, John Singer, Dan Young en Robbie Vincent.

Een verschrikkelijke verzameling oude music hall-grappen, die aaneengeregen worden door een slap verhaal over het leven in het Britse leger. De briljante en vrolijke momenten van anarchistische humor die Randle inbrengt maken veel goed.

Somewhere On Leave

1942 | Komedie, Drama, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1942. Komedie van John E. Blakeley. Met o.a. Frank Randle, Harry Korris, Robbie Vincent, Dan Young en Pat McGrath.

Drie soldaten en een sergeant doen tijdens hun verlof niets anders dan dronken worden in een poging een vriend van hen te steunen in de liefde. Rommelig verhaal, alleen bedoeld als skelet waar Randle zijn bezielde clownerie aan kan ophangen. Na SOMEWHERE IN ENGLAND en SOMEWHERE IN CAMP is dit de derde aflevering.

Somewhere in England

1940 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1940. Komedie van John E. Blakeley. Met o.a. Frank Randle, Harry Korris, Robbie Vincent, Winki Turner en Dan Young.

Eerste van een hele reeks zogenaamde Britse streek-komedies met hier de episodische rampen en tegenspoed van een groepje legerrecruten. Destijds ontzettend populair, met bekende komische acteurs en een voor die tijd nieuwe stijl-vulgariteit, later enigszins 'verfijnd' door de CARRY-ON-serie.

Off the Dole

1935 | Komedie, Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk 1935. Komedie van Arthur Mertz. Met o.a. George Formby, Dan Young, Constance Shotter, Clifford Mclaglen en Beryl Formby.

Tweede dijenkletser van komediant Formby als uitkeringstrekker John Willie, die manager wordt van het detectivebureau van zijn oom, en erin slaagt een aantal boeven te pakken. Formby, een man met de glimlach van een paard, was toen nog een komiek van het boulevardtheater, die er echter in slaagde te schitteren ondanks het middelmatige scenario van regisseur Mertz, John E. Blakeley en hemzelf. Aan de film kun je zien dat het budget beperkt was. Het camerawerk is Sidney Eaton. Mono.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dan Young op televisie komt.

Reageer